reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Oo dziewczyny, jeśli chodzi u ruchy to ja też coś już zaczynam czuć 😍 delikatnie i tak jakby delikatne musnięcia. U mnie 15+5 . Jakie pyszne torty, aż ślinka cieknie 🤤 Niedługo i ja pojjem bo 1 listopada mamy 3 urodzinki córci mojego brata a 11 listopada mój "mały" kawaler kończy 13 lat, więc torciki wjadą na stół. Ja zawsze zamawiam bo nie potrafię robić takich pyszności 🙂

A to dziewczynki? Jeśli tak to może dobrym pomysłem byłyby takie bransoletki na rękę w różnych kolorach? Są takie z serii "mama i corka", bratowa dostała dla siebie i córy jak mała miała 3msc 😊😊😊
Oczywiście Dzieci są bardzo podobne, ale zwykle jedno z bliźniakow jest większe, bo jest silniejszy, więc wystarczy na to spojrzeć, jasne goni to silniejsze, ale powaga Mama odróżnic potrafi.
Ale bransoletki słodkie rozwiazanie 🥰.

Prześliczne te torty! Nie powiem, ze mam ochotę, bo dalej mi niedobrze po śledziu😂 ale super wyglądają! U nas babka piecze na zamowienie i bierze ok.150zl za takie 😉
Ja bym pochłonęła najpierw oczami a później japką🤤🤤🤤 a później by mi szkoda było że takie dzieła sztuki pochłonęłam

Ostatni tydzień to była masakra, budzenie się po kilka razy w nocy, a potem problem z zaśnięciem...
W sobotę padłam ze zmęczenia to przespałam ponad 12 godz., ale od wczoraj znowu to samo.
A chodzę do pracy i muszę jakoś funkcjonować...
Więc współczuję nam obu..
Dziewczyny mam takie pytanko... przesypiacie normalnie noce ? Jak to u Was wygląda ? Ja niedługo będę chodzącym zombie jak tak dalej pójdzie... :(

Prześliczne te torty! Nie powiem, ze mam ochotę, bo dalej mi niedobrze po śledziu😂 ale super wyglądają! U nas babka piecze na zamowienie i bierze ok.150zl za takie 😉
Dziękuję!.😊😊😁🤗 kiedyś obserwowałam sobie taką grupę o tortach i jakoś mnie naszło żeby spróbować 🙈😁 moją zmorą zawsze był biszkopt, bo nigdy mi nie wyrastał nawet przy zwykłych ciastach, ale od kiedy trafiłam na przepis z Akademii to wychodzą super i wysokie na 10cm 😊😊😊 także polecam ten przepis z całego serducha 😊😊

Oczywiście Dzieci są bardzo podobne, ale zwykle jedno z bliźniakow jest większe, bo jest silniejszy, więc wystarczy na to spojrzeć, jasne goni to silniejsze, ale powaga Mama odróżnic potrafi.
Ale bransoletki słodkie rozwiazanie 🥰.
Coś chyba w tym jest, bo jeden z moich braci też był większy, właśnie ten co się urodził jako pierwszy i jest 5min starszy 😁😊😁

Czy któraś z Was robi sobie prywatnie dodatkowe usg, tak dla świętego spokoju, bo nie macie na wizytach robione?

Dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej i myślałam, że będę mieć usg i poznam płeć..
Jak się zapytałam o usg to lekarz powiedział, że nie ma takiej potrzeby, by robić częściej, bo ciąża rozwija się prawidłowo i, że wystawia skierowanie na połówkowe..
A wiadomo, że połówkowe to za jakiś miesiąc, półtora conajmniej, bo dopiero jest w 15+0.
I zastanawiam się, czy dla świętego spokoju nie iść prywatnie na dodatkowe usg [emoji848]

reklama
Czy któraś z Was robi sobie prywatnie dodatkowe usg, tak dla świętego spokoju, bo nie macie na wizytach robione?

Dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej i myślałam, że będę mieć usg i poznam płeć..
Jak się zapytałam o usg to lekarz powiedział, że nie ma takiej potrzeby, by robić częściej, bo ciąża rozwija się prawidłowo i, że wystawia skierowanie na połówkowe..
A wiadomo, że połówkowe to za jakiś miesiąc, półtora conajmniej, bo dopiero jest w 15+0.
I zastanawiam się, czy dla świętego spokoju nie iść prywatnie na dodatkowe usg [emoji848]
Hm.. mój lekarz robi co wizytę, czasem nawet nadplanowo jak poproszę ale jakbym miała taką sytuację to chyba jednak spróbowałabym prywatnie dla własnego spokoju (który swoją drogą jest bardzo ważny)..

Do góry