reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Wiesz u nas jest wywieszka, o wejściu w maseczce, dezynfekcji i pozostawieniu dokumentu bez dyskusji, że od tego są telefony i maile. Większość się stosuje i nawet nie przekraczają progu biura, ale mi ostatnio facet dzwonił, że jest na kwarantannie, miał wirusa i nie uwierzycie, przyszedł do biura już niby po kwarantannie, teście i zobaczył, że mam brzuszek i leci z ręką i gratulacjami, a i maseczka na brodzie :o:oops:
Poiwedziałam, że nie chce być niegrzeczna, ale ręki nie podam i to już koniec wizyty :D
Ludzie to nie mają mózgu. Od razu mi sie przypomina jak pracowałam w biurze rachunkowym. Ciekawe to byly czasy 😊ale nie mam dobrych wspomnień ciagle siedzenie po godzinach i stresss......

Coś chyba w tym jest, bo jeden z moich braci też był większy, właśnie ten co się urodził jako pierwszy i jest 5min starszy 😁😊😁
Zgadza się pierwszy urodzony wiekszy, ja urodziłam sie pierwsza 1.9kg, Siostra za 5 min 1.7kg. Mama ❤ miesiąc w szpitalu z nami oczekiwała, żeby nas zaszczepić czekała, az będziemy ważyć po 2kg. Urodziłysmy się po 7 miesiącach. I wszystko dobrze ❤🥰!

Czy któraś z Was robi sobie prywatnie dodatkowe usg, tak dla świętego spokoju, bo nie macie na wizytach robione?

Dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej i myślałam, że będę mieć usg i poznam płeć..
Jak się zapytałam o usg to lekarz powiedział, że nie ma takiej potrzeby, by robić częściej, bo ciąża rozwija się prawidłowo i, że wystawia skierowanie na połówkowe..
A wiadomo, że połówkowe to za jakiś miesiąc, półtora conajmniej, bo dopiero jest w 15+0.
I zastanawiam się, czy dla świętego spokoju nie iść prywatnie na dodatkowe usg [emoji848]
Ja na zwykłych wizytach u dr prowadzącej nie mam usg. Do tej pory byłam na potwierdzającym ciąże, prenatalnym i usg 11-14tydz bo miałam w pakiecie medycznym, za miesiąc idę na połówkowe.
Mimo, że to pierwsza ciąża, jeśli słyszę od prowadzącej ze jest ok to jej ufam i nie zapisuje się na dodatkowe usg - szkoda mi kasy 😛
No ale każdy robi jak uważa 😊

Kurcze, a dziewczyny jak wasz lekarz stwierdza bez usg., że wszystko jest ok? 🤔 zawsze mnie to zastanawia, bo to moja druga zdrowa ciąża i na każdej wizycie mam usg, wcześniej dopochwowo robione, a teraz już przez brzuch...jest jakiś inny sposób żeby ocenić, że wszystko ok bez usg? 🤔
Bada macice czy powiększa się adekwatnie do wieku ciąży ;)

Cześć dziewczyny witam się z Wami w nowym tygodniu :) dzis u mnie od rana same przyjemności ponieważ świętuję swoje 30 urodziny 😊😊😊 syn zaśpiewał mi już z milion razy sto lat :D dostałam super prezenty a o 17 mam zamiar świętować z synem tesciowa i mezem tortilla, dla nich winkiem, goframi i szarlotka 🥰🥰 tortów nie lubimy więc szarloteczka czeka ale mam chęć na tą tortille już bym zjadla. 🤣🤣🤣

U nas jutro takie usg standardowe u mojego gina, wizyta kontrolna :) Moj maz wczoraj przyszedł zestresowany, jak on będzie odganiał chłopaków od naszej Anastazji która mieszka jeszcze w brzuchu 🤣🤣 jakos o syna się nie martwi 🤣🤣🤣🤣
Uuuu masz urodxiny tego samego dnia co moja psiapsiółka;) Wszystkiego Naj duzo zdrówka dla Was dwoje i spelnienia wszystkich najskrytszych nawet marzeń .💯🍾🎂

Kurcze, a dziewczyny jak wasz lekarz stwierdza bez usg., że wszystko jest ok? 🤔 zawsze mnie to zastanawia, bo to moja druga zdrowa ciąża i na każdej wizycie mam usg, wcześniej dopochwowo robione, a teraz już przez brzuch...jest jakiś inny sposób żeby ocenić, że wszystko ok bez usg? 🤔
Nie wiem jak dokładnie to jest u mojej pani doktor to chyba doświadczenie + dokładny wywiad + wyniki badań + badanie na samolocie. Kiedyś nie mieli usg a jakoś dawali radę.

Nie wiem jak dokładnie to jest u mojej pani doktor to chyba doświadczenie + dokładny wywiad + wyniki badań + badanie na samolocie. Kiedyś nie mieli usg a jakoś dawali radę.
Dokładnie i stres może mniejszy bez usg, u mnie zawsze jest ciśnienie, detektor tętna i sprawdzanie szyjki plus wywiad czy są jakieś objawy itd ,druga ciąża u tej samej pani doktor i nie narzekam właściwie 🙂

reklama
Do góry