reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Duży brzuch No co ty malutki ja to w szpitalu w tym 42 tc wyglądałam jak na połowę ciąży a nie do porodu bo te inne baby jak wieloryby hehe takie ogromne miały brzuchu
Ja miałam tak malusi, że położne łapały się za głowę skąd u mnie było tyle wód płodowych 😁 lało się ze mnie jak z Niagary 😁 z córką w ciąży wchodziłam we wszystkie ubrania sprzed ciąży. W ogóle nie musialam wymieniać garderoby.

Nie wierzę ja to samo! Nie mam teraz żadnej, w straconej ciąży mailam 2, zatem teraz żadnej - mniej myślę, chociaż forum pomaga, to czasami wpedzam sie w stresa porownywania a.to CRL, a to brzuszka 🙈🙈🙈! No czy ja jestem madra🤣😜!?!
Hehehe ja akurat z daleka od porównywania wymiarów dziecka tak samo po Usg nic nie czytam powiedziałam że w tej ciąży nie będę, lekarz powiedział że dobrze i tego się trzymam :)
Ale brzuch, objawy to porównuję jakos mimowolnie :) no ja mam taki kalendarzyk okresowy gdzie zatrzymałam liczenie okresu na czas ciąży to tam Nieraz zerknę jak nie pamiętam który dzień dokladnie 😝 😝 a tych typowo ciążowych nie zainstaluje 😅
Mialam opory ogromne powiedzieć koleżance o ciąży i powiedzialam po genetycznych a ona śmiała się że się obraziła ale jakoś nie moglam sie przełamać i teraz też nie mogę się przełamać żeby rozmawiać z nią na temat mojej ciąży czy tam przygotowań. Raczej nie mówię nikomu o tym oprócz teściowej i męża oczywiście bo tesciowa to moje oparcie 😊
Napoczatku ciąży jak musialam kilku osobom powiedzieć tzn chcialam siostrze bratu itp to az mialam jakiś stres w sobie ze powiedziałam mimo że to najbliżsi i teraz nie mówię więcej nikomu aż do czasu aż sami zobaczą ale myślalam ze wcześniej zobaczą a kruszynka się chowa 😂😂😂😂 gdzieś tam koło świat może ktoś zobaczy hehehehe

Do niedawna mialam do 5 razy dziennie "wymioty" polegające na torsjach nad kibelkiem, takie z treścią też się zdarzały ale zdecydowanie rzadziej, od kilku dni mam te torsje tylko rano. Więc niby nienajgorzej, ale mnie zabijało samopoczucie, tzn. nieustające mdłości, które były tak bardzo silne, że traciłam kontakt z rzeczywistością, czułam się gorzej niż podczas jakiejkolwiek choroby jaką w życiu przechodziłam, i tak w zasadzie od rana do wieczora, jeśli udało mi się zasnąć na 2-3 godziny w nocy to był sukces. Co mogło być przyczyną... Nie wiem, ale miałam bardzo niskie Tsh, najpierw 0,03, po tygodniu 0,006 a tego z kolei przyczyną mogło być bardzo wysokie stężenie betaHCG, co zresztą wyszlo w pappie. Do tego nic nie jadłam, mało pisałam, w szpitalu wylądowałam z wycieńczeniem i odwodnieniem, ehh na samo wspomnienie tych najgorszych dni ki słabo... Nikomu nie życzę, dlatego mam nadzieję że już każda z nas będzie w spokoju przechodziła ten stan 😘
O la Boga trzymaj sie, bedzie lepiej , beta juz tak nie zapitala! Lada moment nabierzesz checi do wszystkiego 👍😍! Trzymaj sie dzielnie 👍👍

Ja sie tego balam jak ognia ale dostalam w prezencie i jest to teraz cos co ratuje mi nerwy,chociaz dzisaj po wczorajszym plamieniu nie moglam przez chwile znalesc i szukalam i szukalam ale znalazlam i sie uspokoilam.Ja osobiscie polecam,ale znam dziewczyne z fb ktora szukala pozniej polozna szukala i nie mogla znalesc i wyslali ja na szybki skan do szpitala i wszystko bylo ok.takich akcji sie boje wlasnie
Właśnie mnie też przerażają takie akcję, tym bardziej,że jestem panikara 😁 ale z drugiej strony wiem,że w niektórych sytuacjach może mi pomóc.. a w którym tygodniu udało Ci się namierzyć tętno? Ja jestem przy początku 13tego i zastanawiam się czy jest już sens szukać czy jeszcze się wstrzymać i niepotrzebnie nie stresowac

reklama
Dorotka ❤😍😍😍❤!!!
Pieeekna wiadomość tego dziwnego dnia! Dorotka naprawdę tak sie ciesze, że coś dziś pozytywnego, Córcia❤ zdrowa, wzryszylam sie 😉, jakamasz ulgę i radość jednocześnie! Buziak z gratulacjami 😘😘😘!
Dziękuję Ci kochana ❤ Masz rację, wielki ciężar z serca, już jestem spokojna 😊

Do góry