reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny ale mam ochotę na kebaba 🤦‍♀️jeszcze wracalam z małym autobusem i tam ktoś wiózł, tak pachniało 😋
Ale za to dziś mi kanapki z serem żółtym nie wchodziły ten ser jakiś za mocny był, blee🤷🏼‍♀️🤦‍♀️

A ja z kolei dzisiaj miałam smaka na gotowaną fasolkę szaparagową z masłem i bułką tartą :D Akurat dostałam dwa dni temu od teściowej taką z własnego pola (teściowie w tym roku posadzili sobie za domem cały warzywniak :D ) i wrąbałam cały talerz :p

reklama
Dziewczyny, Sorki, nie mogę sobie przypomnieć która, ale któraś z Was w sobotę miała mieć imprezkę i miała dylemat czy mowić jednej kolezance o ciazy (która jako jedyna z ekipy nie wiedziała) - i jak? Powiedziałaś?😉

Tak powiedziałam dzień przed imprezka. Ucieszyli się bo akurat nam kibicowali. Stwierdziła, że jakby inna para im powiedziała i ciąży to by gorzej zareagowała. Więc strach miał wielkie oczy. Ale szybko się zmyli. Widać było, że ciężko im patrzeć na 2 miesięczne dziecko innych znajomych.

A ja z kolei dzisiaj miałam smaka na gotowaną fasolkę szaparagową z masłem i bułką tartą :D Akurat dostałam dwa dni temu od teściowej taką z własnego pola (teściowie w tym roku posadzili sobie za domem cały warzywniak :D ) i wrąbałam cały talerz :p
Ooo i ja mialam ale niestety nigdzie nie znalazłam dobrej i zastąpiłam ją kalafiorem z bulka i masłem :) tzn nie dzis tylko z tydzień temu :)

O to z OmM idziemy równo, ale u mnie to rak z +2.5lg na wadze🙈🙈🙈 apetyt mam 😃!
Ja ciuszkow nie kupuję jeszcze bo ani nie mam kiedy (pracuje), a też nie wychodzę z domu, wiec pozostaje tylko online.
To też nie jest zbyt dużo - w końcu to już 4 miesiąc zaraz kończymy :D
Ja też mam apetyt chociaż za tydzień planuje zrobić badania krwi i moczu (dostałam skierowanie), więc trochę się powstrzymuje przed słodyczami żeby glukoza mi nie wyszła zbyt duża :D
Też na co dzień pracuje niestety i to również w weekendy (dzisiaj udało mi się zrobić sobie wolne), ale czasami uda mi się zahaczyć o jakąś galerię lub Pepco i wtedy ciężko się powstrzymać, żeby nic nie kupić :D

Dziewczyny, ja dziś bez sił. Noc ciężka bo moje dziecko coś spać nie mogło. Od rana miałam katar i kręciło mnie w nosie ale teraz mi przeszlo. Dziwne. Czuje się jakbym miała być chora, zimno mi strasznie. Dzisiaj rocznica ślubu, miałam zrobić się na bóstwo ale nie mam siły. W sobote idziemy na obiad to wtedy się odstrzele a dziś skromnie kolacja w domu. Miałam sama przyszykować ale chyba pomoc męża dziś będzie niezbędna.

Dziewczyny, ja dziś bez sił. Noc ciężka bo moje dziecko coś spać nie mogło. Od rana miałam katar i kręciło mnie w nosie ale teraz mi przeszlo. Dziwne. Czuje się jakbym miała być chora, zimno mi strasznie. Dzisiaj rocznica ślubu, miałam zrobić się na bóstwo ale nie mam siły. W sobote idziemy na obiad to wtedy się odstrzele a dziś skromnie kolacja w domu. Miałam sama przyszykować ale chyba pomoc męża dziś będzie niezbędna.
Leż kocham i odpoczywaj, wygrzewaj się, byle żadne chorubsko się nie rozpętało.. Czasami są takie dni.. Oby poprostu gorszy dzień to był , dużo zdrówka 😍

reklama
Dziewczyny, po mojej wizycie w poniedziałek 16+3 nadal nie wiemy kto tam mieszka, w sumie nie jest to najwazniejsze bo najwazniejsze jest zdrowie, pewnie na następnej wizycie się dowiemy 😍 Ale głównie chodzi mi o to, ze nie wiemy bo ten dzidziuś wiecznie śpi i jest obrócony. Nie wiem na każdym usg na którym byłam te dziecko jest jakieś takie spokojne.. nie fika koziołków, smacznie śpi. Czy któraś z Was miała tez bądź teraz ma tez takie spokojne dziecko? Chciałam pójść do innego lekarza jeszcze się zbadać czy wszystko jest ok. Lekarz próbował poruszyć maleństwo żeby się obróciło, ale nic się nie zmieniło 😊 Dajcie znać 😀

Jeszcze nie wiem, ale na prenatalnych tylko delikatnie machał nóżkami. Może cukier przed wizytą? Teraz kolejne pewnie połówkowe dopiero, więc zobaczymy. Ale właśnie zamierzam się napić coli albo coś żeby się ładnie obrócił :)

Do góry