reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

No ja właśnie tez bym nie chciała , Tymbardziej ze planuje mieć lozko w sypialni na środku , wiec trochę ciężko :)
Aa faktycznie. Ja mam na środku to nie pomyslalam że można mieć pod ścianą i wtedy dziecko nie spadnie :p ale i tak sobie tego nie wyobrażam. Czasem w nocy kopne meza, czasem maz mnie walnie z łokcia haha gdzie tu jeszcze maluszek z nami.

reklama
to chyba Ty masz problem ze zrozumieniem tego co pisze...ja nie mówię, że kp jest ogólnie złe, że matki, które tak karmią są złe itp...bardzo chciałam tak karmić dziecko, ale się nie udało i tyle, mam bardzo złe wspomnienia z tym związane, ale nikogo tutaj nigdy nie skrytykowałam za to, że karmi kp, więc kompletnie nie rozumiem Twoje ataku na mnie w tej chwili...zwolenniczki kp to jest złe określenie? 🤔🤔🤔 a zwolenniczki mm, bo do nich ja się zaliczam to też obraźliwe?? 🤔🤔🤔 tak samo jak zwolenniczki spania z dzieckiem albo nie spania z dzieckiem?? 🤔🤔🤔 to przepraszam jeśli Cię tym uraziłam...co do nocnika to napisałam co mnie uraziło i wyjaśniłam, więc z tym też nie wiem czemu się mnie czepiasz? Zabolało mnie określenie "robienie na siłę", bo niczego na siłę nie robię i tyle...
Napisałam co mogło być powodem pobudek nocnych, bo może to komuś kiedyś pomoże jak jego dziecko będzie się wybudzalo...ja nigdy bym nie powiedziała, że mój syn jest głodny, bo wisiał na cycku po 2h i nie miałam pojęcia, że nie je tylko sobie smoczek z piersi zrobił...mam prawo mieć zdane, że rutyna pomaga, że pewne kwestie można rozwiązać inaczej niż zabierać dziecko do swojego łóżka, każda z nas tu ma swoje podejście i wypowiada swoje zdanie, często inne niż nasze i tyle...nie mnie oceniać, czy to dobrze, że się śpi z dzieckiem, czy nie, ale mogę wypowiedzieć się jak to wyglądało u mnie j co pomogło...a co do kp to mam negatywne swoje zdanie na ten temat i mam do tego prawo i nie będę tutaj pisać jakie kp jest super, bo nie zawsze jest i warto by było mówić o tym też, a nie tylko zachwalać ten sposób karmienia...to tak samo jak z butelką i smoczkiem...bo niektóre matki później na siłę nie dają butelki, czy smoczka, bo to złe, ale rzadko która wie, że dziecko mające bardzo silny odruch ssania zamiast smoczka zaczyna ssać kciuk i tego oduczyć dziecko jest dużo, dużo ciężej niż smoczka, bo kciuk ma zawsze przy sobie...a jeśli wypowiadanie swojego zdania to według Ciebie "bycie konfliktową" to ok, niech tak będzie 😉

Lejdis każda Mama ma juz jakies doświadczenia, nie wiem czy sa dobre czy zle, bo nie mi to oceniać, jedna przekazuje to bardziej subtelnie, druga bardzie apodyktycznie i juz pojawiaja sie emocje!

JA czytam wiernie formum z mimo że nie zawsze ze wszyskim sie zgadzam, albo czasami mam ambiwalenty stosunek, ale ważny jest jak to w życiu szacunek.
Lubię z Wami kontakt, lubie zabawne i merytoryczne posty! O tego sie trzymajmy, bez ocen.👍
Proszę Was o mniej emocji i będzie nam tu baby fajnie! (Nie mówić mi o hormonach, nie tu gdzie ich poziom dawno eksplodował). 😝
Musze isc do apteki w tą pogodę OMG 🙈🙈!

Wlasnie kumpela mi napisala ze do iej samochodu Polo vw miesicl sie tylko jeden rodzaj wozka bez skladania siedzen,wchodzil stelarz i np gondola.nie pomyslalam o tym a tez mamy Polo! Dla nas 3 jest ok ale z wozkiem to juz ciezko bedzie,chyba ze wymienimy samochod ale watpie bo ten jest w miare nowy i malo pali a maz jezdzi nim w pracy w kolko.wiec moje szukanie wozka teraz sie bedzie zawezac do Quinny Mood
Pisze to tak tylko jak ktos ma male auto

Zimne nie pomagało, to ktoś doradził mi ciepłe. Już wariuje normalnie. Taka meczarnia, ze szok. Wstaje rano i od razu męka [emoji52]
11 lat temu w ciąży też miałam okropną zgagę ale ja na przemian ostre z kwaśnym jadłam na nic innego nie mogłam patrzeć [emoji1751] i wtedy można było rennie i to mega ulga była , ale nie wiem jak teraz [emoji6]

reklama
Do góry