reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Oojojj tradycyjnie miód🍯, cytryna🍋, czosnek🧄, cebula🧅, płukanie gardła sól (wiem wstrętne)!! Kuruj się szybciutko 😘!

Ooo właśnie ja juz mam tak na Córcie❤, wysokie FHR powyżej 160, kalendarz chinski 🤣, ph moczu 5,5-6, podejrzenie lekarki na prenatalnych, bo to 12+0!

Ooooo w moc, terrorystka!!! 🤪

Ooooo u mnie dopoki wzdecia były okrutne to mialam brzuszek, teraz wzdęcia pasuja, to wyglądam jak szafa 4-drzwiowa 🤣🤣🤣!

Trzymam mocno kciki, czekam na super wiadomości ❤❤❤! Dawaj szybko znać!! 😃
A ja sobie teraz z ciekawości sprawdziłam FHR i przy ostatnich wynikach akurat tego wskaźnika nie mam wpisanego 🙈🙈🙈 ale sprawdziłam jak to wyglądało z synem i faktycznie FHR było gdzieś w granicach 152 na początku, a później z wiekiem ciąży malało i na końcu było 119 🤔😝

reklama
Przyszły dziś do mnie wyniki nifty i poza tym że wsio ok to dowiedziałam się że bedzie córeczka ❤ teraz moim zmartwieniem jest to że marnie się prowadzę, tzn. od kilku tygodni moja dieta składa sie wyłącznie z wafli ryżowych, precelków lajkonika i surowych parówek, max. 2 dziennie. Gorzej z piciem bo mam wstręt do wody, wcześniej mogłam pić rozcieńczone soki ale szybko i do nich zapałałam nienawiścią, od dwóch tygodni piję tylko... Fantę 😱 na szczęście mam rozgrzeszenie od mojej gin. A brzucha takiego płaskiego (czyt. wklęsłego) to nigdy nie miałam! Oby to nie wpływało negatywnie na rozwój dzidzi 🙏 trzymam kciuki za Wasze badania Dziewczynki 😘
Gratulacje 🌺 😍

Przyszły dziś do mnie wyniki nifty i poza tym że wsio ok to dowiedziałam się że bedzie córeczka ❤ teraz moim zmartwieniem jest to że marnie się prowadzę, tzn. od kilku tygodni moja dieta składa sie wyłącznie z wafli ryżowych, precelków lajkonika i surowych parówek, max. 2 dziennie. Gorzej z piciem bo mam wstręt do wody, wcześniej mogłam pić rozcieńczone soki ale szybko i do nich zapałałam nienawiścią, od dwóch tygodni piję tylko... Fantę 😱 na szczęście mam rozgrzeszenie od mojej gin. A brzucha takiego płaskiego (czyt. wklęsłego) to nigdy nie miałam! Oby to nie wpływało negatywnie na rozwój dzidzi 🙏 trzymam kciuki za Wasze badania Dziewczynki 😘
Nie jesteś sama 😄 Przed ciążą tylko zdrowe, nieprzetworzone jedzenie. Aktualnie apetyt na same niezdrowe rzeczy wśród których królują słodycze (mój codzienny must have to lód czekoladowy z polewą wiśniową i jalapenio burger z Mc Donald’s). Piję dużo wody ale najbardziej smakuje mi cola, którą też po prostu MUSZĘ pić 😂 Początkowo miałam ogromne wyrzuty sumienia ale teraz zaakceptowałam te nowe preferencje 🙂

Ja sobie tak obiecuje, próbuje, bo zwykle jestem juz gotowa, po prysznicu itd., ale mój Małżonek kreci się jak jak mucha i zagonić go do spania, to obsługa kosmodromu!!! Spałam jak dziecko, nawet po nocnym siku, raz dwa usnelam, aż pobudki teściowej o 06:30, ze z pielęgniarka rozmawialaaaaaa aaaaaa (jest w szpitalu na planowanym zabiegu) 😤😤😤! I owszem mam teraz wyglad jak rosomak.
Współczuję Ci szczerze... Mnie chyba ogarnąłby mega wkurw po takiej pobudeczce 😡 Najlepsze rozwiązanie to profilaktyczne wyciszanie telefonu na noc. Mimo wszystko dobrego i spokojnego dnia 😘

Hej,ja sie wczoraj zle czukam,brzuch dziwnie bolala,troche tez jakby mi ktos tam balon pompowal,i takie lekkie okresowe bole,do tego hakos mi tak bylo niedobrze ze poszlam spac a naz sie zlitowal i juz mnie nie budzil i spal na kanapie,wiec sie wyspalam:)

Boże ktoś się czuje tak samo jak ja 🤩 a dzisiaj mam taki ból po bólu.. Jakby juz balon zszedł i wszystko na około bolało bo zostało rozepchniete..

Mój to zasypia instant na kanapie 21,max 22, muszę go pilnować, żeby poszedł do łóżka, bo potem jęczy na kręgosłup 😂

Nie jesteś sama 😄 Przed ciążą tylko zdrowe, nieprzetworzone jedzenie. Aktualnie apetyt na same niezdrowe rzeczy wśród których królują słodycze (mój codzienny must have to lód czekoladowy z polewą wiśniową i jalapenio burger z Mc Donald’s). Piję dużo wody ale najbardziej smakuje mi cola, którą też po prostu MUSZĘ pić 😂 Początkowo miałam ogromne wyrzuty sumienia ale teraz zaakceptowałam te nowe preferencje 🙂

Haha uroki ciąży 😁 Niestety ucierpiał na tym mój mąż który dostał kategoryczny zakaz gotowania bo nie byłam w stanie wytrzymać zapachów, a on biedny ma hashimoto i ma rozpisaną dietę, co przy okazji też tanie nie było, a dzięki mnie cała jego walka idzie nie powiem gdzie. Teraz albo je na mieście albo zamawia, no a wiecie co najłatwiej jest zamówić, fast foody królują... Inna sprawa że nie daję do siebie podejść bo mam też awersję do bliskości, dziś tylko w przypływie radości z wyników nie mógł się opanować i mnie wyprzytulał 😁 ja się pytam kiedy mi te przeboje miną! Usmiałam się jak na tym forum ktoś napisał że ciąża to stan opętania, boże jakie to prawdziwe 😁😁😁

@Kaarcia ja bym się też cieszyła z obu, a szczególnie z obiadu :D Kurcze ja w pierwszej ciąży unikałam McDonalda i zjadłam dopiero jak młoda miała prawie rok i się przestraszyłam jaki to wpływ ma na organizm, bo młoda była jeszcze na cycku i miała później rewolucje żołądkowe, a ja nic ;) Po hamburgerach takich "lepszych" też miała problemy, za to pizzę super znosiła, ale to pewnie dlatego, że w ciąży jadłam pełno pizzy i się śmiałam, że moje dziecko będzie mieć na drugie imię pizza ;) A teraz pizza mi nie wchodzi :o Jestem tym faktem załamana :/

@M_P_90 ja w pierwszej ciąży na samym początku dwa razy bym wszystkich rozwaliła jadąc autem - prawo jazdy naście lat, kupę przejechanych kilometrów, a takie głupoty robiłam, że szok :/

@Agatkkaa gratulacje córki!! :D chyba więcej dziewczynek się już tu zrobiło :)

Witam się w w 14+0! 🤗
Witam wszystkie nowe mamusie, które do nas dołączyły! Super, że jest nas coraz więcej! 👏😍
Dziś zapisałam się już na usg połówkowe do tego samego dr co genetyczne - termin 16.11 to będzie mój 21 tc 😊
W tym tyg w czwartek (01.10) mam usg 11-14 tc w ramach pakietu w Enel med, także pójdę skoro za free ale cudów nie oczekuje, bo pewnie ten sprzęt który oni mają, a ten który miał doktor na usg genetycznym to jak niebo, a ziemia 😋
Jutro idę powtórzyć wyniki TSH itp. Ciekawa jestem co mi tam wyjdzie 🤔
Dzisiaj mnie strasznie boli głowa, ciężko mi się skoncentrować w pracy, a mam dzisiaj wszystkiego bardzo dużo :(
Z ciekawostek, zaszaleliśmy z mężem i wykupiliśmy wczasy Last Minute na 08.10 🤣 stwierdziliśmy, że to ostatnie wakacje tylko we dwoje, wiec trzeba skorzystać, a oferty są teraz kosmiczne 😃
Życzę wszystkim mamusiom miłego dnia 😘

10+2 wg ostatniego usg. Na tym nie było pomiaru, widać też chyba że sprzęt słabszy :p
Jestem przerażona tym ile przytyłam :o 4,5 kg od czasu przed ciążą, a od wizyty 3 tyg temu 3,5kg (oficjalnie jeszcze o pół kg więcej ale miałam golf, sweter i gruba spódnice więc odliczam to pol kg :p).
Dodam że ani razu wymiotowałam, a brzuszka ciążowego jeszcze nie ma (może jakbym była szczuplejsza to by było widać).
Czy to jest normalne? W sensie wiem że tak się zdarza ale czy ten przyrost jest w porządku na tak wczesnym tak żeby nie przytyć w całej ciąży ponad 20 kg? Muszę się bardziej pilnować... Słodycze jem co drugi dzień, ale były też soki, napoje gazowane... Ech. Prawie wróciłam do wagi sprzed roku która zrzuciłam po wielu latach do 63 przed ślubem, później unormowała się do 64, a teraz 68.5... I to ledwo połowa 3. Miesiąca
IMG_20200928_110325.jpg

reklama
Witam się w w 14+0! 🤗
Witam wszystkie nowe mamusie, które do nas dołączyły! Super, że jest nas coraz więcej! 👏😍
Dziś zapisałam się już na usg połówkowe do tego samego dr co genetyczne - termin 16.11 to będzie mój 21 tc 😊
W tym tyg w czwartek (01.10) mam usg 11-14 tc w ramach pakietu w Enel med, także pójdę skoro za free ale cudów nie oczekuje, bo pewnie ten sprzęt który oni mają, a ten który miał doktor na usg genetycznym to jak niebo, a ziemia 😋
Jutro idę powtórzyć wyniki TSH itp. Ciekawa jestem co mi tam wyjdzie 🤔
Dzisiaj mnie strasznie boli głowa, ciężko mi się skoncentrować w pracy, a mam dzisiaj wszystkiego bardzo dużo :(
Z ciekawostek, zaszaleliśmy z mężem i wykupiliśmy wczasy Last Minute na 08.10 🤣 stwierdziliśmy, że to ostatnie wakacje tylko we dwoje, wiec trzeba skorzystać, a oferty są teraz kosmiczne 😃
Życzę wszystkim mamusiom miłego dnia 😘
Super a gdzie na wczasy się wybieracie? 🤔,

Do góry