reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Wiecie co chyba rozumiem powiedzenie ze dziewczynki zabierają matce urode jak nie będzie dziewczynki to sie naprawdę mocno zdziwię bo jak patrze na siebie w lustrze to zastanawiam sie czy to ja 😅😅 a Wy widzicie zmiane w swoim wyglądzie? Bo ja sie czuje jakby ktos mi podmienil twarz i założył perukę 😅
mam identycznie to samo, z synem wyglądałam kwitnąco, poprawiła mi się cera, miałam super gęste włosy, mocne paznokcie, czułam się rewelacyjnie i nabrałam takiej kobiecości. .
A teraz wyglądam tragicznie 😳 szara cera z wypryskami, ciągle podkrążone oczy, a nie śpię mało, drugi podbródek 🙄🙄 i tak staro wyglądam, a do tego samopoczucie fatalne...także też się zdziwię jak się jutro okaże, że to jednak syn 😳🤔

reklama
Koniecznie daj znać po badaniu. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ❤ I będzie na pewno 😘
Ja dzisiaj poleguję w łóżku bo czuję takie ciśnienie i napieranie, że masakra... Martwię się bo właśnie przypomniałam sobie, że z synkiem miałam to samo i okazało się, że to przez niewydolność szyjki było. I miałam leżącą ciążę... W pt mam prenatalne i odrazu umówię się na wizytę u swojego gina. W ogóle to kompletnie zapomniałam mu powiedzieć, że w pierwszej ciąży miałam taki problem.
To jak będziesz na wizycie, koniecznie powiedz co i jak.
Ja wiem, że musi być dobrze, ale zbliża się termin, gdy straciłam pierwszą ciąże i wszystko zaczyna mnie stresować i przerażać, chociaż z dzidziusiowi mówię, że matka panikara i ma zakaz słuchania i przejmowania się :)

Wtedy było 5t+5d. No właśnie słabo już wytrzymuję.. Niby zostało 9 dni, ale cały czas się zastanawiam.
Cycki bolą, brzuch ciągnie praktycznie codziennie, plamień nie mam więc myślę, że może wszystko jest ok, choć sama nie wiem..
Na pewno jest! I absolutnie nie myśl inaczej. Mnie cycki też bolą, są twarde jak kamień 🤷‍♀️

Wiecie co chyba rozumiem powiedzenie ze dziewczynki zabierają matce urode jak nie będzie dziewczynki to sie naprawdę mocno zdziwię bo jak patrze na siebie w lustrze to zastanawiam sie czy to ja 😅😅 a Wy widzicie zmiane w swoim wyglądzie? Bo ja sie czuje jakby ktos mi podmienil twarz i założył perukę 😅
U mnie ogólnie wygląd jak w poprzedniej ciąży (można powiedzieć że promienieje☺)- tylko brzuch większy- więc może może znowu synuś✊✊✊

To jak będziesz na wizycie, koniecznie powiedz co i jak.
Ja wiem, że musi być dobrze, ale zbliża się termin, gdy straciłam pierwszą ciąże i wszystko zaczyna mnie stresować i przerażać, chociaż z dzidziusiowi mówię, że matka panikara i ma zakaz słuchania i przejmowania się :)
Nie dziwię się, ale zawsze lepiej na zimne dmuchać 😊

A jak tam u was waga? Jestem ciekawa bo najpierw miałam już niecaly kilogram na plusie i stwierdziłam że jak na końcówkę 1 trymestru to spoko a dziś wchodzę i 1kg mniej i ważę tyle co przed ciąża. Zdziwiło mnie to. Jem normalnie, nie mam mdłości hmmm A u was jak?
Ja przytyłam 2 kg zaraz na początku, a teraz waga stoi :) Jem dużo częściej niż przed ciążą, żeby kontrolować mdłości, ale na szczęście nie mogę patrzeć na słodycze i staram się jeść w miarę zdrowo :)

Woow, mój jak nie było zarodka to sprawdzał po 2 tygodniach, tez byłam 5+6
Myślę o zmianie lekarza. Wcześniej mieszkałam w Gdyni, tam chodziłam też prywatnie do kobitki i też na początku hak był tylko pęcherzyk to potem przyszłam po 2 tygodniach a później wiadomo, wyznaczała sensownie terminy. Teraz ona się przeniosła do Gdańska, ja mieszkam w innej miejscowości i mam 60 km do niej, a i ładnie zaczęła sobie liczyć.
Dobra, umówiłam się dzisiaj na 19:30 do innego lekarza.
Mój mężczyzna powiedział, że mam iść jak mam być spokojniejsza 😂

mam już pierwszy pomiar za sobą w domu i na czczo po 16,5 godzinach nie jedzenia cukier 88 :(
Jej, ponad 16 godzin bez jedzenia...? Jak dałaś radę? Mnie ssie w żołądku po 3... jak nie zjem czegoś to mdłości ze szok... albo 🤮 to już wole wpychać w siebie cokolwiek :)
W nocy o 12 nawet się łapie na tym jak zakradam się do kuchni 🤪😅 a rano od nowa głód...
Na wagę u lekarza dzis chyba nie staję, bo padnę na miejscu :)

reklama
Mi kolezanka powiedziala ze wygladam szaro i ze odebrala mi moj blask z buzi,cokolwiek to znaczy,ja myslez ze moze sie nie wymalowalam wtedy jak mnie widziala;)

Do góry