reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny, meldujemy się z małym Jasiem na pokładzie! Nasze 6.88cm szczęścia 💕. Dzidzia zdrowa, przezierność karkowa odpowiednią, kość nosowa widoczna. W ocenie lekarza ryzyko wad niskie.

Jestem taka szczęśliwa 🥳

Załączniki

• IMG_20200921_210818.jpg
    IMG_20200921_210818.jpg
    994 KB · Wyświetleń: 82
reklama
Dziewczyny czy któraś brała prevomit na silne mdłości ? Czy pomagało chociaż trochę
Biorę, ale nie sam. Mam przepisany też metoklopramid. U mnie pomaga mieszanka leków, woda, jedzenie małych ilości co 3h i wygazowana cola. Mdłości są, ale mniejsze a wymioty z 7,8/doba zmniejszyły się nawet do 3.
Dziewczyny, meldujemy się z małym Jasiem na pokładzie! Nasze 6.88cm szczęścia 💕. Dzidzia zdrowa, przezierność karkowa odpowiednią, kość nosowa widoczna. W ocenie lekarza ryzyko wad niskie.

Jestem taka szczęśliwa 🥳
Bardzo się cieszę!
Moje prenatalne dopiero 7.10.

Hmm ciekawe dlaczego lekarz mi nie kazał nic przyjmować 🙄🙄
Ja mialam niski prog bo 10.8 czyli takie minimum,dostalam dupka,i pozniej juz nie mierzylam.progresteron pomaga ale jak cos jest nie tak to i tak nic nie da.w uk sie bardzo zadko stosuje progresteron,bardziej przy in vitro jak juz.jak powiedzialam poloznej ze biore to byla bardzo zdziwiona,tu raczej uwazaja ze jak zdrowa ciaza to sie i tak utrzyma,a progresteron przedluza okres do poronienia

reklama
A z ciekawości który masz tydzień że tak dokładnie było widać siusiaka?
Według ostatniego USG powinno być 12+2 ale widzę na zdjęciach że jest 12+6. Mierzył wszytko bardzo dokładnie po dwa razy. Mały leżał spokojnie więc może to ułatwiło badanie. Gdyby tam nic nie było to pewnie można byłoby się wstrzymać z określeniem płci ale u nas ewidentnie coś między nogami jest 🤣

Do góry