reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Hejo dziewczyny, my po prenatalnych, dzidzia super rośnie, ruszała się,machała rączkami nóżkami, termin się zmienił na 3 kwietnia dzidzia nadrobiła 2dni znowu 😱 płci powiedział że nie widzi że zaprasza w 16tyg(usg płatne) hehe więc pewnie dlatego nawet by nie powiedział bo to za darmo bylo🤣położna też mi mówiła że za dwa tyg powinny się hormony uspokoić, no i dziewczyny mierzyła serce, pierwsze co to pomyślałam o was 🤣🤣no i bylo175,powiedziała że super, czytam was ale nie mam czasu pisać bo nie będę siedziała na tel przy gościach, więc miłego weekendu😍😍
Bardzo dobre nowiny!

Czytam o tym Harmony i tym pappa i bije sie z myslami,czy wydac ta kase czy nie....pappa moge i tak miec za free ale sie go troche boje ten harmony pewniejszy.kiedys sobie obiecywalam ze ze wzgledu na wiek to zrobie harmony.jestem tak bardzie 65% zeby zrobic i 45% zeby nie..mysle ze jak dziecko urodzilo by sie chore to bym sobie tej oszczednosci nie wybaczyla.ciezkie tematy

Czytam o tym Harmony i tym pappa i bije sie z myslami,czy wydac ta kase czy nie....pappa moge i tak miec za free ale sie go troche boje ten harmony pewniejszy.kiedys sobie obiecywalam ze ze wzgledu na wiek to zrobie harmony.jestem tak bardzie 65% zeby zrobic i 45% zeby nie..mysle ze jak dziecko urodzilo by sie chore to bym sobie tej oszczednosci nie wybaczyla.ciezkie tematy
Czemu się boisz pappa?

Myślę że jak ktoś jest kiepskim pracownikiem to nie ma znaczenia czy ma dziecko czy nie. Natomiast z doświadczenia zauważam że matki są bardziej rozczeniowe... W tym roku zima usłyszałam jako jedyna bezdzietna w zespole czy muszę brać urlop akurat w tym terminie bo są ferie a one mają dzieci. Sorry, ale to nie mój problem 💁
Nie tylko matki... U mnie w pracy zastępujemy się w trzy osoby, więc uzgadniam swój plan urlopowy z dwoma kolegami. Cała nasza trójka ma dzieci ale zawsze jest tak, że jeden kolega dzwoni do nas i mówi, że on MUSI wziąć urlop wtedy i wtedy bo on ma dziecko i koniec 😂🙈

Ahh skąd ja to znam 😊 ja przez 3 lata pracy nie mogłam wziąć urlopu w sierpniu bo wszystkie madki w zespole musiały brać akurat urlop w sierpniu bo żłobki były zamknięte... i co z tego, że mam w sierpniu urodziny i chciałabym je spędzić w jakimś fajnym miejscu, to nie... madki z bąbelkami zawsze mają pierwszeństwo :p dopiero w tym roku mi się udało mi się wyjechać na urodziny bo madki zmieniły prace 🤣 uważam, że to nie fair. Ta sama sytuacja ze świetami Bożego Narodzenia... Raz można, ale na kilka lat blokować sierpień czy grudzień z powodu żłobka?! I co najlepsze z nimi nigdy nie było dyskusji. Biorą urlop w tym terminie i koniec kropka 🤷🏻‍♀️ Na szczęście już mnie ten problem nie będzie dotyczył 🤪
Haha, bedzie z drugiej strony, jak to Tobie zamkna zlobek czy przedszkole :p

Ja mimo 2 dzieci i bycia jedyna matka w ekipie jakos sie zawsze dogaduje, pracowalam w swieta a urlopy mialam w czerwcu i teraz,wgl to od lutego pracowalam zdalnie z dzieciakami na stanie,koszmar, mam nadzieje ze pojda w pn do przedszkola a ja pierwszy raz od ponad 7 miesiecy bede miala normalna dniowke pracy...

reklama
Do góry