reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Ja mam wizyte w piątek u mojego ginekologa, a od wczoraj spisuję pytania na kartcę, żeby nic nie zapomnieć 😂 też jak poczułam się teraz lepiej od 3 dni to się zaczęłam zastanawiać czy wszystko jest dobrze i czy serduszko bije, jeszcze ustało mi plamienie i od 4 dni nie brudzę a ja zamiast się cieszyć to się zastanawiam czy wszystko dobrze 🙈 kobiecie to nie dogodzi 😂 mi na usg ginekolog powiedział że kolejne około 12 tygodnia dopiero, nie wiem jak ja do października wytrzymam, żeby zobaczyć mojego szkraba znowu ☺️

6+3
Jest serduszko :) nie dostałam jeszcze terminu porodu, na razie kartę ciąży
Na badaniu było widać lepiej niż na zdjęciu, tutaj praktycznie dziecka nie widać (oni normalnie zdjęć na wizycie ginekologicznej nie drukują, tylko typowo na usg), to okrągłe to chyba ciałko żółte, po prawej dzidziuś ale na zdjęciu nie widać :p Przytyłam niecały kg w 2 tyg, ogółem spodni nie noszę ale w spódnicach w talii mi ciaśniej. Też tak macie? :pZobacz załącznik 1173159
wielkie Gratulacje 😊💓🥰
Ja pewnie tez przytyłam trochę ☺️🤷🏻‍♀️ ale to nic ... tylko nie mam żadnych większych rzeczy będzie trzeba coś po szukać ... ale to po jutrzejszej wizycie 😊

6+3
Jest serduszko :) nie dostałam jeszcze terminu porodu, na razie kartę ciąży
Na badaniu było widać lepiej niż na zdjęciu, tutaj praktycznie dziecka nie widać (oni normalnie zdjęć na wizycie ginekologicznej nie drukują, tylko typowo na usg), to okrągłe to chyba ciałko żółte, po prawej dzidziuś ale na zdjęciu nie widać :p Przytyłam niecały kg w 2 tyg, ogółem spodni nie noszę ale w spódnicach w talii mi ciaśniej. Też tak macie? :pZobacz załącznik 1173159

Świetnie ze wszystko jest ok! :)
Ja ogólnie jestem w 7tyg i przytylam pol kg i to nie przez ciążę tylko przez wesela komunię itp :) ale nie jem za dużo teraz bo mam zgage i mdłości i nie mam na nic chęci :( Wstalam pelna energii posprzatalam i dopadły mnie takie mdłości ze leze 🤷‍♀️
Z synkiem w ciąży przytylam 30kg i mam nadzieje ze nie powtórzę tego jednak bo 2 lata mi zrzucanie zajęło 😁 może tym razem będzie troszkę mniej 😁

Świetnie ze wszystko jest ok! :)
Ja ogólnie jestem w 7tyg i przytylam pol kg i to nie przez ciążę tylko przez wesela komunię itp :) ale nie jem za dużo teraz bo mam zgage i mdłości i nie mam na nic chęci :( Wstalam pelna energii posprzatalam i dopadły mnie takie mdłości ze leze 🤷‍♀️
Z synkiem w ciąży przytylam 30kg i mam nadzieje ze nie powtórzę tego jednak bo 2 lata mi zrzucanie zajęło 😁 może tym razem będzie troszkę mniej 😁
ja to rok temu ... przez 3 miesiące zwaliłam na siłowni z trenerem 15 kg ☺️😉 ale nie było łatwo ... tyle wyrzeczeń 😉 ale wiem ze potrafię ... o kg się nie martwię ❣️

Ja mam wizytę w środę.
Schudłam na razie 3 kg, ale mialam nadprogramowych prawie 10, więc jest ok.
W pierwszej mimo wymiotów przytyłam 13kg, zrzucałam 2 lata. Jakoś było mi nie po drodze 😅
W drugiej przytyłam 6kg.
Po pół roku od porodu zaczęłam współpracować z dietetykiem, żeby zdrowo nabrać masy szykując się do kolejnej ciąży.

Stanik też muszę jakiś porządny kupić. (I majty) Mam trzy, ale są już zjechane ciągłym wyciąganiem cycków i praniem.
Ubrań ciążowych oprócz legginsów nie planuje kupować. Są oversizy a spodnie jeansowe na końcówce były dobre, tylko guzika nie zapinałam. Teraz zakładam, że też tak będzie.

No nie wiem co powiedzieć, ale obudził mnie orgazm! Boje sie tego bo raz po takiej akcji dostalam rano krwawienia, oproznil sie prawdopodobnie krwiak, bolalo jak na okres.
Mam zakaz seksu, więc boję się o skurcze. Wiem, ze w ciąży seks nie jest zakazany, ale ja miewalam plamienia, więc boję się o takie akcje. Brzuch mam miekki, a ja nawet o seksie nie myślę i takie sytuacje 🤭🙈?
Ja już mialam tak trzy razy jak jestem w ciąży haha kiedyś się nie zdarzało. Na szczęście w snach w roli głównej maz :D

reklama
Dziewczyny a ja mam pytanie jak nie zwariować? Moja przyjaciółka poroniła dwa razy, bardzo to przeżyłyśmy. Jestem teraz 7+4 i wcześniej czułam się fatalnie. Mdłości, wymioty, nic nie jadłam ledwo wstawałam z łóżka. Trzy dni temu byłam u ginekologa, ciąża rozwija się prawidłowo serduszko biło. Od trzech dni biorę prenatal uno i witaminy (nie wiem czy to ma znaczenie) ale objawy ustąpiły! Bolą mnie piersi i jestem senna ale zniknęły mdłości, wymioty i fatalne samopoczucie. Jestem tak zestresowana , ze wydaje mi się, ze coś jest nie tak. Mój mąż mnie pociesza i mówi, żebym zaczekala dwa tygodnie do następnej wizyty skoro nie mam plamien i mocnych boli/skurczy ale ja nie mogę funkcjonować, ciagle myśle, ze może serduszko przestało bić.. :(
Masz objawy skoro bolą piersi i jesteś senna. Ja już tez nie mam mdłości, czuję się dobrze tylko bolą piersi właśnie i czasami brzuch. Przeciez to jest normalne. Każda ciąża jest inna. Mam koleżankę która cała ciąża nie miała mdłości wcale i wszystko dobrze.

Do góry