reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Hejka kochane mam na imię Klaudia mam 24 lata, dołączam do kwietniowych mamuś, dziś jest mój 34dc 🙈❤ Jestem w prawie 5 tygodniu, termin Na około koniec kwietnia (29 kwiecień), 17.08 test wykazał dwie kreseczki jeszcze przed terminem miesiączki wiec szok 🤭 a z ciekawości sprawdziłam Bo się zaziebilam porządnie i brałam na własna rękę jakieś leki typu teraflu, jakieś na grypę .. i byłam przed wizyta u lekarza rano z myślą ze przepisze mi antybiotyk wolałam to sprawdzić 🙈 tymbardziej ze z narzeczonym staraliśmy się o maluszka 🤭 nadal nie mogę w to uwierzyć i czekam tutaj na więcej mamuś ❤ Pierwszy wynik Bhcg 21.08 wynosił ok 326 następny 25.08 już 1776 ❤ Wszystkie wyniki badań Ok , poza TSH .. podejrzewam niedoczynnosc ciążowa :( moja siostra tez to ma, trzeba brać leki i być pod stałym nadzorem endokrynologa :( na szczęście mój ginekolog to tez endokrynolog wiec myśle ze będzie nam łatwiej, jestem ciekawa waszych historii ! ❤ Jak narazie z objawow lekkie nudności, bardzo wrazliwe bolesne piersi, pobolewa mnie brzuch tak kłuje :/ , czasami mam zawroty głowy i szybko się mecze 😥 jutro kolejna wizyta na 9:30 zobaczymy czy już coś widać w tym moim brzuszku ❤ Oby tak było ❤ Trzymajcie kciuki kochane mamusie ❤🤭
Witaj 💛
Cudownie, że grono mamuś nam się tutaj powiększa 🤗 trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę! Koniecznie się pochwal jak będziesz już po 😊 czy to Twoja pierwsza ciąża?

Witam wszystkie przyszłe mamusie na kwiecień 2021 [emoji16]
Temat trochę za wcześnie bo kwietnioweczki są jeszcze przed testowaniem , ale może znajda się tu jakieś mamusie które liczą na ten cykl i są w trakcie starań czy też testowania [emoji16] u mnie według kalkulatora owu za tydzień [emoji16]
Życzę powodzenia każdej i zapraszam [emoji28]

Hej dziewczyny. Ja mam 37 lat i to mi ja druga ciąża. Mam już synia lat 13 skończy w listopadzie. O dzidzie staraliśmy się dobrych parę lat, już ostatnio nawet dałam spokój a tu taka niespodzianka 🥰 jestem w 8 tygodniu, biorę duphaston od 5 dni, wcześniej przez tydzień brałam luteine chyba tak prewencyjnie lekarz kazał brać ale ja źle się czułam po niej a jeszcze przyplatała mi się tam infekcja jakas po niej ,swedzenie i pieczenie
więc pojechałam w piątek na ip bo zauważyłam taka żywą krew i lekarz kazał brać duphaston. Serduszko bije już od 7 tyg🥰. Wczoraj kontaktowalam się z innym lekarzem z przychodni i kazał mi brać na tą infekcje pimafucin. Wzięłam wczoraj na noc i już mi lepiej. Tylko to była teleporada 😕ogolnie czuję się nieźle w dzień, trochę gorzej po wieczór. Brzuszek mam już taki zaokraglony. Aha i jestem już po cc. Boję się strasznie porodu..... Pozdrawiam Was🙂

Hej dziewczyny. Ja mam 37 lat i to mi ja druga ciąża. Mam już synia lat 13 skończy w listopadzie. O dzidzie staraliśmy się dobrych parę lat, już ostatnio nawet dałam spokój a tu taka niespodzianka 🥰 jestem w 8 tygodniu, biorę duphaston od 5 dni, wcześniej przez tydzień brałam luteine chyba tak prewencyjnie lekarz kazał brać ale ja źle się czułam po niej a jeszcze przyplatała mi się tam infekcja jakas po niej ,swedzenie i pieczenie
więc pojechałam w piątek na ip bo zauważyłam taka żywą krew i lekarz kazał brać duphaston. Serduszko bije już od 7 tyg🥰. Wczoraj kontaktowalam się z innym lekarzem z przychodni i kazał mi brać na tą infekcje pimafucin. Wzięłam wczoraj na noc i już mi lepiej. Tylko to była teleporada 😕ogolnie czuję się nieźle w dzień, trochę gorzej po wieczór. Brzuszek mam już taki zaokraglony. Aha i jestem już po cc. Boję się strasznie porodu..... Pozdrawiam Was🙂
Witaj! 💛
Czyli jak widać, nawet żywa krew nie oznacza od razu, że już „jest po”.
Trzymam kciuki za maluszka, żeby rósł zdrowo 💛

I ja po wizycie. Małe ma 2.66 cm, ma już widoczne zawiązki rączek i nóżek i tak rozkosznie nimi machało! 😍 Jak pluszowy misiaczek. :) Też plamię już ponad tydzień i nic z tym nie robimy. Nie przejmować się. Karta ciąży jest, następna wizyta 23 września.
Cudowne wieści! 💛💛💛 Ale to musi być fajne uczucie! Rączki, nóżki 🤩 oby jak najwiecej tutaj takich pozytywnych wiadomości 😊

reklama
Tak mnie tez ciagnie a szczegolnie na pomidory gdzie one mogly sobie byc lub nie byc kiedys.Teraz moja ulubiona kanapka jest chleb z maslem z rozsmarowana feta i na to pomidor cebula pieprz sol,jeszcze jakby tam byl ogorek kiszony i zwykly to tez przygarne
A mozna fete z biedronki, bo nie wiem czy ona jest z pasteryzoewnego mleka 🤔?

Do góry