reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Dziewczynki ja dopiero teraz znalazłam chwile żeby tutaj zajrzeć ale miałam zabiegamy dzień 🙈zaraz będę czytać zaległości, dzisiaj miałam wizytę i wszystko dobrze ,bobik ma 1,15cm serduszko bije 😍wedlug lekarki to 7tyd 5dzien wedlug mojej apki 8tydz 5dzien wiec nie wiem ale nie przejmuje się ,może sie coś przesunęło . Na prenatalne chodzę do innego lekarza , pod koniec września będę robić i wizyta konrolna za miesiąc ☺

Po wizycie już, jest lokator, mały zarodek dopiero 2 mm , mam przyjść za dwa tygodnie sprawdzić czy jest serce;D
Super [emoji7]
To też nie działa.... Jem bardzo małe porcje... Do wody się zmuszam..... Nawet kisiel i chrupki kukurydziane się nie przyjęły....
Ja tak miałam jakieś trzy tygodnie temu. Cały dzień co zjadłam to zwróciłam. Przeszło następnego dnia, ale ile się umeczylam [emoji33]. Podejrzewam że jakieś zatrucie pokarmowe mialam wtedy bo to aż nie możliwe żeby z powodu ciąży tak zwracać [emoji33]

A mnie dzis boli żołądek i w ogóle jakies klucie mam teraz na wysokości blizny po cc po prawej stronie jakby blizny. Mam nadzieje ze to nic złego wzielam nospe na zaś i leze nie ruszam się juz dzis😞 w dodatku wyszla mi taka anemia i pewnie będę musiała brac zelazo,a co za tym idzie nie pojde do kibla przez miesiac 🤦‍♀️

Jak to dobrze, że nie jestem sama. Już myślałam, że tylko ja jestem bez życia.
Zero jakiejkolwiek energii do czegokolwiek, w nocy co chwile sie budzę, i tak patrzę na zegarek czy to już pora wstawania bo już nie moge wyleżeć, jak juz wstanę i zjem śniadanie to znowu najchętniej bym się położyła do łóżka, bo jestem zmęczona jakbym maraton przebiegła.
Co chwile boli mnie brzuch, ale pewnie wszystko sie rozciaga..
Bolą mnie plecy, po brzuchu i pupie czuje, że zaraz pękne, bo dalej męczą mnie zaparcia.
W ciągu 2tyg na toalecie byłam tylko 3 razy, i to po syropie na przeczyszczenie, bo czopki nie pomagają. :(
Jestem sama na siebie wściekła, że się tak tragicznie czuje i większość czynności sprawia mi wysiłek :( Wczoraj na obiedzie miałam brata z rodziną, to normalnie popłkałam się, bo ja uważałam, ze mi kluski nie wyszły.
Te hormony mnie po prostu wykończą :(
Łącze się w bólu. Ja też nie mam siły na nic. Na szczęście spanie mam dobre, szkoda tylko ze jak rano dotknę stopami podłogi, to mi się zachciewa spać ;-) oby do II trymestru, mam nadzieje ze bedzie lepiej
Po wizycie już, jest lokator, mały zarodek dopiero 2 mm , mam przyjść za dwa tygodnie sprawdzić czy jest serce;D
Super :-)
Drogie!!!
Jestem po badaniu, zostałam przyjęta o 17:30, po ponad 6h oczekiwania.
Na ta chwilę wszystko w porządku, na USG nie widać krwiaka. CRL 17.9mm, 8t.2d. FHR 170/min.
Dwóch lekarzy oglądało USG, powiedzieli, ze z krwiakiem sprawa jest dynamiczna i go nie ma i rano mógł się wypróżnić.
Wskazali leżenie do luteiny dodali duphaston.
Ale cie przetrzymali. Grunt z dobre wyniki usg :-)
Dziewczynki ja dopiero teraz znalazłam chwile żeby tutaj zajrzeć ale miałam zabiegamy dzień [emoji85]zaraz będę czytać zaległości, dzisiaj miałam wizytę i wszystko dobrze ,bobik ma 1,15cm serduszko bije [emoji7]wedlug lekarki to 7tyd 5dzien wedlug mojej apki 8tydz 5dzien wiec nie wiem ale nie przejmuje się ,może sie coś przesunęło . Na prenatalne chodzę do innego lekarza , pod koniec września będę robić i wizyta konrolna za miesiąc [emoji5]
Gratulacje :-)

reklama
A mnie dzis boli żołądek i w ogóle jakies klucie mam teraz na wysokości blizny po cc po prawej stronie jakby blizny. Mam nadzieje ze to nic złego wzielam nospe na zaś i leze nie ruszam się juz dzis[emoji20] w dodatku wyszla mi taka anemia i pewnie będę musiała brac zelazo,a co za tym idzie nie pojde do kibla przez miesiac [emoji2356]
Tez mam anemię. Biorę feroplex i on jest dla mnie ok. Spróbuj zmienić na coś czego nie brałaś wcześniej, może trafisz na odpowiedni lek dla siebie

Do góry