Kaarcia
Fanka BB :)
Haha dziewczyny lepiej nie wyjeżdzajcie z kolejnym niebezpiecznym tematemJa po ostatnim głosowaniu za podwyżkami dla polityków to w ogóle nie jestem sympatykiem hehe
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Haha dziewczyny lepiej nie wyjeżdzajcie z kolejnym niebezpiecznym tematemJa po ostatnim głosowaniu za podwyżkami dla polityków to w ogóle nie jestem sympatykiem hehe
Moja luteina 200 kosztuje 150 zł, więc np dla mnie to nie jest kilka groszy. Nie sprawdzałam, czy jest na liście bo mam spory zapas ale przed następnym wykupieniem recepty sprawdzę
A słuchajcie te leki to tylko lekarz na nfz moze wystawic darmowe czy jak się chodzi prywatnie to tez? Bo nie za bardzo moge cos o tym znaleźć na necie
Tak ja badałam po zajściu w ciążę i miałam najpierw 16,8, a to trochę mało zwłaszcza po stratach, a po 48h 28,6 co też nie jest jakimś powalającym wynikiem i lekarz kazał dalej brać luteine, a do tego też profilaktycznie trochę ze względu na plamienia w pierwszej ciąży i podejrzewał, że straty mogły być właśnie przez niski progesteronO matko to czemu masz na 100%a nie na refundacje? Wtedy jest po jakos 5-7zl! No fakt nie 200mg ale lepiej wziac 2x po 100, pozatym dziewczyny biorace progesteron badalyscie wgl jego poziom? Czy macie niedobory?
Kochana, dziękuję za radę masz rację, powinnam myśleć o sobie i o dzieciątku. Na razie nie mam żadnych mdłości, jedynie co, to bolą mnie bardzo piersi, więc jeśli będę się czuła nadal tak dobrze to poinformuje szefa po 3 miesiącu. Jest to moja pierwsza ciąża i jestem strasznie podekscytowana każdym kolejnym dniemHej, ja bym nie informowala przed końcem 3 miesiąca u ciebie niestety nie ma ochrony,Czekałabym az przedluzy umowę. Wtedy
bedziesz mieć np prawo zasiłku maciezynskiego. Mysl teraz o sobie. Pracodawca moze okazac sie wspaniałomyślny,ale moz tez obrazic sie na ciebie,bo przeciez zrobilas to "specjalnie".Wszystko zalezy od człowieka.
Tak ja badałam po zajściu w ciążę i miałam najpierw 16,8, a to trochę mało zwłaszcza po stratach, a po 48h 28,6 co też nie jest jakimś powalającym wynikiem i lekarz kazał dalej brać luteine, a do tego też profilaktycznie trochę ze względu na plamienia w pierwszej ciąży i podejrzewał, że straty mogły być właśnie przez niski progesteron
No ja jestem czarownicą jak widaćJestem na komputerze, pozaznaczałam posty na które chciałabym odpowiedzieć, ale nie moge dodać cytatów, bo tam gdzie jest przycisk dodaj, wyświetlają mi się ustawienia ciasteczek. Ech :/
ja odnosze wrażenie, że M_P_90 jest po prostu bezpośrednia i mówi bez owijania w bawełnę czy ubierania w piękne słówka. Jestem tutaj od początku i nigdy wcześniej nie zauważyłam żeby z kimś miała kosę. Czarnamama nie słuchała nikogo, tylko w kółko mówiła jak bardzo się boi. Jeśli ciężarną coś boli, to powinna iśc do lekarza/szpitala gdziekolwiek gdzie dostanie pomoc. Spokojne słowa nie pomogły, M_P_90 powiedziała bardziej dosadnie, możliwe że chciała nią trochę wstrząsnąć "weź się kobieto ogarnij". Niektóre z nas potrzebują czasami takiego kopa, ale na koleżankę widać nic nie działa.
Siedziałam do tej pory cicho, ale w chwili kiedy czarnamama zaczęła obwiniać kogoś o to, że z jej ciążą może być coś nie tak, nie wytrzymałam. Nikt nie jest temu winny, a na pewno nie jakaś tak naprawdę obca osoba z forum. Czarownice mamy w XXI wieku czy co? Ogarnijcie się!
sechmet jak z synem. Co mu dolega?
gisiaczek trzymam mocno kciuki za pozytywne wieści. Trzymaj się i postaraj się wyluzować, dla Waszego dobra :*
kamiśka gratulacje
A tak swoją drogą to liczycie tygodnie ciąży tak jak lekarz czy "normalnie"? Serce zaczyna bić w 6 tygodniu czyli 5+1 czy 6+1?
Jest 20.40 a moje młodsze dziecię gra na organkach panie janie i spiewa ( a raczej krzyczy), ciekawe jak chętnie wstanie jutro rano kazałam jej zamknąc drzwi, bo już nie mogę
Czemu w Pl na tym etapie robi się tylko usg przezpochwowe? Ja jutro będę miała przez brzuch w 8+0. W poprzednich ciążach też byłam coś koło tego i tylko przez brzuch.
Poziom to sobie sprawdziłam sama, bo żaden lekarz nie chciał mi dać skierowania, dopiero wybłagałam u internisty skierowanie i dostałam, sama na własną rękę zaczęłam brać luteine po owulacji, bo czułam, że to że nie mogę utrzymać ciąży jest przez niski progesteron i dobrze czułam, bo poziom okazał się niski jak na ciążę i moje przeczucia się sprawdziły i teraz wszystko jest dobrze, serduszko, ciąża się rozwija, a ja biorę cały czas luteineTo dobrze, wiekszosc daje bez sprawdzania poziomu... u mnie w poprzedniej ciazy byl caly czas w okolicach 15, bralam luteine do konca 1trym, teraz mam profilaktycznie dupka 2x1