reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

uwierz mi będzie tylko gorzej[emoji85][emoji23] ale warto [emoji1307][emoji7] Grunt żeby mdłości jakoś masakrycznie nie męczyły. Ja jeszcze nie miałam na szczęście, ale pewnie się zaniedlugo zacznie [emoji85]
Myślę, że u mnie mdlosci nie będzie. Mam taki problem, że boję się wymiotować i w żadnej poprzedniej ciąży tego nie miałam. Nawet żadne grupy żołądkowe mnie nie łapią :-D to chyba w głowie siedzi

A dziewczyny mam takie pytanie do was... jak u Was z przytulankami we wczesnym okresie ciąży? [emoji39] w sensie mam dylemat - można czy nie można? [emoji848] W sensie to, że w ciąży można to wiem, ale czy na takim wczesnym etapie to może mieć jakie negatywny wpływ? [emoji23] dajcie znać bo nie wiem co robić [emoji23]
U nas jak plamiłam to nie było, teraz normalnie.

Byłam już dzisiaj na pobraniu krwi na tsh. A w planach mam pojechać do sklepu po jakiś cyckonosz, bo nie ogarniam juz ;-) a wy jakie plany macie na dzisiaj?

reklama
Robiłaś test?🙂
Nie robiłam dzisiaj, czekam do środy już nie daleko, ale się już nie nastawiam na pozytyw
Umówiłam się na wizytę do gin. O dziwo było sporo wolnych terminów i mogłam być na wizycie już 3go sierpnia. Przełożyłam to jednak na 10-go żeby było już coś widać (bynajmniej mam taką nadzieję że będzie już coś widac ) [emoji7]
A który byłby to tc? Jeśli robisz betę to dziewczyny pisały ze jak przyrost wynosi 1000 to już serduszko bija

Umówiłam się na wizytę do gin. O dziwo było sporo wolnych terminów i mogłam być na wizycie już 3go sierpnia. Przełożyłam to jednak na 10-go żeby było już coś widać (bynajmniej mam taką nadzieję że będzie już coś widac ) [emoji7]
właśnie, w którym jesteś tg? Ja prawdopodobnie będę 6+3 to może będzie już coś widać 😁

Wcale nie musisz do końca ciąży chodzić prywatnie. Możesz teraz pójść raz prywatnie a potem próbować na NFZ...
raczej chciałam zacząć chodzić na NFZ a potem już prywatnie bo dobry lekarz, a jak zobaczyłam opinie naszych lekarzy na NFZ o stratach ciąż to wole nie ryzykowac. Jak miałam biochemiczna poszłam do lekarza, do którego zawsze chodziłam bo myslalam, ze jest jednym z lepszych lekarzy na NFZ to strasznie mnie potraktował, po pierwsze jak mogę się starać teraz o dziecko w dobie koronawirusa, mam po biochemicznej odczekać 3 miesiace jak po każdym poronieniu+ jak chce się starać o dziecko to internista ma mi dać skierowanie na badania różyczka itd.. 🤷🏻‍♀️ Oczywiście nie posłuchałam go bo sam powiedział, ze wszystko jest ok jak badał. Dziewczyny pisały, ze od razu po biochemicznej zaszły w ciąże co mi tez się teraz udało. Moje znajome chodzą do tego lekarza gdzie ja chce iść prywatnie i chwała. Mi zależało najpierw pójść na NFZ zrobić badania a potem zmienić na prywatnego żeby trochę zaoszczędzić na tych badaniach, ale nigdzie się dostać nie idzie. Nie ma co oszczędzać według mnie.. zdrowie dziecka najwazniejsze tez w prywatnych przychodniach mniej ludzi 😊

No to jestem po pierwszym usg i jest pęcherzyk ciążowy w macicy! 😁😁😁😊🤗❤ ciąża bardzo wczesna, jakiś 4 tydzień - liczyliśmy od owu wiek ciąży, bo ja @ w czerwcu nie miałam tylko krwawienie po biochemicznej, a to nie okres...kolejna wizyta za 3 tygodnie żeby zobaczyć już bijące serduszko ❤😊😊😊😍😁🤗

Załączniki

• IMG_20200727_123201.jpg
    IMG_20200727_123201.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 79
Nie robiłam dzisiaj, czekam do środy już nie daleko, ale się już nie nastawiam na pozytyw

A który byłby to tc? Jeśli robisz betę to dziewczyny pisały ze jak przyrost wynosi 1000 to już serduszko bija
Nie ma mozliwosci zeby przy becie 1000 bilo serduszko, bo przy becie 750-2000 to dopiero widac sam pecherzyk i to jest gdzies 4 tydzien ciazy, serduszko moze byc widac przy becie od 6000

reklama
No to jestem po pierwszym usg i jest pęcherzyk ciążowy w macicy! 😁😁😁😊🤗❤ ciąża bardzo wczesna, jakiś 4 tydzień - liczyliśmy od owu wiek ciąży, bo ja @ w czerwcu nie miałam tylko krwawienie po biochemicznej, a to nie okres...kolejna wizyta za 3 tygodnie żeby zobaczyć już bijące serduszko ❤😊😊😊😍😁🤗
suuuuper 😍😍😍😍 Gratulacje!

Do góry