reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Oleczqa pewnie jakieś fale na bramkach są, ale żeby to było az tak szkodliwe to nie wiem. A stewardessy tez chyba od razu nie dostają zwolnienia jak są w ciąży? Tzn nie wiem jak w Polsce, bo słyszałam, że lekarze dość szybko i łatwo wypisują l4 z różnych powodów,ale mowie ogólnie o świecie. Często słychać, że ciąża liczy się dopiero od 12 tyg.

Gdzie pracujecie, kiedy macie zamiar iść na zwolnienie?

reklama
Oleczqa pewnie jakieś fale na bramkach są, ale żeby to było az tak szkodliwe to nie wiem. A stewardessy tez chyba od razu nie dostają zwolnienia jak są w ciąży? Tzn nie wiem jak w Polsce, bo słyszałam, że lekarze dość szybko i łatwo wypisują l4 z różnych powodów,ale mowie ogólnie o świecie. Często słychać, że ciąża liczy się dopiero od 12 tyg.

Ja pracuję w kulturze. Z tym zwolnieniem to jeszcze zobaczę czy będzie mi w ogole potrzebne bo zaczęłam plamić. Wprawdzie niewiele i na brązowo ale zaczęłam się martwić [emoji3525]

Też mi się wydaje, że to trochę przesada z tym promieniowaniem 🤷🏻‍♀️
Ale tak na 100% wypowiem się jak już będę po wyjeździe 😃🌴🔅

A ja pracuje w korpo, aktualnie praca zdalna, także nie przemęczam się :) myśle, że jak wszystko będzie ok to do końca roku popracuje, a od stycznia może zwolnienie :)

A Ty? Gdzie pracujesz i kiedy planujesz zwolnienie?
I jak reszta dziewczyn? ;)

Ja pracuję w kulturze. Z tym zwolnieniem to jeszcze zobaczę czy będzie mi w ogole potrzebne bo zaczęłam plamić. Wprawdzie niewiele i na brązowo ale zaczęłam się martwić [emoji3525]

Ja miałam bardzo delikatne plamienie przez 3 dni na 4 dni przed @, ale takie jasnoróżowe, widzialne tylko na papierze i już minęło :) o ile to jest delikatne plamienie w kolorze jasnoróżowym albo brązowym to myśle, ze nie ma się co martwić, to się zdarza na początku ciąży :) ale faktycznie lepiej obserwować, ewentualnie poradzić się lekarza.

Tulcia tam gdzie ja się zapisywałam, to mówili, że w 7 tyg, ale i tak nie dają gwarancji, ze coś wyjdzie. Ja będę szła 8+0.

Oleczqa ja pracuję w przedszkolu z maluchami 1,5-2lata. Nie wiem ile popracuję, ale jeśli będzie wszystko ok to długo ;-) plus w tej pracy jest taki, że codziennie wręcz muszę iść z dziećmi na drzemkę. Teraz zazwyczaj nie śpię, ale w ciąży pewnie wykorzystam tę możliwość :-)

Tulcia tam gdzie ja się zapisywałam, to mówili, że w 7 tyg, ale i tak nie dają gwarancji, ze coś wyjdzie. Ja będę szła 8+0.

Oleczqa ja pracuję w przedszkolu z maluchami 1,5-2lata. Nie wiem ile popracuję, ale jeśli będzie wszystko ok to długo ;-) plus w tej pracy jest taki, że codziennie wręcz muszę iść z dziećmi na drzemkę. Teraz zazwyczaj nie śpię, ale w ciąży pewnie wykorzystam tę możliwość :-)
Ooo wymarzoną sytuacja takie drzemki w pracy [emoji16]

Ja się wczoraj witałam, a dziś się żegnam, bo dostałam okres...nie jestem tym zalamana, ale chyba muszę się umówić do ginekologa, bo w takim razie w moim organizmie dzieje się coś dziwnego... Powodzenia dziewczyny :)

reklama
Dziewczynki, a praca przed komputerem? czytałam ze nie dłużej niż 4 godziny kobieta w ciąży może pracować przed komputerem, tylko nie wiem.. u mnie to praca strikte ciagle przez kompem.. księgowość 🤔

Do góry