reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Mam nadzieje, że się otrzymam w grupie.
Dziś po USG znowu jest przestrzeń płynowa 0.5 cm w macicy. W poprzedniej ciąży, która poroniłam była przestrzeń płynowa 2 cm, dopiero później pokazał się zarodek, niestety skończyło się źle.
Bety mam nie sprawdzać, ale za tydzień na kontrolę.

reklama
Dziewczyny potrzebuje rady. W środę robiłam bete wyszła 489,9, dziś w piatek zrobiłam i wyszła 1777,0 czy to nie za duzy przyrost?!?😟[GROUP=][/GROUP]

W tym kalkulatorze nie ma górnej granicy, przyrost 500% też pokaże jako w normie. Ale widziałam już tu przyrosty i 300% i wszystko było ok.
Kolejny dowód na to, że beta to sam stres: za mało - źle, za dużo - też nie dobrze. :D

W tym kalkulatorze nie ma górnej granicy, przyrost 500% też pokaże jako w normie. Ale widziałam już tu przyrosty i 300% i wszystko było ok.
Kolejny dowód na to, że beta to sam stres: za mało - źle, za dużo - też nie dobrze. :D
Wyczytałam na grupie, ze tylko trzeba się cieszyc jak są takie duże przyrosty🙏🏼 uff:-) Grunt, ze nie spada 😊

Piszesz, ze robisz dla uspokojenia siebie, a tak naprawde jeszcze bardziej sie tym nakrecasz i stresujesz...ja zrobilam bete 2 razy, dlatego, ze po biochemicznej lekarz no kazal zrobic przyrost i na tym koniec i nie doszukuje sie malych wartosci itp...przeciez wedlug norm masz dobry przyrost to po co dalej robic bete? Poza tym przy becie 1000 to juz powinno byc cos widac na usg...przez ta bete tylko niepotrzebnie wariuje czlowiek
Każdy jest inny i ja jak nie mam kolejnego kroku do zrobienia to bardziej bym panikowała. I zdaje sobie sprawę, że powinno być widać, ale nie chcę iść do pierwszego lepszego lekarza na USG, bo boje się jego podejścia, chce żeby mój lekarz zrobił mi USG i przekazał ewentualne złe informacje (bo uwierz po moich porażkach i problemach z kariotypem nie mam co nastawiać się pozytywnie)

Hej być może do was dołączę, czekam na spokojnie do okresu jeszcze tydzień starania były codzienne. Właśnie zauważyłam wyciek z piersi przy ucisku sutka, ma tak któraś? Piersi ogólnie bolesne
Ja tak mam zawsze przed okresem, ale lekarz mi kiedyś mówił, żeby tak nie robić bo to jest normalne zjawisko
Może to bliźniaki? 😃
Kokezanka do bliźniaków miała wysoki progesteron, a tutaj koleżanka ma 21 to raczej nie wskazuje na dwójeczkę😉

Ja z kolei w ogóle nie robię bety, bo w pierwszej ciąży miałam piękny przyrost a ciąża okazała się pozamaciczna. A niby wtedy słabe są przyrosty.
W drugiej i obecnej ciąży bety nie robię i jeden stres mniej. :)

Macie już umówioną wizytę? Ja chyba w poniedziałek będę dzwonić.
ja już mam wizyte we wtorek, bo mialam isc ze wzgledu na trudnosci z utrzymaniem ciazy

Ja będę dzwonić w przyszłym tygodniu ale zobaczymy czy mnie gdzieś wcisną bo u mnie strasznie trudno o wolny termin.

reklama
Do góry