reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Babki- powodzenia na dzisiejszych wizytach - ja tez się powoli zbieram :)

Niestety okres infekcji się zaczyna, przetrwamy - skoro nawet wizyty u gina są zdalne 😂
A tak poważnie - to zdrówka- czosnek, cytryna, sól fizjo, nic innego nam nie pozostaje .

900 zł - cena kosmos. Ja jak pisałam to USG - reszta do uzgodnienia z lekarzem. U mnie dochodzą co 3 tygodnie kontrole u endokrynologa, a co za tym idzie płatne badania krwi. Do gina chodze na nfz, niestety nie mam wizyty na godzinę tylko siedzę w kolejce, co od wczoraj wzbudza we mnie irytację.

Zaparcia - masakra, wczoraj odważyłam się zjeść owsiankę i mnie troszkę ruszyła, gazy takie, że hmmmm , a dziś mnie czyści -nareszcie!!!

Kuźwa ile?? No to chyba cena pobilas tutaj nas wszystkie 😱
Niestety...też trochę liczyłam na mniej ale teraz myślę że warte tego spokoju jaki osiagnelam. Dostałam ładny opis, płytę z filmem, z 7 zdjęć. jakby czuje się dopieszczona. Robił badanie i opis mój lekarz prowadzący.
Cieszę się że panie po przejściach mają badania refundowane bo to jednak jest trochę kasy i stresu dużo.

Tez mi wczoraj przyszedł. I na początku lekko sie zestresowałam zbyt wolnym tętnem, zaczęłam je liczyć i wyszło ok.80, po czym zaczęłam dalej szukać i mocniej dociskać i wtedy znalazłam to właściwe😜 okazało sie, ze to powolne, które wyłapałam to musiało być moje😂 a tętno dzieciaczka tak zasuwalo, ze chyba bym nie nadążyla z liczeniem😜
No wlansie mam tak samo i juz myśle słyszę swoje czy Dzidzi ❤?!
Teraz zjadlam, więc odczekam i zmierze jeszcze raz. Zainstalowałam aplikacje.
Wiem, ze nie powinno się za często korzystać, dlatego po pracy sprawdzę dokładnie i czekam na USG w piątek. 😃

Jejku, ja nie mogę z tymi piersiami, ból aż od pach ciągnie i od nasady piersi z boku... Macie jakiś sposób na to?

Ja juz jedna noga w 10 tygodniu bo dzis 9+6,albo raczej jedna noga zaczynam 11 tydzien?sama nie wiem.
W kazdym razie czuje sie dobrze,mdlosci mam moze dwa razy w ciagu dnia,sikam wciaz duzo,chodze spac troszke szybciej,troche mi przeszkadza brzuch bo wydaje mi sie duzy.a tak to dobrze sie czuje..hm.mysle o tym detektorze ale sama nie wiem,troche panikara jestem i sie boje ze bede za duzo uzywac albo zle.

No wlansie mam tak samo i juz myśle słyszę swoje czy Dzidzi ❤?!
Teraz zjadlam, więc odczekam i zmierze jeszcze raz. Zainstalowałam aplikacje.
Wiem, ze nie powinno się za często korzystać, dlatego po pracy sprawdzę dokładnie i czekam na USG w piątek. 😃

Od dziecka serduszko bardzo bardzo szybko bije niektóry porównują to do galopującego konia, a nasze jest wolniejsze.

Jakby się dało to bym tutaj wrzuciła nagranie, które wczoraj zrobiłam jak znalazłam serduszko. Wiadomo mamy które już były kiedyś na ktg nie powinny mieć problemu z odróżnieniem.

reklama
Dziewczyny, te które mają detektor Angel Sound ja dziś też dostałam, oczywiście juz użyłam 😃 i słyszę serduszko ❤ Dzidzi ❤. Zastanawiam się nad częstotliwością czy Wy liczycie czy aplikacja, bo nie wiem jak to robić? 🙂

Wpadam do Ciebie na pomiar 😂 a tak serio zaczynam się zastanawiać czy sobie nie zamówić, bo łamie się czy nie iść do ginekologa na usg.. Bo kolejne dopiero 3.10 😂🙈

Do góry