reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Wiecie co ja to mam problem mnie odrzuca od wody, soków, herbaty to juz calkiem a jak wiadomo trzeba pic duzo :(
Z piciem u mnie też ciężko, najgorzej z czystą wodą. Staram się dolewać trochę soku z malin ale też średnio wchodzi. Wcześniej nie było problemu, piłam cały czas tylko samą wodę, mam nadzieję, że niedługo znowu do tego wrócę.

reklama
@modesty ja jedynie spotkałam się z błogosławieństwem kobiet w ciąży w Sanktuarium Matki Boskiej Matemblewskiej - ale to tylko dlatego, że to jest właśnie Matka Boska Brzemienna :) Jak byłam w pierwszej ciąży, to zamówiłam mszę w podziękowaniu za dar macierzyństwa i z prośbą o szczęśliwe rozwiązanie, to ksiądz się zdziwił, bo mówi, że zazwyczaj msze takie są już po rozwiązaniu ;)

@Dzidziu ja też jadałam co 3-4h, a teraz nie mogę 😭 jak nie zjem choćby cukierka po tych 2 godzinach to czuję się coraz gorzej. W pierwszej ciąży unikałam słodyczy i słodkiego, a teraz też pochłaniam, bo mi to pomaga :/
To się chyba już trochę zmienia, bo u nas w parafii jest sporo intencji właśnie w podziękowaniu za dar poczęcia z prośbą o szczęśliwe rozwiązanie :) można też poprosić o indywidualne błogosławieństwo.
Do tego od niedawna w innym kościele są średnio raz w miesiącu msze w intencji kobiet w stanie błogosławionym ;)

Dziewczyny a jak u Was z piciem kawy? Ja przyznam że zanim zaszlam w ciąże piłam kolo 3 dziennie z tego przynajmniej jedna fusiastą. Teraz ograniczyłam do jednej dziennie rozpuszczalnej albo 3w1.

Wcześniej tez paliłam papierosy i bałam sie ze bedzie ciezko rzucic ale dzięki mdloscią od półtora tygodnia już nie pale wogole [emoji4]
Piłam kiedyś dużo kawy, na początku ciąży też, a teraz w ogóle nie mam na nią ochoty i nie pije
Wiecie co ja to mam problem mnie odrzuca od wody, soków, herbaty to juz calkiem a jak wiadomo trzeba pic duzo :(
Też mam z tym problem. Herbaty mi się nie chce, kawy też, a wody to nigdy dużo nie piłam

Hej, przeprowadzka ogarnięta, śpimy już w domu i teraz to naprawdę odpoczywamy 😊😊😊 cisza, spokój, ogród, piękna pogoda...po prostu żyć nie umierać 😁😁😁😆 oczywiście zanim wypakujemy wszystkie kartony to pewnie jeszcze z tydzień minie 🙈🙈🙈😂 ale to i tak bez porównania z mieszkaniem w bloku 😉😉😁 wg mamy teraz dwie łazienki, więc wreszcie nie wchodzimy sobie w paradę 🙈🙈😂😂😂
Również mieszkam w domu tyle, ze my na piętrze tesciowa na dole, ale wbrew tym wszystkim opiniom o tesciowej ja mam zlota kobiete i cieszę sie ze mieszka na dole bo duzo pomaga, zawsze jej sie zale, a jak mam gorszy dzień wysylam mojego malego na dol i tam siedzi 😆 ale właśnie fajnie jest miec ogród, przestrzeń:)) przeprowadzki sa super my mamy remont pokoika dla dzieci sypialni i przedpokoju już nie mogę się doczekać odgruzowania i wszystkiego poukładania sobie na nowo, a ze pokoik dzieci będzie miał 20m2 bede miala gdzie trzymać te wszystkie graty😆😆😆

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a jak u Was z piciem kawy? Ja przyznam że zanim zaszlam w ciąże piłam kolo 3 dziennie z tego przynajmniej jedna fusiastą. Teraz ograniczyłam do jednej dziennie rozpuszczalnej albo 3w1.

Wcześniej tez paliłam papierosy i bałam sie ze bedzie ciezko rzucic ale dzięki mdloscią od półtora tygodnia już nie pale wogole [emoji4]
Ja kawę piłam tylko w pracy , odkąd jestem na zwolnieniu pije bardzo okazyjnie. A co do papierosów to ja ciągalam elektryka jak się dowiedziałam że jestem w ciąży to zmieniłam olejek na bez nikotyny paliłam tak tydzień i odstawiłam kompletnie bez bólu i już 1,5 miesiąca nie palę :)

@Dzidziu ✋ po zupie 1,5h później zjadłam banana i jabłko, po godzinie znów pusto i zjadłam krówkę i okazała się mega słodka, że aż mnie gardło paliło, po czym podsmażyłam sobie kluski i to mi w miarę weszło, ale czuję zbliżający się przeciąg w brzuchu :o nigdy tak nie miałam, nawet w pierwszej ciąży.

@PasiastyOgon ja poczekam do prenatalnych i wtedy pójdę zamówić mszę i zapytam się o błogosławieństwo :)

Ja piłam jedną kawę rano z ekspresu z dużą ilością mleka, ale przerzuciłam się na inkę, co nic nie daję, bo cały czas ziewam, a do tego mam z natury niskie ciśnienie ;)

Ja kawy nie pije teraz bo nie mam na nią ochoty.
Chcialam tak zapobiegawczo sok z żurawiny pic i nie mogę go przełknąć. Sama woda tylko wchodzi bez problemu.
Tez będę miała przeprowadzkę w ciąży. Trzecia ciąża i trzecia przeprowadzka bo zawsze trzeba się za czymś większym rozglądać. Teraz to już na 100% ostatni raz.

reklama

Wcześniej tez paliłam papierosy i bałam sie ze bedzie ciezko rzucic ale dzięki mdloscią od półtora tygodnia już nie pale wogole 😊
Piłam prawdziwą, a w pracy rozpuszczalną. Dalej bym piła ale po ostatnich badaniach naukowych przerzuciłam się na inkę z mlekiem

Do góry