reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Wiecie co ja to mam problem mnie odrzuca od wody, soków, herbaty to juz calkiem a jak wiadomo trzeba pic duzo :(
Z piciem u mnie też ciężko, najgorzej z czystą wodą. Staram się dolewać trochę soku z malin ale też średnio wchodzi. Wcześniej nie było problemu, piłam cały czas tylko samą wodę, mam nadzieję, że niedługo znowu do tego wrócę.

reklama
@modesty ja jedynie spotkałam się z błogosławieństwem kobiet w ciąży w Sanktuarium Matki Boskiej Matemblewskiej - ale to tylko dlatego, że to jest właśnie Matka Boska Brzemienna :) Jak byłam w pierwszej ciąży, to zamówiłam mszę w podziękowaniu za dar macierzyństwa i z prośbą o szczęśliwe rozwiązanie, to ksiądz się zdziwił, bo mówi, że zazwyczaj msze takie są już po rozwiązaniu ;)

@Dzidziu ja też jadałam co 3-4h, a teraz nie mogę 😭 jak nie zjem choćby cukierka po tych 2 godzinach to czuję się coraz gorzej. W pierwszej ciąży unikałam słodyczy i słodkiego, a teraz też pochłaniam, bo mi to pomaga :/
To się chyba już trochę zmienia, bo u nas w parafii jest sporo intencji właśnie w podziękowaniu za dar poczęcia z prośbą o szczęśliwe rozwiązanie :) można też poprosić o indywidualne błogosławieństwo.
Do tego od niedawna w innym kościele są średnio raz w miesiącu msze w intencji kobiet w stanie błogosławionym ;)

Dziewczyny a jak u Was z piciem kawy? Ja przyznam że zanim zaszlam w ciąże piłam kolo 3 dziennie z tego przynajmniej jedna fusiastą. Teraz ograniczyłam do jednej dziennie rozpuszczalnej albo 3w1.

Wcześniej tez paliłam papierosy i bałam sie ze bedzie ciezko rzucic ale dzięki mdloscią od półtora tygodnia już nie pale wogole [emoji4]
Piłam kiedyś dużo kawy, na początku ciąży też, a teraz w ogóle nie mam na nią ochoty i nie pije
Wiecie co ja to mam problem mnie odrzuca od wody, soków, herbaty to juz calkiem a jak wiadomo trzeba pic duzo :(
Też mam z tym problem. Herbaty mi się nie chce, kawy też, a wody to nigdy dużo nie piłam

Hej, przeprowadzka ogarnięta, śpimy już w domu i teraz to naprawdę odpoczywamy 😊😊😊 cisza, spokój, ogród, piękna pogoda...po prostu żyć nie umierać 😁😁😁😆 oczywiście zanim wypakujemy wszystkie kartony to pewnie jeszcze z tydzień minie 🙈🙈🙈😂 ale to i tak bez porównania z mieszkaniem w bloku 😉😉😁 wg mamy teraz dwie łazienki, więc wreszcie nie wchodzimy sobie w paradę 🙈🙈😂😂😂
Również mieszkam w domu tyle, ze my na piętrze tesciowa na dole, ale wbrew tym wszystkim opiniom o tesciowej ja mam zlota kobiete i cieszę sie ze mieszka na dole bo duzo pomaga, zawsze jej sie zale, a jak mam gorszy dzień wysylam mojego malego na dol i tam siedzi 😆 ale właśnie fajnie jest miec ogród, przestrzeń:)) przeprowadzki sa super my mamy remont pokoika dla dzieci sypialni i przedpokoju już nie mogę się doczekać odgruzowania i wszystkiego poukładania sobie na nowo, a ze pokoik dzieci będzie miał 20m2 bede miala gdzie trzymać te wszystkie graty😆😆😆

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a jak u Was z piciem kawy? Ja przyznam że zanim zaszlam w ciąże piłam kolo 3 dziennie z tego przynajmniej jedna fusiastą. Teraz ograniczyłam do jednej dziennie rozpuszczalnej albo 3w1.

Wcześniej tez paliłam papierosy i bałam sie ze bedzie ciezko rzucic ale dzięki mdloscią od półtora tygodnia już nie pale wogole [emoji4]
Ja kawę piłam tylko w pracy , odkąd jestem na zwolnieniu pije bardzo okazyjnie. A co do papierosów to ja ciągalam elektryka jak się dowiedziałam że jestem w ciąży to zmieniłam olejek na bez nikotyny paliłam tak tydzień i odstawiłam kompletnie bez bólu i już 1,5 miesiąca nie palę :)

@Dzidziu ✋ po zupie 1,5h później zjadłam banana i jabłko, po godzinie znów pusto i zjadłam krówkę i okazała się mega słodka, że aż mnie gardło paliło, po czym podsmażyłam sobie kluski i to mi w miarę weszło, ale czuję zbliżający się przeciąg w brzuchu :o nigdy tak nie miałam, nawet w pierwszej ciąży.

@PasiastyOgon ja poczekam do prenatalnych i wtedy pójdę zamówić mszę i zapytam się o błogosławieństwo :)

Ja piłam jedną kawę rano z ekspresu z dużą ilością mleka, ale przerzuciłam się na inkę, co nic nie daję, bo cały czas ziewam, a do tego mam z natury niskie ciśnienie ;)

Ja kawy nie pije teraz bo nie mam na nią ochoty.
Chcialam tak zapobiegawczo sok z żurawiny pic i nie mogę go przełknąć. Sama woda tylko wchodzi bez problemu.
Tez będę miała przeprowadzkę w ciąży. Trzecia ciąża i trzecia przeprowadzka bo zawsze trzeba się za czymś większym rozglądać. Teraz to już na 100% ostatni raz.

reklama

Wcześniej tez paliłam papierosy i bałam sie ze bedzie ciezko rzucic ale dzięki mdloscią od półtora tygodnia już nie pale wogole 😊
Piłam prawdziwą, a w pracy rozpuszczalną. Dalej bym piła ale po ostatnich badaniach naukowych przerzuciłam się na inkę z mlekiem

Do góry