reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Ja jestem 10+0 i termin mi pokazuje na 07.04 😄 Dzidziu, święte słowa z tymi przerwami w jedzeniu... Wczoraj w nocy zaatakowała mnie mega zgaga 😬 Nie jadłam przed lekarzem, a później poszły tosty i przypomniałam sobie jak zgaga potrafi umęczyć 😂
Dziewczyny, trzymam moooocno kciuki za dzisiejsze wizyty 😘😘😘
Dobrego dnia 😊
A my mamy termin na 05.04 z ostatniego usg, zobaczymy teraz w sbt i tego terminu będę się trzymać już 😍

@Martxx1 ale na pierwszym usg byłam w 5t5d, a pęcherzyk mniejszy niż 10 mm, a 10 mm odpowiadało 4t0d - lekarz uspokajał i mówił, że to jeszcze nic nie znaczy i ja jakoś też tak do tego podeszłam, że jeszcze nadrobi, ale czasem człowieka nachodzą głupie myśli ;)

Wydaje mi się, że w większych gabinetach, gdzie jest więcej osób lub w przychodniach nie pozwalają przychodzić z osobami towarzyszącymi. U mnie bez problemu mogłam przyjść z mężem na wizytę, bo byłam tylko ja i lekarz.

A co do snów, to dajcie mi erotyki!! Mi się ciągle śni, że piję wódkę i że jak już wypiję trochę to mi się dopiero przypomina, że jestem w ciąży 🤦‍♀️

Dziewczyny, a lekarz na podstawie każdego badania usg jest w stanie powiedzieć jaki termin porodu wychodzi? Mi tylko raz wyliczył na podstawie miesiączki i tyle.. czy na podstawie prenatalnych tez może to stwierdzić? Sama go zapytam bo mam wrazenie, ze dużo mi nie mówi bo myśli chyba, ze sama powinnam pytać, ale to moja pierwsza ciaza i wiele nie wiem 🙁

Dziewczyny, a lekarz na podstawie każdego badania usg jest w stanie powiedzieć jaki termin porodu wychodzi? Mi tylko raz wyliczył na podstawie miesiączki i tyle.. czy na podstawie prenatalnych tez może to stwierdzić? Sama go zapytam bo mam wrazenie, ze dużo mi nie mówi bo myśli chyba, ze sama powinnam pytać, ale to moja pierwsza ciaza i wiele nie wiem 🙁
Na prenatalnych jest z tego co wiem najdokładniejsza data porodu

Ja dzisiaj jestem 11+3 i a w piatek mam juz prenatalne. Widze, ze wiekszosc ma pozniej i tak sie zastanawiam, czy to aby nie za wczesnie?😌🙈
Nie za wcześnie lekarka mi powiedziała, zr lepiej zrobić za wcześnie i wtedy lekarz ewentualnie powie zeby ponowić, niz za późno, bo wtedy juz nic nie wskora.
Ja mam 12+0, wiec u Ciebie będzie 11+5, zatem prawie identycznie 🙂.

reklama
Do góry