reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
USG robią z konkretnych powodów a to sprawdzenie po krwawieniu, po krwiaku, a to sprawdzenie po plamieniu czy też wręcz stres, życie w strachu. Masz juz dziecko, a ja pierwsza ciaze straciłam, nie mówię że mi zależy bardziej, kazdej z nas zalezy, nie mam siostry ktora rodziła, zeby sie skonsultować, 2 przyjaciółki nie rodziły, zatem dlatego też tu jestem. Może za często, ale o każdym wie moja lekarz prowadząca, skonsultuję z nią kiedy zrobić następne.
Dzidziu rob tyle ile mozesz i tyle bys czuła się spokojnie

A mi przestało smakować wszystko to co zdrowe :/ za to grzanki z cebulą, żółtym serem i ketchupem wchodzą aż miło 😂
@Martxx1 jeszcze ja jestem na szarym końcu 😂 póki co 6t6d i trochę się boję, że ostatnio był mały ten pęcherzyk, ale czekam dzielnie jeszcze tydzień do wizyty. W poprzedniej ciąży młoda była cały czas 2 tyg do przodu, szczególnie wzrostem a urodziła się i tak 2 dni po terminie według OM 😉 i tak jej zostało do teraz, bo w wieku 2 lat jest wysoka jak 3 latka 🤷
Ale u Ciebie chyba nie ma takiej różnicy co do OM? Lecimy podobnie, czekam na Twoja wizytę bardzo, ❤️

Niektóre dziewczyny będą mialy piridy na początku kwietnia to czasem riznica między Nami mize byc i 3 tygodnie. Ja jestem teraz 8 tc 6 dzień. Pierwsze USG miałam w 6 tc. Tez się stresuję bo nie wiem co u mojej dzidzi po 3 tygodniach i przeziebieniu . Jeszcze 3 dni i stres coraz większy....😑
Wiem oczywiście, dlatego się śmieje, że czuję się jakbym była z innego miesiąca 🤣 przy porodach może będzie nam się różnić 30 dni haha 🤣
Trzymam kciuki za wizytę, wszystko będzie dobrze ❤️❤️

Ojej współczuję, widzisz ja też wyczułam, mam mamografie dopiero 18.09 i mimo młodego wiek bardzo się martwię, trzymam kciuki za twoja mamę, i pamiętajcie dziewczyny miziajcie te cycki nawet w czasie prysznicu..
Ech, wiem że jedna kobieta wychodzi z tego cało
cało inna niestety nie. U nas to ryzyko, bo babcia miała raka i zmarła. Mama była na mammografii chyba za 2-3 lata temu, było czysto. Mam nadzieję ,że to jakas łagodna zmiana.

Ewelina wielkie gratulacje [emoji173]

Odebrałam dzisiaj wyniki z krwi. Niestety położna nie zaznaczyła żelaza i ferrytyny. A niedawno miałam bardzo nisko. Za to d3 juz ponad 80, bardzo fajnie. Wyników z moczu nie ogarniam, ale jakby było coś źle to by zadzwoniła.

O jezu ile dzisiaj zjadłam [emoji87] i to w większości słodycze. Chodzą za mną eklerki od długiego czasu, ale nie chce mi się ich robić. Tutaj w piekarniach niestety tego nie mają. Ostatnio nawet kupilam już kremówkę, ale musiałam zrobić coś innego, bo by się przeterminowała. Dzisiaj w nocy aż mi się śniły te eklerki. Poszłam do sklepu i kupilam mrożone profiterolki, ale to nie to. Chyba będę musiała się wziąć za pieczenie, bo czuję ze tak łatwo mi nie przejdzie :-)

reklama
Do góry