reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Cześć dziewczyny. Zapisalam się najpierw na majowkach ale dzis bylam u lekarza i termin na 30.04 😊 wiec witam sie i u Was😊 nie dostalam narazie karty ciąży poniewaz byl problem z ubezpieczeniem 😔 ehh, ale juz wszystko wyjasnione i nastepna wizyta za 2 tygodnie 😊 wtedy dostane karte i skierowanie na badania 😊

reklama
Tak, można, jeśli naprawdę nie znajdą miejsca dla ciebie to jest jakiś tam zwrot tych pieniędzy ale nie pełnej kwoty. Zazwyczaj robią wszystko by cię przyjąć i to miejsce znalezc. Natomiast jeśli go nie ma to mogą odsyłać do kolejnego szpitala i chyba bym się bała że w nocy zacznę rodzic i tak będę jeździć przez pół Warszawy może tu a może tam 🙈.
Myślę że w szpitalach w mniejszych miejscowościach problemu z miejscami nie ma aż tak :)
Dzięki. Zawsze lepiej coś więcej wiedzieć.
Ja chcę rodzić tak jak poprzednio w Rudzie Śląskiej na Goduli z tą samą położną.

@modesty takie rzeczy są w każdym szpitalu i pierwsze słyszę, żeby płacić za sale po porodzie. Tzn płaciłam za sale, ale żebym była sama i mój mąż mógł być z nami. Taka przez te 2 lub 3 dni po porodzie ze swoją łazienka i toaleta.
A to o czym piszesz pierwsze słyszę. Po każdym porodzie miałam dzieci skóra do skóry przez 2h lub nawet więcej czasu. Jestem ze Śląska i jakoś ten szpital nie powala. Chyba, że myślimy o innych?

Ja jestem już po wizycie, niestety nie pozytywnej.
Teoretycznie według miesiączki powinnam być w 8t+5d, według pierwszego USG w 7t+5d, a teraz wyszło że jestem w 6t+2d i niestety nie było słychać serca. Mam zrobić bete i jeżeli po 48h nie wzrośnie to będzie wszystko jasne. Następną wizytę teoretycznie mam za tydzień. Od wczoraj nie mam objawów także myślę że nic z tego nie będzie 😭
Boze tak mi przykro,jezu ile razy dziennie bede to jeszcze pisac;(( trzymaj sie kochana x

Cześć dziewczyny. Zapisalam się najpierw na majowkach ale dzis bylam u lekarza i termin na 30.04 😊 wiec witam sie i u Was😊 nie dostalam narazie karty ciąży poniewaz byl problem z ubezpieczeniem 😔 ehh, ale juz wszystko wyjasnione i nastepna wizyta za 2 tygodnie 😊 wtedy dostane karte i skierowanie na badania 😊

Wreszcie któraś ma ten termin, co ja. :) Chociaż ja tylko z OM. Ginekolog nie podała żadnego jeszcze.

Ja jestem już po wizycie, niestety nie pozytywnej.
Teoretycznie według miesiączki powinnam być w 8t+5d, według pierwszego USG w 7t+5d, a teraz wyszło że jestem w 6t+2d i niestety nie było słychać serca. Mam zrobić bete i jeżeli po 48h nie wzrośnie to będzie wszystko jasne. Następną wizytę teoretycznie mam za tydzień. Od wczoraj nie mam objawów także myślę że nic z tego nie będzie 😭
Bardzo mi przykro😟 naprawdę nie zdawałam sobie sprawy jak wielka jest skala poronień... koszmar😟 mimo wszystko trzymam kciuki za jakiś cud!😘

Dzięki. Zawsze lepiej coś więcej wiedzieć.
Ja chcę rodzić tak jak poprzednio w Rudzie Śląskiej na Goduli z tą samą położną.

@modesty takie rzeczy są w każdym szpitalu i pierwsze słyszę, żeby płacić za sale po porodzie. Tzn płaciłam za sale, ale żebym była sama i mój mąż mógł być z nami. Taka przez te 2 lub 3 dni po porodzie ze swoją łazienka i toaleta.
A to o czym piszesz pierwsze słyszę. Po każdym porodzie miałam dzieci skóra do skóry przez 2h lub nawet więcej czasu. Jestem ze Śląska i jakoś ten szpital nie powala. Chyba, że myślimy o innych?

Nie płacisz za salę po porodzie tylko w tej sali, w której rodzisz jesteś po nim jeszcze 2h. Nie znam dobrze tego szpitala, ale jest polecany w środowisku.

Ja się boję wmuszania CC albo jak slyszalam że w niektórych szpitalach to tylko ktg i leżenie przez cały poród.

Boję się jeszcze szczepienia zaraz po porodzie i tego co się zakrapla oczy. Wiecie jak to teraz wygląda?

reklama
Nie płacisz za salę po porodzie tylko w tej sali, w której rodzisz jesteś po nim jeszcze 2h. Nie znam dobrze tego szpitala, ale jest polecany w środowisku.

Ja się boję wmuszania CC albo jak slyszalam że w niektórych szpitalach to tylko ktg i leżenie przez cały poród.

Boję się jeszcze szczepienia zaraz po porodzie i tego co się zakrapla oczy. Wiecie jak to teraz wygląda?
Szczepienia na gruźlicę? Moj syn ma 2l 9m i ma dalej odczyn poszczepienny duzego babla bo Pani zle wbiła igle...

Do góry