reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny jesli jestem w 6+1 to mowi sie ze jestem w 6 tyg czy 7 bo znalazlam taki artykuł w którym napisane jest "w 6 tyg (5tyg skonczonym plus kilka dni)
Tez tego nie kumam,jak czytam artykuly i pisze w 8 tygodniu rozwija sie cos tam cos tam,a ja jestem np 8+1 to mam juz patrzec co sie rozwija w 9 tygodniu bo 8 tydzien jest skonczony??

Zaczęłaś 7 ALE! Dla lekarzy liczy się zakończony pełny tydz. Ciąży (nie mówię o usg) dlatego ja urodziłam chłopców w 31tc a stan faktyczny to 31+5. Nigdzie nie mam zapisu, że to 32tc tylko 31
Tak tak wiem ze lekarze patrzą na. Faktyczne tygodnie i dni
Tez tego nie kumam,jak czytam artykuly i pisze w 8 tygodniu rozwija sie cos tam cos tam,a ja jestem np 8+1 to mam juz patrzec co sie rozwija w 9 tygodniu bo 8 tydzien jest skonczony??
Wiesz tego właśnie nie wiem bo nie czytam 😁 ide jutro na usg i mnie nurtuje czy powinno byc widac serce bo mowia ze jak a 8 tyg nie widac to mozna spisac na straty czyli w 7 ma byc widac czy tam tak jak mam jutro 6+2?

Lekarzem nie jestem jedynie RM 😅. Chyba 8tc to już taki pewniejszy. Ja np.mialam 6+3 i serduszka nie było, ale zarodek był "w normie". Skoro jesteś np. 8+2 to Dzidzia zaczyna 9tydz.i forumuja się już narządy dla tego konkretnego 9 tyg. Ale pełny tydz. Jest 8 😁. Trochę jak z urodzinami. 2dni przed będziemy mówić że mamy ten niższy wiek a nie rocznikowo 😁. Pewnie namieszalam haha

Lekarzem nie jestem jedynie RM 😅. Chyba 8tc to już taki pewniejszy. Ja np.mialam 6+3 i serduszka nie było, ale zarodek był "w normie". Skoro jesteś np. 8+2 to Dzidzia zaczyna 9tydz.i forumuja się już narządy dla tego konkretnego 9 tyg. Ale pełny tydz. Jest 8 😁. Trochę jak z urodzinami. 2dni przed będziemy mówić że mamy ten niższy wiek a nie rocznikowo 😁. Pewnie namieszalam haha
Nie nie namieszałas:) mnie interesuje ten tydzien ze względu na serce ale widzę ze u Ciebie nie bylo wiec moze i u mnie nie być i być to normalne :)
Strasza w tych internetach

Ja też początek 7tygodnia i jutro idę do ginekologa na pierwszą wizytę. Mam nadzieję że już będzie coś widać.
Hey dziewczyny! Ja dopiero od niedawna na forum. Jestem na początku 7tygodnia i dopiero jutro idę pierwszy raz do ginekologa, bardzo się martwię! [emoji24] Mam okropne objawy, mdłości codziennie od 5 rano, senność, zawroty głowy, przez tydzień schudłam 2 kg nie mogę nic jeść a nigdy nie czułam się tak złe! Czytam Wasze komentarze i cieszę się Waszym szczęściem czekając mam nadzieje na swoje. Powiedzcie jak u Was z objawami? Bo ja zaczynam powoli myśleć, ze coś ze mną jest nie tak ze aż tak złe przechodzę ta ciąże. Mam 26 lat i pierwsza ciąża [emoji7]

Jak masz 6+1dzien to mówi się że masz skończony 6tydzien. Lekarze nigdy ci nie powiedzą że jesteś w 7tygodniu, no oni liczą tylko skończone tygodnie.
Dziewczyny jesli jestem w 6+1 to mowi sie ze jestem w 6 tyg czy 7 bo znalazlam taki artykuł w którym napisane jest "w 6 tyg (5tyg skonczonym plus kilka dni)

reklama
Do góry