reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Cześć Kobietki 🤍💛💚
Tragicznie się czuje .... cały czas mnie muli 🤢🤮 na szczęście nie wymiotuje ale tez mam awersje do lodówki ... przechodzi mi po owocach 😉 winogrona zagryzam ... od kawy mnie odrzuca ... i weź tutaj normalnie funkcjonuj 😅😅😅
Popieram....ja mogę jeść pomidory i ser żółty.. I ziemniaki 😂. Ach cudownie poprostu... Byle do 12tyg..

reklama
Kurde wczoraj spać nie mogłam i patrzalam na książeczki dzieci urodzenia .... cały czas myślałam ze syn ważył 3.800
Córka 3.500 i syn 3.200 tak naprawdę to ...
córka 3.366
Syn ostatni 3.366
A pierwsze co urodził się z waga 3.800 to byliśmy 9 dni w szpitalu i tam tracił na wadze .... najmiejsza jego waga to właśnie. 3.366 🤭🤷🏻‍♀️ jaki zbieg okoliczności

Kurde wczoraj spać nie mogłam i patrzalam na książeczki dzieci urodzenia .... cały czas myślałam ze syn ważył 3.800
Córka 3.500 i syn 3.200 tak naprawdę to ...
córka 3.366
Syn ostatni 3.366
A pierwsze co urodził się z waga 3.800 to byliśmy 9 dni w szpitalu i tam tracił na wadze .... najmiejsza jego waga to właśnie. 3.366 🤭🤷🏻‍♀️ jaki zbieg okoliczności
Moj syn 4180 córa 4030. Martwie się że kolejne też będzie takie duże 🙄 Ach no cóż i tak urodzę.. Nie będzie innego wyjścia

Jejku dziewczyny czy wy też się tak zmuszacie do jedzenia śniadań? Jest zaraz 11 a ja nadal się męczę by zjeść śniadanie cokolwiek

u mnie niestety ostatni tydzień zdalnej pracy później prawdopodobnie powrót do pracy. Trochę się obawiam bo u nas ciagle jakieś pozytywne przypadki, sama się wirusa nie boje, ale nie wiem jak wpływa na płód. 😕 oki czyli dam takie zaświadczenie, które mam teraz 9/10 tydz 😁
To ja w takim wypadku nawet bym się nie zastanawiała. Gdyby u nas był obowiązkowy powrót do biura to też bym od razu poszła na L4, tym bardziej jak jest sporo zachorowań ;)

Mój synek 3838 ważył I miałam podana oksytocyne bo tętno mu spadało już a mi nie szło parcie.. Tego porodu się obawiam, żeby nie było takich akcji.. Myśląc o drugim dziecku zapomniałam o porodzie.. I teraz mam coraz większe obawy.. Do tego 12.09beda u nas teście mi wypada akurat usg i im powiemy o ciazy, musimy ich poprosić żeby wzięli urlop na kwiecień na date porodu żeby zostali z synkiem, mają do nas 300km więc nie jest źle.. W najgorszym wypadku sama urodzę, chodź wolę z narzeczonym 🙈😜, synek wyszedł parę dni przed terminem więc teraz też może być różnie 😱

Hej dziewczyny, ja poinformowałam pracodawcę od razu jak tylko zrobiłam usg w 6 tyg bo mam pracę fizyczną a zaświadczenia od lekarza nie chciał tylko musiałam napisać pisemne że będę przebywać na zw od początku do dnia porodu żeby ktoś mogl przyjść za mnie na zastępstwo 🙂 a zw mam od początku od lekarz rodzinnej bo ta ginekolog z przychodni była na urlopie więc zadzwoniłam do przychodni i poprosiłam rodzinną o zw. Bez problemu 🙂 i zw mam do dziś a jutro już ma dzwonić do mnie ta ginekolog i umawiamy się dopiero na wizytę pierwszą. Prywatnie zrobiłam usg, serduszko bije, teraz zaczął mi się 9 tydzień. Aha, umowę mam do marca a termin porodu na 11 kwiecień. W marcu powinnam dostać już na stałe bo to byłaby moja 3 umowa już, no ale zobaczymy. Pewnie przedłuża tylko do porodu.... A tak ogólnie to wczoraj kluja mnie jajniki na zmianę, piersi nie bolą , trochę tkliwe na wieczor. Pozdrawiam Was🙂

reklama
Do góry