reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja po prenatalnych w październiku powiem.
Z ciąża wiążą się również przywileje. Zależy jaka masz pracę? M.in.ciężarnej nie można zatrudniać w godzinach nocnych, ponadliczbowych i na tzw ciężkich stanowiskach. Jak dobrze się czujesz i masz siedzącą, spokojna pracę, to powiedz kiedy będziesz chciała.

reklama
Dziewczyny, ja byłam dzisiaj na jeszcze jednej wizycie, bo od wczoraj pojawiały mi się sporadyczne skurcze, ale takie, że aż się zginałam z bólu...na szczęście z maluszkiem wszystko super, Jak to pani doktor powiedziała "u niego nie mamy się do czego przyczepić" 😊😊😊😍
Bóle brzucha i skurcze mogą być niestety nasilone przez zaparcia, z którymi cały czas się męczę...kazala codziennie rano na czczo wypijać wodę z łyżeczką miodu i plasterkiem cytryny, dorzucić do diety jabłka i śliwki, a jak to nie pomoże to kupić Lactulose na zaparcia, którą można brać w ciąży, więc jeśli któraś ma zaparcia to może warto wypróbować :) ja spróbuję z tą wodą najpierw, a jak nie podziała to chyba kupię ten lęk, bo u mnie to już jest katastrofa...
Na zdjęciu moje małe 😊😊😍🤗 rośnie jak na drożdżach 😁😁

Załączniki

• 15983724246291396250702664188608.jpg
    15983724246291396250702664188608.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 83
Hej laski, rzadko tu piszę bo i czasu brak i piszecie w szalonym tempie, że nie można nadrobić. :) Ja jutro też się na wizytę wybieram. Już drugą. Moja seria wyników 250 zł kosztowała więc mile się zaskoczyłam. Niestety cukier podwyższony, w poprzedniej ciąży też tak miałam.
I znowu plamię, ale to już trzeci raz i tym razem trwa już tydzień a się nie nasila więc mocno mnie to nie stresuje.

Dziewczyny, ja byłam dzisiaj na jeszcze jednej wizycie, bo od wczoraj pojawiały mi się sporadyczne skurcze, ale takie, że aż się zginałam z bólu...na szczęście z maluszkiem wszystko super, Jak to pani doktor powiedziała "u niego nie mamy się do czego przyczepić" 😊😊😊😍
Bóle brzucha i skurcze mogą być niestety nasilone przez zaparcia, z którymi cały czas się męczę...kazala codziennie rano na czczo wypijać wodę z łyżeczką miodu i plasterkiem cytryny, dorzucić do diety jabłka i śliwki, a jak to nie pomoże to kupić Lactulose na zaparcia, którą można brać w ciąży, więc jeśli któraś ma zaparcia to może warto wypróbować :) ja spróbuję z tą wodą najpierw, a jak nie podziała to chyba kupię ten lęk, bo u mnie to już jest katastrofa...
Na zdjęciu moje małe 😊😊😍🤗 rośnie jak na drożdżach 😁😁

Ja ten lactulosum dostałam w pierwszej ciąży ale średnio mi pomagał a strasznie był mdły w smaku, że mnie na wymioty brało więc go odstawiłam.
Super, że wszystko ok, na zdjęciu dzieciątko już spore się wydaje. :)

Z ciąża wiążą się również przywileje. Zależy jaka masz pracę? M.in.ciężarnej nie można zatrudniać w godzinach nocnych, ponadliczbowych i na tzw ciężkich stanowiskach. Jak dobrze się czujesz i masz siedzącą, spokojna pracę, to powiedz kiedy będziesz chciała.
Mam pracę biurową. A jak będą próbowali nadgodziny dawać to im powiem. Nie chcę mówić za wczesnie.

Ja ten lactulosum dostałam w pierwszej ciąży ale średnio mi pomagał a strasznie był mdły w smaku, że mnie na wymioty brało więc go odstawiłam.
Super, że wszystko ok, na zdjęciu dzieciątko już spore się wydaje. :)
no właśnie mi też się wydaje duże, tymbardziej, że byłam w sobotę na wizycie i lekarz mówił, że maleństwo ma 2cm, a tu ewidentnie jest większe, więc te dzieci to chyba rosną w ekspresowym tempie 😁🙈 no o teraz to już przypomina maleńkiego człowieczka, a nie krewetke 🙈🙈🙈😁

reklama
@Czarna 36 Pamiętaj, że dzielisz już na 3. My się łapaliśmy a na ubóstwo też nie narzekamy. :)
Hahaha nawet na 4 nic nie dostanę. Zresztą nie ma co liczyć na nasze państwo. 500+ ładuje na kontach dzieci. Szczepienia i pediatra przez pierwsze 3 miesiące kosztowały więcej niż to świadczenie z 3 mies.
Nie opłaca się kształcić i zarabiać powyżej większości. Mogłabym tu jadem pluć...
Dodam tylko, że sądziłam się z zusem w związku z wysokością mojego zasiłku chorobowego, co realnie przełożyłoby się na wysokość zasiłków macierzyńskiego i rodzicielskiego.
No i jestem cięta na tzw społeczne pasożyty, ale to inny temat.

Do góry