reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Właśnie wróciłam od lekarza ktg ok ale mam liczyć i zaznaczać w karcie ruchy. Szyjka zamknięta i wysoko. Usg nie robił - dopiero zrobi 15.08 na kolejnej wizycie. Ból blizny i żeber powiedział że może tak być bo to obciążenie jednak jest. Także trzeba wytrwać. Mówił że 29.03 na ostatniej wizycie da mi skierowanie i mam odrazu się umawiać na cesarkę która pewnie będzie 6-7.04. Także czas na odliczanie 😁
No ja już zaczynam mieć mega stresa, zaczął się marzec i poród nadchodzi wielkimi krokami 😳 Aż nie do wiary, że to już ostatnie chwile ciąży. 8 marca mam wizytę i może to już będzie ostatnia 😲🙂

reklama
Ja jutro mam spotkanie z moim maluszkiem, jestem ciekawa czy Pani doktor będzie go mierzyć :) Ale czuję, że brzuch jest coraz większy... W sumie mi do dnia porodu zostało 6 tygodni więc jeszcze trochę czasu na ogarnięcie tematu mam :D Nie zakładam, że urodzę przed terminem (taki napięty grafik mam, że porodu wcześniej nie wcisnę hahahah :D )

Ja jutro mam spotkanie z moim maluszkiem, jestem ciekawa czy Pani doktor będzie go mierzyć :) Ale czuję, że brzuch jest coraz większy... W sumie mi do dnia porodu zostało 6 tygodni więc jeszcze trochę czasu na ogarnięcie tematu mam :D Nie zakładam, że urodzę przed terminem (taki napięty grafik mam, że porodu wcześniej nie wcisnę hahahah :D )
Podziwiam za spokój 👍🙂 ja jutro zaczynam 35 tyd i walizka już spakowana, dla małej już też wszystko czeka...

Podziwiam za spokój 👍🙂 ja jutro zaczynam 35 tyd i walizka już spakowana, dla małej już też wszystko czeka...
O nieeee... Teraz to mnie przeraziłas... Może w przyszłym tygodniu coś spakuję, żeby mieć jakikolwiek komfort psychiczny :D Większość rzeczy dla małego mam po starszym synku i chyba dlatego tak na luzie podchodzę do wyprawki dla maluszka, bo ciągle myślę, że przecież wszystko mam :D

O nieeee... Teraz to mnie przeraziłas... Może w przyszłym tygodniu coś spakuję, żeby mieć jakikolwiek komfort psychiczny :D Większość rzeczy dla małego mam po starszym synku i chyba dlatego tak na luzie podchodzę do wyprawki dla maluszka, bo ciągle myślę, że przecież wszystko mam :D
Mój stan psychiczny musiał zostać uspokojony chociaż tym 🤪😁 to moja pierwsza ciąża, jeszcze do tego mam cukrzyce ciążową więc nie wiadomo jak będzie z rozwiązaniem....

Dziewczynki macie już takie mocniejsze skurcze przepowiadające? ja wczoraj miałam wieczorem taki z kręgosłupa, a potem za godzinę takie w połączeniu z bólem na dole brzucha jak przy miesiączce. Oczywiście w dwupaku z twardnieniem brzucha. 🤔
Wzięłam ciepłą kąpiel i przeszło.

Przypomniało mi to moje bóle porodowe, skurcze porodowe z kręgosłupa przy pierwszym porodzie :oops: zaczynam się stresować nadchodzącym porodem.

Dziewczynki macie już takie mocniejsze skurcze przepowiadające? ja wczoraj miałam wieczorem taki z kręgosłupa, a potem za godzinę takie w połączeniu z bólem na dole brzucha jak przy miesiączce. Oczywiście w dwupaku z twardnieniem brzucha. 🤔
Wzięłam ciepłą kąpiel i przeszło.

Przypomniało mi to moje bóle porodowe, skurcze porodowe z kręgosłupa przy pierwszym porodzie :oops: zaczynam się stresować nadchodzącym porodem.
Ooooo.... Dobrze, że poruszasz ten temat bo ja od kilku dni mam takie skurcze. Co prawda nie z kręgosłupa, ale czuje jak mi się napina mega brzuch na kilkanaście sekund, boli ale nie jakoś bardzo... Trochę mnie to niepokoi na tym etapie (termin za 6 tygodni). Dziś mam wizytę więc się dowiem czy wszystko w porządku.

Ooooo.... Dobrze, że poruszasz ten temat bo ja od kilku dni mam takie skurcze. Co prawda nie z kręgosłupa, ale czuje jak mi się napina mega brzuch na kilkanaście sekund, boli ale nie jakoś bardzo... Trochę mnie to niepokoi na tym etapie (termin za 6 tygodni). Dziś mam wizytę więc się dowiem czy wszystko w porządku.

Jeżeli nie są regularne, a maluszek się rusza i przy zmianie pozycji przechodzi to wszystko w normie.

Ja takie twardnienie brzucha bez bólu, nieregularnie na parę sekund to mam gdzieś od 26tc. Gin mówi że to trening macicy i nie trzeba się martwić. Dopiero regularność tych skurczy i jak nie przechodzi po zmianie pozycji to powinna się zapalić lampka.

To skurcze Braxtona- Hicksa, miałam je dość często w pierwszej ciąży, już od około 30 tyg. To zupełnie normalne 🙂 Teraz nie mam żadnych skurczy, bóli, nic totalnie ale wiem, że to też jest ok.

reklama
Mam taką nadzieję że to skurcze Braxtona- Hicksa ;) Pewnie wraz z wiekiem ciąży są troszkę bardziej odczuwalne ;) Dzisiaj na wizycie wszystko się wyjaśni :)

Do góry