reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hej dziewczyny ja niestety opuszczam kwietniowe mamy. Coś mnie tknęło i byłam dziś na konsultacji z innym ginekologiem. Kazał najpierw zrobić konizacje szyjki a dopiero starać się o dziecko. Miał przypadki, że w ciąży rozwijał się bardzo szybko rak i trzeba było podjąć trudne decyzję. Po tym zabiegu mogę zacząć starania po 3 msc....

reklama
Hej dziewczyny ja niestety opuszczam kwietniowe mamy. Coś mnie tknęło i byłam dziś na konsultacji z innym ginekologiem. Kazał najpierw zrobić konizacje szyjki a dopiero starać się o dziecko. Miał przypadki, że w ciąży rozwijał się bardzo szybko rak i trzeba było podjąć trudne decyzję. Po tym zabiegu mogę zacząć starania po 3 msc....
Z jakiego powodu konizacja?

Hej, dziewczyny! Mój termin wypada tak na pograniczu marca i kwietnia. Pierwszy cień na teście pokazał się w zeszłym tygodniu, dziś jestem 3 dni po terminie @. Mam już synka z marca 2019.
Tym razem był u nas spontaniczny złoty strzał. Nie planowaliśmy jeszcze drugiego bobasa. :)
W czwartek tydzień temu miałam plamienia żywą krwią i myślalam, że ciąża się nie utrzyma. Ale minęły. I tak wyczekuję trochę podekscytowana, trochę z obawami.
Dziś 4+3. :)
Gratulacje!
Dziewczyny gratuluję Wam pięknie. Po cichu podczytywalam wątek mając nadzieję że dołączę, ale na dziś mam termin @ i nic nie wyszło na teście (co prawda czułość 25 ale nie ma co się łudzić). Czekam na okres, jutro pewnie przyjdzie bo zawsze 26 dni jak w zegarku [emoji6]

Ale może wrócę w kolejnym cyklu to się zalapie jeszcze na koniec kwietnia [emoji16]

Rosnijcie zdrowo [emoji8]
Czekamy :-)
Zadbaj najpierw o siebie, to jest najważniejsze
Powodzenia :-)

Dobrze, że to skonsultowałaś. Dużo zdrówka życzę!
Zadbaj o siebie a potem ze spokojną głową wróćcie do działania 💪 życzę jak najszybszego powrotu do staraczek, a potem do mamusiek 😘

Kochana zdrowie jest najwazniejsze, a ciaza to bardzo duze obciazenie dla organizmu, takze dobrze, ze lekarz zwrocil na to uwage 😊🤗🤗 zobaczysz, ze ani sie obejrzysz, a wrocisz do staran i pokazesz nam tescik Z pieknymi, tlustymi krechami! 😁😊😊😊🤗😍

reklama
Cześć Dziewczyny. Z racji moich przejść w staraniach bardzo się boję co się teraz wydarzy. Mam prośbę do tych z Was, które robiły betę czy powiecie jaka u Was była i w jakim czasie od terminu spodziewanej @? . Próbowałam wczytać się w posty i tak połapać daty, ale trochę się pogubiłam.
Mi beta wyszła 20.07 539,77 dwa dni po terminie @ (albo cztery dni po, zależy jak liczyć pierwszy dzień @, bo mam zawsze plamienia przed @) oraz 22.07 coś ponad 1530, dziś idę dalej sprawdzić przyrost.
Wiem, że przyrost jest ok, ale boje się że za małe wartości szczególnie gdyby dodać dwa dni do @. Nie wiem kiedy miałam owulację w tym cyklu, bo po dwóch latach odpuściłam starania z testami, monitoringiem i kalendarzem.

Ostatnia edycja:
Do góry