reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Szkoda, że wcześniej nie widziałam, że tu ruszyło. Ale szczerze piszecie jak szalone 😅 chyba nie dam rady przeczytać wszystkiego aby być na bieżąco 😅
Może trochę napiszę o ciąży.
Pierwsze trzy miesiące były tragiczne ciągle mdłości, bieganie do wc, wstręt do jedzenia, brak energii. Ok 10tyg mój gin powiedział że widzi chłopca, w 13 tyg na prenatalnych raczej dziewczynka. Później dwa razy ułożenie takie że nie było widać. Także trochę nie wiadomej było 😁 w domu chłopaki bardzo chcieli siostrzyczkę, no i na połówkowych okazało się że udało się jej dziewucha.
Mała drobna bo 20+1 wagi 330g
Ale bardzo imprezowa w brzuchu 😉
Dopiero w drugim trymestrze zaczęłam jeść, ale wc jest moim dobrym kuplem 😅.
Także witajcie brzuchate :)

Dziewczyny a macie jakiś post gdzie wszystkie są wypisane i terminy ?
Bo z chęcią chociaż tak bym zorientowała się ile was jest kiedy termin i płeć dzieci

No tylko ja już wiem , że będzie cesarka bo już jestem po dwóch cięciach. Także pewnie zrobię mi w 39tyg .

A dużo dziewczyn się udziela czy jest stała grupka??

No tylko ja już wiem , że będzie cesarka bo już jestem po dwóch cięciach. Także pewnie zrobię mi w 39tyg .

A dużo dziewczyn się udziela czy jest stała grupka??
Słyszałam że już nie biorą pod uwagę wcześniejszych cięć. Rozmawiałaś z lekarzem? Mówił już że zrobi cc?
Grupka jest stała i robi się coraz większa bo dziewczyny dołączają cały czas :)

Słyszałam że już nie biorą pod uwagę wcześniejszych cięć. Rozmawiałaś z lekarzem? Mówił już że zrobi cc?
Grupka jest stała i robi się coraz większa bo dziewczyny dołączają cały czas :)
Biorą, szwagierka była po 1 cesarkę 13 lat temu, 2 lata temu zrobili jej cesarkę i w tym roku też. Nawet nie pytali czy chce naturalnie.
A mój ginekolog od razu mi powiedział że będzie cesarka. Wszystko zależy od lekarzy i szpitala, ale z reguły boją się po cięciach aby rodziły naturalnie.
Ja np po pierwszej cesarce byłam przekonana że drugiego syna urodzę naturalnie, ale w szpitalu nawet nie pytali, od razu cesarke zaplanowali.

reklama
Biorą, szwagierka była po 1 cesarkę 13 lat temu, 2 lata temu zrobili jej cesarkę i w tym roku też. Nawet nie pytali czy chce naturalnie.
A mój ginekolog od razu mi powiedział że będzie cesarka. Wszystko zależy od lekarzy i szpitala, ale z reguły boją się po cięciach aby rodziły naturalnie.
Ja np po pierwszej cesarce byłam przekonana że drugiego syna urodzę naturalnie, ale w szpitalu nawet nie pytali, od razu cesarke zaplanowali.
Moja znajoma po 5latach od cesarki miała rodzić naturalnie z tym że finalnie miała cc.
Teraz druga znajoma ma rodzić 2 lata po cc, z tym że ona też chce sobie załatwić cięcie. Dlatego pytam czy rozmawiałaś już z lekarzem na temat planowania cc :)

Do góry