reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny, które maja wadę wzroku zauważyłyście, że wzrok wam sie pogorszył w ciąży? 🤔 Czy tylko ja taki odmieniec jestem?
No taką małą wade można jeszcze okularami wyleczyć. :) więc lepiej noś, pomimo parowania.
Ja polecam nie nosić maseczki, a jak już bardzo każą to pod nosem, chyba że rzeczywiście nie odpuszczają :)
@Margaretka@ a lekarz coś zasugerował co dalej? Czy czekać na wyniki i tyle?
Lekarzowi nigdy nic nie udowodnisz. Mojemu tacie anestezjolog przed zabiegiem odstawiła leki na serce, a nie powinna, bo był 3 miesiące po zawale, czym doprowadziła do kolejnego zawału. Tato ledwo to przeżył, a w konsekwencji tego miał tak osłabione serce, że tylko raz mogli podjąć się jego uśpienia do zabiegu i zamiast wyczyścić ranę musieli mu amputować nogę. Oczywiście dokumentację medyczną zafałszowali i moja mama usłyszała, że nikt nie potwierdzi, że to wina tej lekarki. Od tamtej pory twierdzę, że lekarz może Ciebie bezkarnie zabić, a i tak nikt z tym nic nie zrobi. Do Polski na procesy o uznanie błędów lekarskich ściągają lekarzy z za granicy, bo w Polsce nikt nie podkopie kolegi.
Teraz weszła ta ustawa z jeszcze większą bezkarnością lekarzy w temacie covida. Jest zwolniony z całkowitej odpowiedzialności za błędy i konsekwencje leczenia. Nie trzeba długo myśleć by wiedzieć że tak naprawdę chodzi o szczepionki, które były tworzone na kolanie.

Ja polecam nie nosić maseczki, a jak już bardzo każą to pod nosem, chyba że rzeczywiście nie odpuszczają :)

Teraz weszła ta ustawa z jeszcze większą bezkarnością lekarzy w temacie covida. Jest zwolniony z całkowitej odpowiedzialności za błędy i konsekwencje leczenia. Nie trzeba długo myśleć by wiedzieć że tak naprawdę chodzi o szczepionki, które były tworzone na kolanie.
Można też kupić maseczki porządne z filtrem, od których okulary nie parują, tylko drogie są :/

Ja praktycznie nosze jak juz to na ustach, albo sie zasłaniam bo nie mogę oddychać i słabo mi sie robi. 🙄
Ale tu chodzi głównie o okulary, bo jak ma taką małą wadę to mozna ją jeszcze wyleczyć okularami. 🤗

Cześć mamuski, zrobiłam sobie dodadkowo te badania tarczycy o których pisaliśmy wcześniej. Wyszło to tak że główne TSH nam 0.886 a FT3 2.46pg/ml a FT4 0.92 ng/Dl. Jestem obecnie w 21 tc, niby w normie wynika czy któraś z Was miała podobne ?
Biorę Letrox 75 raz dziennie.
Ja robiłam wczoraj i TSH mam 0,436, FT3 2,6 i FT4 0,86, wszystko jeszcze w normie, ale FT4 już bliżej najniższej granicy, która dla ciężarnych wynosi minimum 0,83, ale oczywiście wspaniale by było gdyby była jednak dużo wyżej, też 75 tylko euthyrox, za tydzień mam teleporadę, bi nie ma mojej endo, a wczoraj od razu wysłałam jej wyniki. Myślę, że niedługo czeka mnie zmiana dawki, żeby podnieść to FT4, choć pocieszające jest to, że po pierwsze dziecko ma już swoją tarczycę, a po drugie FT4 dzielimy się właśnie z Maluszkiem, ale badanie robimy bez zażywania tabletki, a jednak zażycie tabletki powoduje uzupełnienie brakującego hormonu. Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia dla Was Wszystkich :)

@modesty - jak była pierwsza fala, to klient mojego starego podjął temat jak dają radę w tym lock downie - stary, że ok, ale u Was to dopiero wzrosty ( koleś z branży usług pogrzebowych). Odpowiedź zszokowała- nie, spadek, zamowilismy trumny, urny i wszystko na magazynie - lekarze nie przyjmują, nie operują

Co do maseczek, teraz otulam się dużym szalem, ale zakładam, maskę bo ludzie sama się wqr.... jak idzie na wprost mnie człowiek i jeszcze smarka albo kaszle i nie ma tej maski - moze to lęk wewnętrzy. Poza tym jak wchodze do malego sklepiku osiedlowego, to nie chce narazac na mandaty wlascicielki, bo wiem ,ze ladwo daje radę przetrwać .

@mayfly - nie przejmuj się teraz dawką- dawkę dobiera się i dla Ciebie i dla dziecka - u mnie juz tsh rosnie powoli, ostatnio było ok 1,7

@magdula36 próbuje o tym nie myśleć. Rozmawiałam ostatnio z mężem i wiem że damy radę, bez względu na to co będzie dalej. To dało mi trochę siły.
Idą święta. Moja ulubioną pora.
Musi być dobrze 🤗
Najważniejsze to wsparcie w bliskich ludziach 🥰
W niedziele mikołajki ciekawe czy przyjdzie do nas Mikołaj 😅

reklama
Do góry