reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

@Karin14 współczuję, ale te leki to jeszcze z połową z nas będzie zaraz brała ;) to niestety standard.
A chodziło mi o to, że limit złych rzeczy na forum został wyczerpany

reklama
O to, ze od samego początku mialam zagrożoną ciąże, bralam i luteinę i duphaston i no spe 3xdziennie. 🙈 No i niedawno odstawiliśmy bo juz nie bylo tych silnych boli brzucha. A od 4 dni wróciły z powrotem takie bolesne. Sie wzbranialam przed napisaniem do lekarza, ale w końcu napisałam, dziewczyny mnie tutaj namówiły i tez z siostrą rozmawiałam, powiedziała, żebym nie myslala tylko o sobie, ale tez o dzidzi. No i lekarz kazal brać ponownie duphaston i nospe. 😵
Przykro trochę, bo juz się tak cieszyłam, no ale dobra. Oby mi trochę ulżyło po tych lekach, ważne, zeby maleństwo bylo zdrowe.
W poprzedniej ciąża brałam duphaston o luteinę od początku do końca. Musi być dobrze

Hej dziewczyny 😀, ja właśnie jestem po połòwkowych. Mamy synka - nie ma wątpliwości (wstawiam Wam fotkę, która to potwierdza ...hihi specjalnie kazałam zrobić Pani doktor dla mojego męża 😋).
Wszystko jest w porządku- rozwija się prawidłowo, waży już 380 g ,Fhr 140 /min. Pani doktor zmierzyła mi też szyjke i jest ok - 36 mm 🙂. Udało się też przejść na tryb 3D i mamy zdjecie buźki naszego Janka 😁

Załączniki

• 20201116_160159.jpg
    20201116_160159.jpg
    501,3 KB · Wyświetleń: 85
  • 20201116_160803.jpg
    20201116_160803.jpg
    614,7 KB · Wyświetleń: 85
Napisałam do lekarza i z powrotem wracamy do lekow.. Duphaston i nospa 3x1 😭 a juz tak sie cieszyłam... 😢
Kochana dobrze,że napisałaś - najważniejsze żeby wszystko było ok z Tobą i Dzidziuskiem, a z lekami jakoś się przemeczysz do czasu aż będzie bezpiecznie 🤗 głowa do gory, prawie połówka za nami,jeszcze troche bo z tego co kojarzę to Ty chyba podobnie czasowo do mnie 😊

Kochana dobrze,że napisałaś - najważniejsze żeby wszystko było ok z Tobą i Dzidziuskiem, a z lekami jakoś się przemeczysz do czasu aż będzie bezpiecznie 🤗 głowa do gory, prawie połówka za nami,jeszcze troche bo z tego co kojarzę to Ty chyba podobnie czasowo do mnie 😊
A jak Twoja wizyta??

Hej dziewczyny 😀, ja właśnie jestem po połòwkowych. Mamy synka - nie ma wątpliwości (wstawiam Wam fotkę, która to potwierdza ...hihi specjalnie kazałam zrobić Pani doktor dla mojego męża 😋).
Wszystko jest w porządku- rozwija się prawidłowo, waży już 380 g ,Fhr 140 /min. Pani doktor zmierzyła mi też szyjke i jest ok - 36 mm 🙂. Udało się też przejść na tryb 3D i mamy zdjecie buźki naszego Janka 😁
Piękny Synuś 🤍🤍🤍 super,że wszystko jest ok 😊

Ale świetne zdjęcia 😍 Gratulacje! 😃

A jak Twoja wizyta??
Właśnie wróciłam do domu. Mój Gin twierdzi,że wszystko jest ok, szyjka w porządku i nie ma śladów ani pozostałości po krwawieniu więc obstawia pęknięcie naczynka lub coś tego typu zważając na moje zaparcia, podejrzał też Malutkiego i tam też wszystko w najlepszym porządku dzięki Bogu - uwierz kamień z serca, bo trulam się tym strasznie. Przepisał mi Aspargin na te moje bóle i duphlac czy jakoś tak na zaparcia przez 5 dni mam pić.. kurcze w pierwszej ciąży naprawdę mimo jakiś tam bóli czułam się lepiej niż nie w ciąży a teraz co chwilę czymś się denerwuje, martwię itd... marzę o tym żeby już był kwiecień, żebym miała małego przy sobie...

reklama
Mój mąż mi wczoraj powiedział że w tamtym tygodniu jeszcze nie miałam brzucha ciążowego a teraz już mnie wydeło. I mówi że niedługo znowu płaski pępek będę miała😂

Mi też właśnie pod koniec poprzedniego tygodnia brzuch się nagle pokazał ... no i waga 2,5 kg na plusie od początku ciąży czyli przez tydzień mi te 0,5 kg wskoczyło dodatkowo, ale się nie przejmuje bo maluch rośnie :)

Do góry