reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

@Karin14 współczuję, ale te leki to jeszcze z połową z nas będzie zaraz brała ;) to niestety standard.
A chodziło mi o to, że limit złych rzeczy na forum został wyczerpany

reklama
O to, ze od samego początku mialam zagrożoną ciąże, bralam i luteinę i duphaston i no spe 3xdziennie. 🙈 No i niedawno odstawiliśmy bo juz nie bylo tych silnych boli brzucha. A od 4 dni wróciły z powrotem takie bolesne. Sie wzbranialam przed napisaniem do lekarza, ale w końcu napisałam, dziewczyny mnie tutaj namówiły i tez z siostrą rozmawiałam, powiedziała, żebym nie myslala tylko o sobie, ale tez o dzidzi. No i lekarz kazal brać ponownie duphaston i nospe. 😵
Przykro trochę, bo juz się tak cieszyłam, no ale dobra. Oby mi trochę ulżyło po tych lekach, ważne, zeby maleństwo bylo zdrowe.
W poprzedniej ciąża brałam duphaston o luteinę od początku do końca. Musi być dobrze

Hej dziewczyny 😀, ja właśnie jestem po połòwkowych. Mamy synka - nie ma wątpliwości (wstawiam Wam fotkę, która to potwierdza ...hihi specjalnie kazałam zrobić Pani doktor dla mojego męża 😋).
Wszystko jest w porządku- rozwija się prawidłowo, waży już 380 g ,Fhr 140 /min. Pani doktor zmierzyła mi też szyjke i jest ok - 36 mm 🙂. Udało się też przejść na tryb 3D i mamy zdjecie buźki naszego Janka 😁

Załączniki

• 20201116_160159.jpg
    20201116_160159.jpg
    501,3 KB · Wyświetleń: 88
  • 20201116_160803.jpg
    20201116_160803.jpg
    614,7 KB · Wyświetleń: 89
Napisałam do lekarza i z powrotem wracamy do lekow.. Duphaston i nospa 3x1 😭 a juz tak sie cieszyłam... 😢
Kochana dobrze,że napisałaś - najważniejsze żeby wszystko było ok z Tobą i Dzidziuskiem, a z lekami jakoś się przemeczysz do czasu aż będzie bezpiecznie 🤗 głowa do gory, prawie połówka za nami,jeszcze troche bo z tego co kojarzę to Ty chyba podobnie czasowo do mnie 😊

Kochana dobrze,że napisałaś - najważniejsze żeby wszystko było ok z Tobą i Dzidziuskiem, a z lekami jakoś się przemeczysz do czasu aż będzie bezpiecznie 🤗 głowa do gory, prawie połówka za nami,jeszcze troche bo z tego co kojarzę to Ty chyba podobnie czasowo do mnie 😊
A jak Twoja wizyta??

Hej dziewczyny 😀, ja właśnie jestem po połòwkowych. Mamy synka - nie ma wątpliwości (wstawiam Wam fotkę, która to potwierdza ...hihi specjalnie kazałam zrobić Pani doktor dla mojego męża 😋).
Wszystko jest w porządku- rozwija się prawidłowo, waży już 380 g ,Fhr 140 /min. Pani doktor zmierzyła mi też szyjke i jest ok - 36 mm 🙂. Udało się też przejść na tryb 3D i mamy zdjecie buźki naszego Janka 😁
Piękny Synuś 🤍🤍🤍 super,że wszystko jest ok 😊

Ale świetne zdjęcia 😍 Gratulacje! 😃

A jak Twoja wizyta??
Właśnie wróciłam do domu. Mój Gin twierdzi,że wszystko jest ok, szyjka w porządku i nie ma śladów ani pozostałości po krwawieniu więc obstawia pęknięcie naczynka lub coś tego typu zważając na moje zaparcia, podejrzał też Malutkiego i tam też wszystko w najlepszym porządku dzięki Bogu - uwierz kamień z serca, bo trulam się tym strasznie. Przepisał mi Aspargin na te moje bóle i duphlac czy jakoś tak na zaparcia przez 5 dni mam pić.. kurcze w pierwszej ciąży naprawdę mimo jakiś tam bóli czułam się lepiej niż nie w ciąży a teraz co chwilę czymś się denerwuje, martwię itd... marzę o tym żeby już był kwiecień, żebym miała małego przy sobie...

reklama
Mój mąż mi wczoraj powiedział że w tamtym tygodniu jeszcze nie miałam brzucha ciążowego a teraz już mnie wydeło. I mówi że niedługo znowu płaski pępek będę miała😂

Mi też właśnie pod koniec poprzedniego tygodnia brzuch się nagle pokazał ... no i waga 2,5 kg na plusie od początku ciąży czyli przez tydzień mi te 0,5 kg wskoczyło dodatkowo, ale się nie przejmuje bo maluch rośnie :)

Do góry