reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Matko jaka ja dziś jestem nie do życia, a tu jeszcze obiad trzeba ogarnąć i po młoda do szkoły lecieć.. chyba z ciśnieniem coś dziś nie tak jest 🤷

Hej Dziewczyny!
Ja wczoraj miałam wizytę, minęło 18 tygodni😉 lekarz od wejścia zwrócił uwagę, ze brzuszek mi niezle wywaliło, potem jak leżałam do usg to tez stwierdził, ze niezle mnie wydęło😜 a to wszystko sie zadziało w ciagu dosłownie tygodnia! Wiec w sumie czego sie spodziewać, duża zmiana, wiec plecy bola, pachwiny bola, podbrzusze boli, więzadła ciągną...😱 w każdym razie po wizycie ok, chłopczyk na 100%. Na następnej wizycie, 3 grudnia, bede miała usg połówkowe i da mi juz skierowanie na krzywa glukozy, ale to leci szybko! No i bede miała cc... ze względu na stan blizny. W sumie nawet sie cieszę, bo jestem niziutka 158cm, a pierwsze dziecko ważyło prawie 4 kg i mierzyło 58cm. Wiec kto wie czy poród naturalny więcej szkody by mi nie wyrządził. No i w pierwszej ciazy turlałam sie 42 tygodnie, teraz będzie 39, wiec zawsze to 3 tygodnie męczarni mniej😉

Dziewuchy dzwoniła do mnie Pani genetyk, mówiła, że wyniki mam naprawdę dobre tylko ta przezierność na skraju i proponuje zrobić test dodatkowy. I jakby nie powiedziała, że proponuję to bym nie myślała tyle o tym. I teraz myślę..

Czy któraś z Was miała przezornośc 2,3 i robiła dodatkowe testy? Wiem, że sa nifty a jakie inne są?
Chyba amniopunkcja i seco? Coś takiego? Musisz się zastanowić bo pewnie będzie ciągle ci to po głowie chodziło.. A który masz tydzień?

Dziewuchy dzwoniła do mnie Pani genetyk, mówiła, że wyniki mam naprawdę dobre tylko ta przezierność na skraju i proponuje zrobić test dodatkowy. I jakby nie powiedziała, że proponuję to bym nie myślała tyle o tym. I teraz myślę..

Czy któraś z Was miała przezornośc 2,3 i robiła dodatkowe testy? Wiem, że sa nifty a jakie inne są?
Hmmm myslalam, ze norma jest do 2,5(wiec nie wiem czy to tak calkiem na skraju)-ale to sie sprawdza tez wzgledem CRL. U mnie bylo CRL 52,3mm i NT 1,6mm.
Co do badan to najbezpieczniejsze nifty, bo wiadomo amniopunkcja to zawsze ryzyko:/. Moze porozmawiaj jeszcze ze swoim ginekologiem prowadzacym-co on o tym
mysli.

Mój gin mówi, że wyniki piękne i tyle, a ona dziś mówiła, że amino nie robiłaby ewentualnie nifty właśnie. Myślę o tym cały czas. I sama nie wiem decydować się czy nie.. Jestem w 15+0 wizytę kolejna będę miała w 18 tc
Jeżeli nifty to nie jest dla was koszt, to ja bym zrobiła dla spokojnej głowy, no ale rzeczywiście ta orzezisernosc nie jest jakaś mega duża?

reklama
Do góry