reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

miewam podobnie właśnie przy jakichś gwałtowniejszych ruchach.. albo jak nagle szybko wstanę.. ale bardziej nawet nie ból bioder tylko tak w okolicy biodra ale tak w środku coś bardziej... jakby... ciągnęło ? hmm..
Pewnie to te nieszczęsne więzadła... Najgorzej, że człowiek nawet siły nie ma przejść się po sklepie i szukać spodni ciążowych. Chyba się skuszę zamówić z Lidla, bo często o nich wspominałyscie, że są nawet spoko ;)

reklama
@Martus122 to super, domek budujecie ? :) pochwal się cos :)
Wiesz co mieszkanie dostałam po mojej ukochanej babci, która zmarła w sierpniu.. do tej pory mieszkaliśmy z moimi rodzicami, więc nawet nie wyobrażacie sobie jak bardzo czekam aby się tam wprowadzić 😊 trochę to trwa bo wszystko robimy od podstaw, a wystawił nas plytkarz- także mój M.sam sobie dziubie po pracy (jestem z Niego dumna,ale też mi Go brakuje,bo każda chwilę spędza na remoncie)..

Dziewczyny które chodzą prywatnie do gina. Czy płacicie za wyniki? Bo u mnie wszystkiemu wyniki muszę roboczych sama i bez skierowania. Lekarki mi tylko na kartce notuje. Teraz miałam kile, HIV i dwa inne i w szoku byłam jak musiałam 150 zl zapłacić
Tak, niestety 😔 minus prywatnych wizyt.. też do grudnia muszę zrobić HIV i parę innych,więc aż się boję ile zapłacę..

Pewnie to te nieszczęsne więzadła... Najgorzej, że człowiek nawet siły nie ma przejść się po sklepie i szukać spodni ciążowych. Chyba się skuszę zamówić z Lidla, bo często o nich wspominałyscie, że są nawet spoko ;)
Mi dziś przyszły legginsy z hm 2pak, wzięłam S choć normalnie nosiłam XS i kurcze trochę duże są, ale zima rajtki pod spód i powinno być ok, bo są dosyć cienkie.

Odnośnie badań :) pytanie do mam, które maja grupę krwi minus, (to moja pierwsza ciąża) kiedy dostalyscie zastrzyk z immunoglobuliny? Bolało ? ;))
Też mam minusa i pierwsza ciąża, na razie nie miałam zastrzyku, lekarz coś ostatnio wspominał że to 20tyg+ się robi, nie pamiętam dokładnie, mam się szykować :p

Wiesz co mieszkanie dostałam po mojej ukochanej babci, która zmarła w sierpniu.. do tej pory mieszkaliśmy z moimi rodzicami, więc nawet nie wyobrażacie sobie jak bardzo czekam aby się tam wprowadzić 😊 trochę to trwa bo wszystko robimy od podstaw, a wystawił nas plytkarz- także mój M.sam sobie dziubie po pracy (jestem z Niego dumna,ale też mi Go brakuje,bo każda chwilę spędza na remoncie)..

coś o tym wiem.. bo mój M. z kolei na budowie... teraz trochę mniej już bo pogoa nie sprzyja... ale sporo się napracował tak samo.
To super, i co... niedługo planujecie przeprowadzkę ? :)

W domu kolo 80/100 u lekarza 135 mówiłam, że się stresuje, ale powiedział, że stres stresem, ale tyle nie może być, bo będzie niedokrwistość, ale nie dopytałam, bo w sumie nie chciałam się stresować. Ze niedokrwistość u dzidzi? Kurcze nie wiem, ale biorę od wczoraj leki. Metocard.
Dziwne to, myślałam, że to z niedokrwistości bierze się wyższy puls (również szybsza męczliwość), bo serce musi więcej krwi przepompować, żeby lepiej dotlenić organizm, więc szybciej pompuje ;) więc nie wiem co lekarz mógł mieć na myśli? Metocard obniża też ciśnienie krwi.

Mi dziś przyszły legginsy z hm 2pak, wzięłam S choć normalnie nosiłam XS i kurcze trochę duże są, ale zima rajtki pod spód i powinno być ok, bo są dosyć cienkie.
Ja ostatnio zrobiłam ciążowe zamówienie w h&m, wzięłam same s i wszystko za duże 😳 oddam siostrze, bo ona trochę większa, a te ubranka mogą być i na później. A chciałam brać M 😅

reklama
Do góry