reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Zastanawiam się jak umówić się na połówkowe, wiem dokładnie kiedy doszło do zapłodnienia, bo in vitro, ale Maluch jest większy o 6 dni wg badań prenatalnych. Czy 19t4d będzie ok (plus te 6 dni jeszcze), czy lepiej 20t4d (plus 6 dni)? Lekarka jest raz w tygodniu tylko w tej placówce, a chyba pasuje już się umówić
Lepiej ten drugi termin 😘 Dzidziuś będzie już sporo większy
mi lekarz tak podał termin ze będę w 20 +1. Faktycznie napisane jest ze można od 18 ale rekomendują od 20. Chociaż jeśli lekarze sami umawiają wcześniej ( jak ktoś pisał) to mysle ze wiedza co robią

Dziewczyny, a dziecko na serio tak szybko teraz rośnie? Patrzyłam w apce i na 15tydzień jest średnio 11,6cm a w 20tyg już 26,7cm? :o
tak serio. Tez to właśnie sprawdzałam. Np. Jak był u mnie 17 tydz. To miało mieć ok 190gram a niby w 20 tyg już 360g. Dokładnie czyli podwaja wagę i wzrost 😱 od paru dni ciągnie mnie brzuch i jakiś większy się zrobił. Ale się nie dziwę jak jestem teraz w 18 tyg. A zaraz ma być większe

Dziewczyny, czy któraś ma w domu starszaka około 8 lat? Mój co chwilę woła jeść a jest chudy jak szkapa... Cały czas się zastanawiam gdzie on to wszystko mieści. Do szkoły ma robione 3 wielkie kanapki + jogurt + obiad w szkole i zaraz po tym obiedzie w domu znowu woła obiad 🙈 A bardzo często jest w ogóle tak, że obiad tylko podziubie mimo że twierdzi że jest głodny i za 10 minut przychodzi znowu wołać jedzenie... Non stop coś podjada. Czy to jest kuźwa normalne? Bo ja naprawdę już nie wyrabiam, nie wiem kto na jedzenie zarobi dla tego mojego czołga 🙈🙈
Ja mam 8 latkę ale ona to głównie się żywi wodą, słodyczami i owocami, dobra warzywami też ale konkretów zero.. obiad mieli 1,5 godz. Kiedyś siedzialam, pilnowałam,wmuszalam a teraz mam to w nosie, będzie głodna sama przyjedzie.. skórek od chleba do dziś nie je, a Boże broń jakby gdziekolwiek znalazła cząsteczkę cebuli albo pieczarki.. tragedia 😎

No u nas teraz też wpadka i początku były trudne żeby to zaakceptować ale teraz drze żeby wszystko było ok bo z Nadia miałam problemy od 33 tygodnia i po porodzie spędziliśmy 40 dni na oiom. Mój mąż też wiekowy hihi 46 lat ma jak Twój i widzę że nie jest mu łatwo a jeszcze malutkie dojdzie
A jak u was roznica wieku miedzy dz8eciaczkami?

reklama
Hehe ja gulasz z karkówki robiłam wczoraj, a ja placki też uwielbiam że śmietana i cukrem, ale mój nie i wtedy trzeba robić koniecznie jakiś gulasz lub leczo i wtedy to się odechciewa tych placków 😂
A dzisiaj nie mam pojęcia co na obiad, jak nie wymyślę to też polecę na łatwiznę i zrobię spaghetti

Mamy małych dzieciaczków, czy wasze dzieci też są takie owsiki? Mój nie wysiedzi w miejscu nawet 5sekund, do tego wiecznie mnie męczy, ciągle mnie dotyka,ciagle się łasi, nawet jak się bawimy to i tak musi mnie chociaż noga dotknąć, jakby dalej był pępowina połączony 😂 a mi normalnie hormony buzują i mam dosyć, wiecznego jego dotyku, no wszędzie pchła jest ze mną wiecznie musi mnie dotykać, opierać, cokolwiek 🤦‍♀️🤷🏼‍♀️
Ty mówisz dziecko, ale ja tak mam z mężem. Jak leżymy czy zasypiamy, czy oglądamy film w łóżku to musze choćby stopa go dotykać. Nie umiem inaczej jak jest obok, taka łasica że mnie. 😂

Do góry