reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

U mnie niechcący i mój brzdąc i dzidzia w brzuszku.🙈🙊 U mnie będzie równo 2 lata różnicy i cieszę się, chociaż wiem że łatwo nie będzie ale tak mała różnica wieku jest na plus w późniejszym czasie.
To tak jak u mnie 😁 młoda baaaardzo niechcący, szansa jedna na milion dosłownie, potem 6 lat temu zaczęliśmy starać się o rodzeństwo po 2 latach ciąża obumarła, kolejne 3 nic i sobie odpuściłam totalnie. Nastawiłam się,że będzie jedynaczką. Ten rok w naszej rodzinie mega słaby, po śmierci babci wzięłam cały etat w końcu sobie w pracy i tydzień po podpisaniu umowy 2 kreseczki. Upragnione ale totalnie niespodziewane 😁

reklama
No u nas teraz też wpadka i początku były trudne żeby to zaakceptować ale teraz drze żeby wszystko było ok bo z Nadia miałam problemy od 33 tygodnia i po porodzie spędziliśmy 40 dni na oiom. Mój mąż też wiekowy hihi 46 lat ma jak Twój i widzę że nie jest mu łatwo a jeszcze malutkie dojdzie
No u nas teraz też wpadka i początku były trudne żeby to zaakceptować ale teraz drze żeby wszystko było ok bo z Nadia miałam problemy od 33 tygodnia i po porodzie spędziliśmy 40 dni na oiom. Mój mąż też wiekowy hihi 46 lat ma jak Twój i widzę że nie jest mu łatwo a jeszcze malutkie dojdzie
Ja sie od początku bardzo cieszylam bo zdaje sobie sprawę że potem ciezko by nam sie bylo zdecydować na trzecie. Mąż potrzebował zze 4 dni zeby się oswoić ale on to ze strachu o mnie bo moje ciaze byly problematyczne - na patologi ciazy pare razy,co chwilę infekcje, porody przedwczesne, dlugie pobyty w szpitalu. Z młodszym mial problem z trawieniem pokarmu bo mu cewnik sparalizowal uklad pokarmowy.. Niezle akcje były.. Nie zdążył sie otrząsnąć a tu znow ciaza. Nie dziwię mu sie a zarazem bardzo si3 cieszę ze znow niedlugo będę dzidzie czula ❤ 😊

Zastanawiam się jak umówić się na połówkowe, wiem dokładnie kiedy doszło do zapłodnienia, bo in vitro, ale Maluch jest większy o 6 dni wg badań prenatalnych. Czy 19t4d będzie ok (plus te 6 dni jeszcze), czy lepiej 20t4d (plus 6 dni)? Lekarka jest raz w tygodniu tylko w tej placówce, a chyba pasuje już się umówić
Lepiej ten drugi termin 😘 Dzidziuś będzie już sporo większy

Ja zrobiłam na obiad te galarety z indyka, wyszły mi 4 słoiki i dwie miski. Z ziemniaczkami zjemy sobie😊
A co do placków ze śmietana to ja tak średnio bo nie bardzo lubię obiady na słodko. Wolę z gulaszem albo kiełbaska z cebulką podsmażoną, solą i pieprzem 😋
Na jutro myślę, że biedrę zaliczę i może rybę kupię(kiedyś kupiłam i była pyszna ale nie pamietam, chyba to pstrąg był). Chyba że ruszę do mamy na pół dnia to trudno, coś innego się wymyśli 😁

cześć Dziewczyny :) widzę ze wczoraj do samego końca temat naleśnikowy był. To może na dzis tez wymyślmy jakieś danie :) tylko juz rano żeby każda miała okazje się przygotować i zrobić :) a nie tak wieczorem. U mnie dziś placki ziemniaczane :) bo już od kilku dni mam mega ochotę ;)
U nas bedzie barszcz ukrainski i jutro tez haha
Mysle czy mozna zamrozic,ale tam fasolka zeimniaki itp hmm
Maz mowi ze zjemy zeby nie mrozic

Jedno z moich ulubionych dan to pierogi szare tzn z ziemniaków z bialym serem.. Ugotowane i ze smietanka i okrasa.. A potem podsamazane z mleczkiem. Mmmmm😊ja nie potalrafie niestety tylko moja mama i duzo roboty dlatego z 5 razy do roku sa. U Was na stołach też goszczą takie spacjaly?

Nigdy takich pierogów jeszcze nie jadłam :D
U mnie z kolei teściowa jest mistrzem we wszelkiego rodzaju kluskach i pierogach. Moje ulubione to takie tradycyjne z kapustą i grzybami (nie mogę się już doczekać, jak je zjem na święta :D ).
Im dłużej czytam dzisiejsze posty tym bardziej się zastanawiam czy wole zrobić placki ziemniaczane czy kluski szare :D

Zastanawiam się jak umówić się na połówkowe, wiem dokładnie kiedy doszło do zapłodnienia, bo in vitro, ale Maluch jest większy o 6 dni wg badań prenatalnych. Czy 19t4d będzie ok (plus te 6 dni jeszcze), czy lepiej 20t4d (plus 6 dni)? Lekarka jest raz w tygodniu tylko w tej placówce, a chyba pasuje już się umówić
Ja się umówiłam 16.11 i będę wtedy w 21 tygodniu (20+ 3). Mi ginekolog zasugerowała żeby się umówić właśnie do końca tego 21 tygodnia.

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry