reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

U mnie niechcący i mój brzdąc i dzidzia w brzuszku.🙈🙊 U mnie będzie równo 2 lata różnicy i cieszę się, chociaż wiem że łatwo nie będzie ale tak mała różnica wieku jest na plus w późniejszym czasie.
To tak jak u mnie 😁 młoda baaaardzo niechcący, szansa jedna na milion dosłownie, potem 6 lat temu zaczęliśmy starać się o rodzeństwo po 2 latach ciąża obumarła, kolejne 3 nic i sobie odpuściłam totalnie. Nastawiłam się,że będzie jedynaczką. Ten rok w naszej rodzinie mega słaby, po śmierci babci wzięłam cały etat w końcu sobie w pracy i tydzień po podpisaniu umowy 2 kreseczki. Upragnione ale totalnie niespodziewane 😁

reklama
No u nas teraz też wpadka i początku były trudne żeby to zaakceptować ale teraz drze żeby wszystko było ok bo z Nadia miałam problemy od 33 tygodnia i po porodzie spędziliśmy 40 dni na oiom. Mój mąż też wiekowy hihi 46 lat ma jak Twój i widzę że nie jest mu łatwo a jeszcze malutkie dojdzie
No u nas teraz też wpadka i początku były trudne żeby to zaakceptować ale teraz drze żeby wszystko było ok bo z Nadia miałam problemy od 33 tygodnia i po porodzie spędziliśmy 40 dni na oiom. Mój mąż też wiekowy hihi 46 lat ma jak Twój i widzę że nie jest mu łatwo a jeszcze malutkie dojdzie
Ja sie od początku bardzo cieszylam bo zdaje sobie sprawę że potem ciezko by nam sie bylo zdecydować na trzecie. Mąż potrzebował zze 4 dni zeby się oswoić ale on to ze strachu o mnie bo moje ciaze byly problematyczne - na patologi ciazy pare razy,co chwilę infekcje, porody przedwczesne, dlugie pobyty w szpitalu. Z młodszym mial problem z trawieniem pokarmu bo mu cewnik sparalizowal uklad pokarmowy.. Niezle akcje były.. Nie zdążył sie otrząsnąć a tu znow ciaza. Nie dziwię mu sie a zarazem bardzo si3 cieszę ze znow niedlugo będę dzidzie czula ❤ 😊

Zastanawiam się jak umówić się na połówkowe, wiem dokładnie kiedy doszło do zapłodnienia, bo in vitro, ale Maluch jest większy o 6 dni wg badań prenatalnych. Czy 19t4d będzie ok (plus te 6 dni jeszcze), czy lepiej 20t4d (plus 6 dni)? Lekarka jest raz w tygodniu tylko w tej placówce, a chyba pasuje już się umówić
Lepiej ten drugi termin 😘 Dzidziuś będzie już sporo większy

Ja zrobiłam na obiad te galarety z indyka, wyszły mi 4 słoiki i dwie miski. Z ziemniaczkami zjemy sobie😊
A co do placków ze śmietana to ja tak średnio bo nie bardzo lubię obiady na słodko. Wolę z gulaszem albo kiełbaska z cebulką podsmażoną, solą i pieprzem 😋
Na jutro myślę, że biedrę zaliczę i może rybę kupię(kiedyś kupiłam i była pyszna ale nie pamietam, chyba to pstrąg był). Chyba że ruszę do mamy na pół dnia to trudno, coś innego się wymyśli 😁

cześć Dziewczyny :) widzę ze wczoraj do samego końca temat naleśnikowy był. To może na dzis tez wymyślmy jakieś danie :) tylko juz rano żeby każda miała okazje się przygotować i zrobić :) a nie tak wieczorem. U mnie dziś placki ziemniaczane :) bo już od kilku dni mam mega ochotę ;)
U nas bedzie barszcz ukrainski i jutro tez haha
Mysle czy mozna zamrozic,ale tam fasolka zeimniaki itp hmm
Maz mowi ze zjemy zeby nie mrozic

Jedno z moich ulubionych dan to pierogi szare tzn z ziemniaków z bialym serem.. Ugotowane i ze smietanka i okrasa.. A potem podsamazane z mleczkiem. Mmmmm😊ja nie potalrafie niestety tylko moja mama i duzo roboty dlatego z 5 razy do roku sa. U Was na stołach też goszczą takie spacjaly?

Nigdy takich pierogów jeszcze nie jadłam :D
U mnie z kolei teściowa jest mistrzem we wszelkiego rodzaju kluskach i pierogach. Moje ulubione to takie tradycyjne z kapustą i grzybami (nie mogę się już doczekać, jak je zjem na święta :D ).
Im dłużej czytam dzisiejsze posty tym bardziej się zastanawiam czy wole zrobić placki ziemniaczane czy kluski szare :D

Zastanawiam się jak umówić się na połówkowe, wiem dokładnie kiedy doszło do zapłodnienia, bo in vitro, ale Maluch jest większy o 6 dni wg badań prenatalnych. Czy 19t4d będzie ok (plus te 6 dni jeszcze), czy lepiej 20t4d (plus 6 dni)? Lekarka jest raz w tygodniu tylko w tej placówce, a chyba pasuje już się umówić
Ja się umówiłam 16.11 i będę wtedy w 21 tygodniu (20+ 3). Mi ginekolog zasugerowała żeby się umówić właśnie do końca tego 21 tygodnia.

reklama
Do góry