Ejzja
Fanka BB :)
Wciaz biore, jestem w 15 tyg., biore tez Euthyrox, Acard, witaminy no i insuline.Aha i wciaz bierzesz? A w ktorym tyg jestes?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wciaz biore, jestem w 15 tyg., biore tez Euthyrox, Acard, witaminy no i insuline.Aha i wciaz bierzesz? A w ktorym tyg jestes?
Ja w poprzedniej ciąży waga startowa 53 a w dniu porodu 74 teraz startuje z wagą 63,5 chociaż jestem na minusie już 1,5 kg ciekawe jak będzie dalejNo ogólnie waga startowa 50 kg (stresy tak na mnie wpływają niestety), w pierwszej ciąży było tak samo, a w dzień porodu wybiło 70 kg ciekawe jak będzie tym razem , póki co +3 kg
No ja te leginsy po domu nosze. Z domu nie wychodzę z leginsach nawet w połączeniu z tunika. Nogi mam szczupłe ale jak dla mnie to już nie jest modne więc tak nie pójdęJa mam leghinsy z lidla,maz mi kupil 2 pary,bardzo wygodne,ale cos trzeba na nie zalozyc bo to takie geterki i w dupeczke zimno troche.ja legginsow ogolnie nie nosze bo nie mam nozek do tego,no ale te ciazowe fajne
Pamiętam jak w pierwszej ciąży przyjechałam na urlop do Polski. Zajechałam do domu ok 3 w nocy, mama dała mi pierogi ruskie. Wciągnęłam dokładnie 24 pierogi, odbiło mi się i byłam dalej głodna wielkość pierogów zawsze ta sama i zazwyczaj jadłam ok.8.@Dzidziu Ty mi tu nie wywołuj placków z lasu!!
A ja nie wiem co jest, potrafię zjeść np 5 naleśników, a za 2h jestem głodna jakbym cały dzień nie jadła. Albo potrafię zjeść dużą bułkę na kolację o 20 i o 22 muszę zjeść kolejną :/ Pochłaniam straszne ilości mąki pszennej i węglowodanów, bo niczym nie potrafię się najeść. Jem z 7 posiłków. I na takim jedzeniu nie tyję o dziwo. Tzn na początku ciąży przytyłam 1 kg, a teraz przez kilka tygodni w sumie 0,8 kg.
Aha i wciaz bierzesz? A w ktorym tyg jestes?
Właśnie tego typu kwestie martwią mnie najbardziej.. właśnie sobie wymyśliłam,że chyba młodej w tym tygodniu nie puszczę do szkoły. Raz,że zaczyna psikac i smarkac, a dwa,że co chwila słyszę,że ktoś na kwarantannie przez szkołę dzieci albo przedszkole, a mam badania prenatalne w piątek. Czekam na nie jak na zbawienie i jakby mnie zamknęli w domu to chyba bym się zapłakała...Przez tego cholernego wirusa, został zamknięty w moim mieście jedyny oddział położniczy.. Jakaś paranoja!