reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hej dziewczyny co do wyprawki to ja mam wózek, fotelik, łóżeczko, mate edukacyjna, podgrzewacz a nawet wanienkę ale tego nawet nie kupowałam tylko po córce mam No i siostry, co do ubranek to dostanę od koleżanki która urodziła w lipcu bliźniaki dziewczynkę i chłopczyka no i od sióstr które też na początku roku urodziły więc do kupienia w sumie zostanie mi tylko takie pierdoly ale ja i tak czekam z tym wszystkim przynajmniej do połowy ciazy, teraz ten czas szybko leci a potem czym bliżej porodu to się dłuży jak nie wiem :)

Co do szkoły rodzenia to ani w pierwszej ani w drugiej ciazy nie chodziłam a bardzo młodo urodziłam pierwsza córkę, w szpitalu mniej więcej pokazali co i jak i potem instynktownie robiłam :)

reklama
Dziewczyny, trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu 😊
Ja o wyprawce jeszcze nie myślę. Myślę natomiast o organizacji budżetu na ten cel, tak aby to miało ręce i nogi. Kumpela, która jest świeżo upieczoną mamą zadeklarowała pomoc. Pewnie to co można kupię używane.
Pralko-suszarkę mam. Jestem bardzo zadowolona. Miałam wątpliwości bo naczytałam się, że tylko osobne urządzenie ma sens itd. Mieszkam w blokach więc oddzielna suszarka nie wchodziła w grę. I po raz kolejny okazało się, że te opinie z internetu można sobie o tyłek potłuc 😄 Urządzenie jest genialne!
@Tulcia czekamy na poimprezową relację 😊
Miłego dnia 😘
Czesc dziewczyny 😘 U nas wszystko się udało 😍 Tak się cieszę, ze w końcu jesteśmy małżeństwem 😅 Martwiłam się, ze znowu będziemy musieli przekładać. Trochę nas mało bo dużo się działo. Tez moi rodzice przyjechali z Niemiec i staram się dużo czasu z nimi spędzać bo potem nie wiadomo kiedy się zobaczymy. Pokaże wam zdjęcie jakie mam z boku z brzuszkiem, myśle, ze raczej nie było widać 😃 Bawiliśmy się do 2:00 😀 A dziś mamy w końcu wizytę. Mam nadzieje, ze wszystko będzie ok tak długo się nie widzieliśmy z maleństwem. Mam nadzieje, ze dziś dowiemy się kto mieszka w brzuszku bo dziś mamy 16+3.
Swoją droga na zwykłym usg tez na pewno jeżeli będzie możliwość to powie jaka płeć? 😀 dam znać jak będziemy po wizycie. W środę mamy endokrynologa jeszcze, a dziś chyba wyskoczymy na jeden dzień na jakieś spa. Zobaczymy:-) Monika, a jak u was? Wy chyba tez mieliście w ten sam dzień co my ślub?

Załączniki

• 30B494B4-BDD6-43A9-8E66-C23306F9BA72.png
    30B494B4-BDD6-43A9-8E66-C23306F9BA72.png
    693,5 KB · Wyświetleń: 122
Odwołali mi usg które miałam mieć za tydzień, bo covid. Dość tego mam ile jeszcze będą to ciągnąć? Ciekawe czy położna tez odwołają
Masakra.......... Dlatego dzis pojechałam 50km na usg przesiewowe zamiast czekać do czwartku bo w międzyczasie to ja niewiem co jeszcze odwołają

A co do ciucholandów to ja przestałam do nich chodzić gdyz ceny u nas są takie wysokie że to już lepiej iść do sinsay czy innych sklepów i tam sobie kupić za taką cenę nowe...

Tak, uważam że kupowanie używanych rzeczy ma sens :p

Ja kupuje aktualnie w ciuchlandach dla malucha 😅 bo są dobre jakościowo i kupuje neutralne pokaze Wam chociażby dwa takie kompleciki co sobie skompletowałam i za dwa zapłaciłam niewiem czy 20 zl... Teraz tylko uprać i wyprasować i jak nowe 😅😅😅

Mnie mama jak byłam mała ciągała po ciuchlandach... To trwało wieki.... Dobrze, że chodziłyśmy z koleżanka i jej babcią. Ale i tak za długo tam siedziały, nudy dla 5latek.. Ani ja, ani ona po tych wyprawach w dzieciństwie nie jesteśmy w stanie tam wejść 🙈

Czesc dziewczyny 😘 U nas wszystko się udało 😍 Tak się cieszę, ze w końcu jesteśmy małżeństwem 😅 Martwiłam się, ze znowu będziemy musieli przekładać. Trochę nas mało bo dużo się działo. Tez moi rodzice przyjechali z Niemiec i staram się dużo czasu z nimi spędzać bo potem nie wiadomo kiedy się zobaczymy. Pokaże wam zdjęcie jakie mam z boku z brzuszkiem, myśle, ze raczej nie było widać 😃 Bawiliśmy się do 2:00 😀 A dziś mamy w końcu wizytę. Mam nadzieje, ze wszystko będzie ok tak długo się nie widzieliśmy z maleństwem. Mam nadzieje, ze dziś dowiemy się kto mieszka w brzuszku bo dziś mamy 16+3.
Swoją droga na zwykłym usg tez na pewno jeżeli będzie możliwość to powie jaka płeć? 😀 dam znać jak będziemy po wizycie. W środę mamy endokrynologa jeszcze, a dziś chyba wyskoczymy na jeden dzień na jakieś spa. Zobaczymy:-) Monika, a jak u was? Wy chyba tez mieliście w ten sam dzień co my ślub?

Piękna sukienka 🤩
Boże ja chce swój ślub jeszcze raz 😂

A co do ciucholandów to ja przestałam do nich chodzić gdyz ceny u nas są takie wysokie że to już lepiej iść do sinsay czy innych sklepów i tam sobie kupić za taką cenę nowe...
Jestem podobnego zdania. Nie mam nic przeciw second handom, ale odstrasza mnie zapach i walki na wieszaki jak nowy towar przychodzi. Małpi rozum wstępuje w te kobiety.
Wolę nowe, często w podobnej cenie.

reklama
Do góry