reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Moja kumpela mówiła mi kiedyś o tzw. teorii „złego oka” 😄 Na początku śmiałam się z niej, że wierzy w takie zabobony ale z czasem doszłam do wniosku, że coś w tym może być. Też miałam taką „uroczą koleżankę” 😂
Az przeczytam co to 😁😁 ja też nie wierzę ale jak widzę jak się sprawy mają to coś tam w głowie się rodzi 😁

reklama
Cześć Dziewczynki, powiedzcie mi o co chodzi z tym pH? Czego dotyczy? JA nie mogę na żadnym badaniu takiej wartości odnaleźć? Miałam wczoraj prenatalne, ale nie dowiedziałam się jaka płeć 😞. A tak marzę o córeczce, bo mam już trzech synków. A co myślicie o rozpoznaniu płci na podstawie tętna płodu? U moich synków tętno zawsze było poniżej 140, więc teoria się sprawdziła 🙂
Ph jest w badaniu moczu zaraz pewnie napoczatku :)

Cześć Dziewczyny! Wpadłam na chwile na ten wątek, bo potrzebuje słów otuchy, a widzę, że ten sam temat się już przewijał. Jestem obecnie w 6 tyg. ciąży (5+2) i zaczęłam plamić. Na bieliźnie widać dosłownie niewielkie plamki bezowe (kolor kawa z mlekiem - wybaczcie szczegółowość), a przy podcieraniu na papierze pojawia sie śluz brązowy (taki rozciągliwy). Jutro na szczęście mam umówiona wizytę u lekarza, ale nie daje mi to kompletnie spokoju, szczególnie, ze mam za sobą jedno poronienie w 8 tyg. Powiedzcie proszę, ze to nie musi oznaczać nic złego i ze znacie przypadki lub znacie to z autopsji i zakończenie było szczęśliwe. Brzuch mnie już rozbolał z tego stresu. 😢 Dodam jeszcze, ze biorę progesteron (Progesteron Besins) od tygodnia (3 tabletki dziennie), wiec nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy.. Dziękuję z góry za słowa otuchy!
Nic się kochana nie martw, to plamienie implantacyjne. Miałam tak w drugiej i trzeciej ciąży.
Będzie dobrze ❤❤

Nawet nie wiesz jak Ciebie rozumiem. My mamy pierwsza córkę dzięki IVF. I w tamtym roku dwa razy cud bo naturalsy ale stracone. Obecna ciąża też naturals u póki co wszystko ok ale schizma jest
Wszystko będzie dobrze :) Ja mówię każdemu, że ten rok to rok cudów ;) Także tego ten, grajcie w totolotka i w ogóle 😁 Kurcze, no i miałam iść spać, a dalej czytam 🤦🏼‍♀️

Dha to tylko DHA to za mało. Na pewno pregna plus musi być a DHA dodatkowo. Ja biorę to i to chociaz DHA po jednej kapsułce dziennie a dawka wg opakowania to do 2 kapsułek dziennie. Dlatego myślę czy nie zmienić na inne kapsulki bo jak doliczysz do pregny plus 2 opakowania pregna dha to wychodzi prawie 100zl miesięcznie.
Ja biorę pregna plus i pregna dha. Tak kazał gin. Ale po dha tak mi się odbija ryba 🤢🤢🤢

Witajcie. Chciałam się przywitać po raz pierwszy na tym forum. Od jakiegoś czasu chętnie Was podczytuję. Zdecydowałam się do Was dołączyć po badaniach prenatalnych i odebraniu wyników testu podwójnego i SANCO. Jestem aktualnie w 14+0 tyg, a w moim brzuchu mieszka córcia 😀😍
Cześć Madllen gratuluję Córci ❤ i cieszymy się że jesteś!!! 😃😃😃👍

Cześć Dziewczynki, powiedzcie mi o co chodzi z tym pH? Czego dotyczy? JA nie mogę na żadnym badaniu takiej wartości odnaleźć? Miałam wczoraj prenatalne, ale nie dowiedziałam się jaka płeć 😞. A tak marzę o córeczce, bo mam już trzech synków. A co myślicie o rozpoznaniu płci na podstawie tętna płodu? U moich synków tętno zawsze było poniżej 140, więc teoria się sprawdziła 🙂
A masz zdjecie usg?jakie tentno teraz?

reklama
Do góry