reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Ktoś o 9 pamiętam ma prenatalne. Chyba @Marynia88 . Ja prenatalne o 17 ;)
Tak, już po i wszystko super przezierność, nosek jest, serducho bije CRL 53.8 mm i z usg 11+6 a OM 12+6
Niestety dzidzia tak fikała że płci nie znam.
Jednak kamień z serca że zdrowe.
Później wrzucę focie.
Wyniki pappa za 2 tygodnie ale czekam na pełnym luzie

Do 6 była dziewczyna, powyżej 7 chłopak.

Przy 6.5 na dwoje babka wróżyła 😂

U mnie z chińskiego dziewczyna, ale w poprzedniej ciąży się nie sprawdzilo.
Ph spadło do 6, w poprzedniej ciąży było 7.5 był chłopak. Nóg maluch nie rozłożył więc mogę chyba zacząć wróżyć z fusów 😂😂
No właśnie zobaczyłam z ciekawości ze przy moim synu miałam pH 6,6.5 i 7 😅 więc chyba dowiem się tak naprawdę na 100 w. Kwietniu 😅😅😅

Dzień dobry.

Mam wrażenie, że dzisiaj jest czwartek, a to dopiero środa.
Wybiorę się chyba do kuzynki na weekend, 200km dalej. Jeśli ona nie będzie miała oczywiście innych planów. Potrzebuję odskoczni. Mam wrażenie, że ostatnio ocieram się o depresję. Wszystko mnie dobija, do tego jestem potwornie zmęczona, w koło mam bałagan i nawet chęci ani czasu żeby ogarnąć. Jeszcze w domu remont, więc i tak nie ma sensu. W ogródku liści mnóstwo, poczekam chyba aż spadną wszystkie i zacznę sprzątać, nie zostało już wiele na drzewach. Mama jutro ma wizytę u lekarza. Może wyznaczą datę operacji. Wtedy wezmę wolne i choć trochę odpocznę. Z mężem też się mijam. Ech to pomarudziłam a teraz zawijam się do pracy

Tak, już po i wszystko super przezierność, nosek jest, serducho bije CRL 53.8 mm i z usg 11+6 a OM 12+6
Niestety dzidzia tak fikała że płci nie znam.
Jednak kamień z serca że zdrowe.
Później wrzucę focie.
Wyniki pappa za 2 tygodnie ale czekam na pełnym luzie
Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące✊✊✊

Współczuję, ostatnio to samo przerabiałam

Ja byłam tez jakoś 13+. Skoro widełki są do 14 to chyba można być 13+6
U mnie na badaniu prenatalnym będzie 13+0 wedlug pierwszego usg lub 13+2 ciezko ustalic bo noe mam terminu OM. Z jednej strony ciesze sie ze tak poźno bo moze rozszyfruje co tam między nóżkami jest...

Moja przyjaciółka mieszka we Francji i jak musiała iść pierwszy raz do gina to niezbyt wiedziała jak ma przetłumaczyć grzybicę, więc się spytała czy ma pieczarki - ponoć miną gina bezcenna 😉
To odnośnie wpadek u gina, pamiętam jak znajoma opowiadała historię swojej mamy 😂😂😂 jej mama dawno nie była u gina no i stwierdziła, że chciałaby tam ładnie pachnieć na dole, więc się psiknela dezodorantem swojej córki i pod pachami jeszcze też się psiknela nim i tak poszła do lekarza. Wróciła i taka miała dziwną minę, więc córka ją pyta, czy wszystko ok, a ona, że tak, wszystko dobrze, ale lekarz jakoś tak dziwnie się na nią patrzył jak na kosmitke i mówi, że to chyba przez to, że chciała ładnie pachnieć, więc się na dole psiknęła tym srebrnym dezodorantem i co się okazało, że ona sobie tam psiknęła brokatem w sprayu 🙈🙈🙈🙈😂😂😂😂 myślę, że mina tego gina dopiero musiała być bezcenna jak kobieta usiadła na samolocie, rozłożyła nogi i oślepił go blask brokatu 😂😂😂 niestety nie był to karnawał 😂😂😂🙈🙈

Laski powodzenia na wizytach - dla tych, które dzisiaj wizytują :)

Mam taka fazę wkurzania się, irytacji, normalnie jak przed @ . Jakiś kosmos :(
Im bliżej wizyty, tym gorzej ze mną.

Myślałam, również o wielopielo, i chetnie zgłębie temat, jednak tym razem jakoś tak nastawiam się z góry na jednorazówki.

Pytanie - KREM NA / PRZECIW ROZSTĘPOM ?

Dziewczyny, u których jest spora róznica wieku , np, 10,13,15 lat jak starszaki zareagowały na wiadomość o ciązy ?

Fajnie macie z poznawaniem płci :) u mnie to jeszcze chwilę potrwa, Jak do informacji od lekarza mają się ph, kalendarz chiński, kształt brzucha, zachcianki ?
U nas będzie duza różnica wieku, mój syn 11 listopada kończy 13 lat 🙂 zawsze chciał mieć rodzeństwo, jak był młodszy to plakal że wszyscy mają a on nie 😔 więc jak tylko się dowiedział to łzy w oczach i pełne wzruszenie ❤

reklama
Do góry