reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Tez tak mialam, i stwierdzilam ze ide na L4 wczesniej, sczegolnie ze juz wyznaczyli dziewczyne ktora mnie zastapi wiec spokojnie moge oddac obowiazki, ale strasznie mi sie dluzy i wszystko mnie wkurza bardziej niz zwykle [emoji1787]
Ja planowałam iść na L4 na miesiąc i wrócić do pracy ale szybko znaleźli dziewczynę na zastępstwo za mnie to już nie wróciłam. Uważam , że żaden szef raczej nie doceni tego że dziewczyna harowała prawie całą ciążę.... Przez rok macierzyńskiego tyle się może w firmie wydarzyć , że nigdy nie wiesz co będzie [emoji6]

reklama
U mnie np.nikt nie pamieta kiedy jaka dziewczyna poszła na l4 w ciazy, choćby poszła od początku ciazy. Za to wszyscy wspominają jak jedna znalazła sie w szpitalu w 12 tyg.i od razu ja wysłali na l4 i wtedy sie wszystko wydało... i ze tak głupio wyszło, bo sama nikomu nie powiedziała. Wiadomo, jej sprawa itd., ale tak tylko piszę jak to zostało przez ludzi zapamiętane wzgledem innych ciąż w firmie

Ostatnia edycja:
U mnie wie przezes, jutro pozostali menagerowie, a mój zespół narazie nie wie, kluczowe dla mnie jest przwkazanie obowiązków zastępcy.
No to zara zobaczą pewnie 😅U mnie jak szefowa sie dowie to pocztą pantoflowa rozniesie sie wszedzie,ale cuz chyba pójdę tak pod koniec dnia,bo w sumie to nieelegancko byloby ich nie poinformować

reklama
Powiedzcie jak mam mieć glukozę na czczo to poscicie dokładnie te 8-10h? Tak mi kazała babka w labku przyjść po dokładnie tylu godzinach od posiłku bo później wyniki maja być niemiarodajne. Tylko to mi oznacza ze będę musiała zjeść bardzo późno wieczorem.
Wczesniej zawsze miałam tylko „random glucose” test wiec niezależnie od posiłku No i ten test obciążenia ale to w połowie ciąży chyba.

Do góry