reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Jakoś tak mam podobnie... przed 1 ciąża schudłam do ślubu i czułam sie idealnie ze swoją sylwetka. I potem w ciazy jak lekko mi zaczął brzuszek odstawać to dumnie sie z nim obnosiłam i eksponowałam i sie cieszyłam. Po ciazy zostały mi jakies 3kg wzgledem tej wagi do ślubu. Przy moim wzroście 158cm to czuć... nie udało mi sie tego zrzucić, brzuszek miałam z lekkim tłuszczykiem (No i został mi rozstep mięśnia, wiec brzuch wywala jak sie zapominam i nie trzymam sylwetki) i teraz jak mi zaczyna wychodzić ciazowy to sie z tym kryje i maskuje ciuchami... cieszę sie bardzo z ciazy, ale przeraża mnie to co znowu sie stanie z ciałem... ale raczej nie planuje więcej dzieci niż 2, wiec po tej ciazy planuje sie ostro wziąć za siebie!
Ja też mam 158 i to prawda, że każdy kg widać. Też trochę się obawiam jak to z wagą i z ciałem będzie, bo zawsze miałam problem z tym problem (raczej w głowie). Nigdy nie miałam nadwagi, najwięcej ważyłam 53kg i wyglądałam okropnie. Teraz przez problemy z żołądkiem, miałam dietę i po skończeniu ważyłam 39kg. Udało mi się dojść do wagi 42,5kg i stanęła. Wiem, że mało ale czułam się dobrze ;) A na dziś jestem +2kg do przodu. Jest ok ale jak to będzie później wyglądać?

Dz
Do jutra jeszcze caly dzień:) Proponuje zahac sie czyms. Ja np ide do rodxicow potem spacer.....pozniej jakis film. Bedzie dobrze,jest dobrze. Trzymaj sie i daj jutro znac.
Dzieki☀️ tez sie trzymaj! Rowniez planuje zajac caly dzien, ogolnie mi sie w ostatnich dniach udawalo i za duzo nie myslalam. Na dzis spacery, film, male porzadki i jakos zleci mam nadzieje.

Fajnie, że mężczyźni działają!! Bidula, że zatoki męczą, wiem co to znaczy, bo to jedyna chorobsko, ktora potrafiła mnie dopaść nawet w czerwcu po żaglach 🙈🙈🙈! Chodzenie po schodach to jakis kosmos dla mnie był 🙈! Leż i pachnij, a chlopaki niech walcza o Twoja uwagę 😍!

Tak Mama jest od wtorku dogadza mi, pyszne zupy, dziś ciasto drożdzowe 😋, spedzamy razem czas, wspaniale mi z nią, bo M.nie ma (dzis tesciowa wróciła do szpitala, rozwalila szwy po operacji ).

Tak, we wtorek mam USG przed czwartkowa wizytą, lekarka chce pomiary ginekologiczne, a ja się cieszę że zobaczę Dzidzię ❤!
A Ty kiedy teraz wizytujesz😃?
Fantastycznie 😊 Z Mamą najlepiej ❤️ Nikt tak nie potrafi zadbać o człowieka jak Mamusia. Odetchniesz fizycznie i psychicznie. Cieszę się, że masz ją przy sobie 😊
Zatoki to faktycznie przekleństwo. Jak raz się przyplącze infekcja to później tak jak piszesz, wraca jak bumerang... Samolot, klima, przeciąg, wiaterek i trach - katorga gotowa 😣
Ja wizytę mam jutro o 17:00.
Ale u mnie leje 🌧☔️ Paskudna, jesienna aura. Dobrego dnia 😘

Szok ,bardzo mily lekarz...
Ja mieszkam w Trojmiescie i skoczylismy kiedys ze znajomymi do Sopotu,no normalnie rewia mody,cud malina,ale kolezanka powiedziala to samo co ty
Lans w Sopocie jest obowiązkowy 🤣, ja mam juz za długo to samo bikini, dziwię się ze mnie na polskie plażę wpuszczaja, po ciąży się nie wbije 🤣!
A Na serio to zgadzam się Polacy to loża szyderców, do biedry idą wymalowane, ostanio laska w staniku sporrowym, żeby opalony brzudzek było widac, a ja w dresie i no make up 😃.

Lans w Sopocie jest obowiązkowy 🤣, ja mam juz za długo to samo bikini, dziwię się ze mnie na polskie plażę wpuszczaja, po ciąży się nie wbije 🤣!
A Na serio to zgadzam się Polacy to loża szyderców, do biedry idą wymalowane, ostanio laska w staniku sporrowym, żeby opalony brzudzek było widac, a ja w dresie i no make up 😃.
Kurcze czuję się jakbym żyła w innej Polsce, poważnie. Ale to może dlatego że nie zwracam uwagi za bardzo na ludzi....czasami ktoś znajomy mnie mija a ja nie widzę. Oczywiście zauważam osoby które wyróżniają się urodą czy stylem albo takie jakby wyciągnięte ze stronki "faszyn from raszyn" ale nie wpływa to na moje samopoczucie i moją samoocenę.

reklama
Dziewczyny jestem na kupnie poduszki dla kobiet w ciąży/do karmienia. Miałam już zamawiać, i teraz mam dylemat.. 🤔🤔

Zerknijcie proszę i powiedzcie którą byście wybrały - może któraś z Was korzysta z takiej ☺☺

1. WERSJA 1

2. WERSJA 2

Do góry