reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny, jak jest z Waszymi macicami?
Ja jak leżę jest masakra, tak się ostro rozpycha, ze szok. Kiedy chodzę, jestem w ruchu jest dużo lepiej. Zas wczoraj wieczorem byla tak napięta, ze jak kichnelam to myslalam ze wypadnie 🤦‍♀️
Ja prawie w ogóle nie czuję brzucha, a przecież to pierwsza ciąża i nic nie porozciągane. Dziwne. Czasem mnie jajnik zakłuje i tyle. Zaraz na samym początku ciąży miałam takie okropne drętwienie i ból prawego boku. Już się nie mogę doczekać USG, żeby zobaczyć czy moja Pchełka zdrowo rośnie...

reklama
Cześć Dziewczyny! 😁
Ja już po kolejnym usg w ramach pakietu. Jak się okazało, doktor wcale nie był takim bucem jak pisali na znanym lekarzu, bardzo sympatyczny gość, wesołek 😁 no ale sprzęt.... bez porównania z tym, który był podczas moich genetycznych (w sensie ten dzisiaj mega słaby) xD 😋
Nie mniej jednak zapytałam go o płeć (bez podania sugestii poprzedniego doktora) i skwitował to: „no ja tu żadnego siusiaka nie widzę” 😋 czyli już dwa usg potwierdzają córcię!!! 😍👧🎀
Poza tym wszystko ok, Dzidzia ma już ok. 9 cm, serduszko pięknie bije ❤️ Jesteśmy 14+4 🤗
A za tydz (07.10) wizyta u dr prowadzącej 🤗

My już po prenatalnych. Dzidzia zdrowa, nosek jest, przezierność karkowa niska, nóżki i rączki na miejscu. Fikało ciągle, więc wiercipięta straszna 🤪 łożysko na przedniej ścianie. Jednak zrobiłam pappa, gdzieś za tydzień wyniki, ale jakoś się uspokoiłam po samym USG. Termin zmienił się z 18.04 na 14.04. Zobacz załącznik 1182954

Cudownie 💗🤩

Ja prawie w ogóle nie czuję brzucha, a przecież to pierwsza ciąża i nic nie porozciągane. Dziwne. Czasem mnie jajnik zakłuje i tyle. Zaraz na samym początku ciąży miałam takie okropne drętwienie i ból prawego boku. Już się nie mogę doczekać USG, żeby zobaczyć czy moja Pchełka zdrowo rośnie...
Mam tak samo.. nic a nic. W sobotę mam wizyge po miesięcznej przerwie i tylko odliczam dni, żeby sprawdzić czy wszystko ok...

Jestem po!
Maglowal mnie z góry. Z dołu na zmianę haha dziecko się tak ruszało ze szok! (Jednak to nie jelita hehe 🤭) potwierdziły się moje czujki ze to ruchy..
Ręce
Nogi
Wszystko jak trzeba na miejscu 🥰
Termin 07.04! Dziecię ma 7cm
Także według OM i USG tak samo wszyatko cacy się pokrywa...
chyba o płci nie muszę się wypowiadać 🙈🙈🙈🙈🙈🙈 jednym słowem - chińskie kalendarze kłamią!!

Załączniki

• 09CDEE4A-39E9-443B-8296-D0962E2D6F40.jpeg
    09CDEE4A-39E9-443B-8296-D0962E2D6F40.jpeg
    1 MB · Wyświetleń: 144
reklama
Jestem po!
Maglowal mnie z góry. Z dołu na zmianę haha dziecko się tak ruszało ze szok! (Jednak to nie jelita hehe 🤭) potwierdziły się moje czujki ze to ruchy..
Ręce
Nogi
Wszystko jak trzeba na miejscu 🥰
Termin 07.04! Dziecię ma 7cm
Także według OM i USG tak samo wszyatko cacy się pokrywa...
chyba o płci nie muszę się wypowiadać 🙈🙈🙈🙈🙈🙈 jednym słowem - chińskie kalendarze kłamią!!
Widzę jajucha 😍😍suuper, jaka pamiątka superasna, zadowoleni z płci pewnie? Wkoncu parka 😍😍😍

Do góry