reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Miałam zajechać mojego gnojka wczoraj na placu zabaw a to on mnie zajechał tak że się popłakałam, mam okropny kryzys co do niego.. Ale jest kochany mój mały gnojek..🤷🏼‍♀️😍Ee to super że masz mamuske, teraz to tylko leżeć i pachnieć 😍 i pewnie cię podkarmi przez te dnii 😍😍

Tak mieszkam w NL, też tak myślę, tymbardziej że mówimy proste słowa do niego w dwóch językach, plus dzieci na placach zabaw w holenderskim.. Ale chciałabym chociaż żeby mówił podstawy.. Wiadomo jak to mama martwię się..

Ogląda tv, ale nie dużo, dużo czytamy oglądamy książeczki, bawimy się w kuchnie typu daj mamie marchewkę, salate, wszystko podaje bez problemu, wszystko rozumie, angażuje go w prawdziwej kuchni do pomocy, stawia sobie krzesełko i mi pomaga, no ale jest taki uparty do mowy że szok.. Sam pod nosem coś tam sobie gada niewyraźnie jak się bawi , ale jak ja próbuje z nim ćwiczyć to jest tylko nieee🤷🏼‍♀️🤦‍♀️
To obstawiam ze rozkminia sobie te języki. Tez się martwiłam i liczyłam każde pojedyncze słowa które wypowiadali i sprawdzałam w normach a oni zawsze do tylu byli. Wtedy panikowalam bo niby specjaliści twierdzą ze wielojęzyczność niekoniecznie wpływa na opóźnienie mowy ale guzik prawda. U mnie i u wielu znajomych dzieci zaczynały mówić później.

Witam wszystkie Mamy [emoji3526][emoji1768] Czytam Was od kilku tygodni ale dopiero założyłam konto [emoji2957] to moja pierwsza ciąża, mam 28 lat [emoji846] byłam dzisiaj na wizycie u gina, chciałam USG bo nie widziałam dzidzi miesiąc, a miał nie robić bo jutro jadę na prenatalne, ale chciałam jechać spokojnie [emoji3526] Wszystko jest ok! Podobno " nie oficjalnie chłopak" [emoji39][emoji28] pozdrawiam Was serdecznie !! [emoji846][emoji846]Zobacz załącznik 1182686
Cześć 😊 Gratulacje ❤️❤️❤️

Ja tez w poniedziałek. Mam 36 lat a tu juz chyba wyjsciowo Pappa jest ok 1/200.Staram sie myśleć pozytywnie :)
Tez sie ogolnie staram, po prostu musze z gory przyjac ze wynik bedzie nienajlepszy tylko z powodu tych czynnikow towarzyszacych- wiek, choroby, leki. Zobacze co na to lekarz a przy duzych watpliwosciach zrobie test gen. Byle dotrwac do poniedzialku! Musze sobie jakies wieczory filmowe zaplanowac zeby szybko minelo😉

Hejka,ja juz tez po prenatalnych,3 godziny w szpitalu,4 razy naklucia do krwi i wkoncu z dloni,krew na pappa wzieta,dziecko ma wszystko w normie,miesci sie w widelkach,ma nos,serducho mocno bije,przeziernosc karku 2.2 do 3 jest norma chyba ,wiec ok chociaz wolalabym mniejsze,nadrobilo jeden dzien jestem 12+1(czyli 4 dni roznicy z om),płci nie znam,ale wroze sobie dziewczynke;)musze wstawic fotke na fb grupe:)Ogolnie panie przemile i cudowne,jestem wykonczona psychicznie ale zadowolona.zjadlam 3 plastry sera...bez razowego
Super wiadomość!!

Ser bez razowego się nie liczy!! :p

Witam wszystkie Mamy [emoji3526][emoji1768] Czytam Was od kilku tygodni ale dopiero założyłam konto [emoji2957] to moja pierwsza ciąża, mam 28 lat [emoji846] byłam dzisiaj na wizycie u gina, chciałam USG bo nie widziałam dzidzi miesiąc, a miał nie robić bo jutro jadę na prenatalne, ale chciałam jechać spokojnie [emoji3526] Wszystko jest ok! Podobno " nie oficjalnie chłopak" [emoji39][emoji28] pozdrawiam Was serdecznie !! [emoji846][emoji846]Zobacz załącznik 1182686
Super, gratulacje ❤🥰

reklama
Ja też byłam u btafiterki i moj rozmiar biustu to uwaga... Byl 65F albo 65G zależy od stanika, ale przytyłam trochę i noszę teraz 70F 🤣
Ja pierdykam, nice 😅 Wszystkie moje przyjaciółki mają obfite biusty i jak jesteśmy gdzieś nad wodą, to tak im strasznie zazdroszczę tych obfitych, falujących przy poruszaniu się piersi. Ja przy nich ze swoimi rodzynkami czuję się jak chłopiec 😂🙈

Do góry