reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Miałam zajechać mojego gnojka wczoraj na placu zabaw a to on mnie zajechał tak że się popłakałam, mam okropny kryzys co do niego.. Ale jest kochany mój mały gnojek..🤷🏼‍♀️😍Ee to super że masz mamuske, teraz to tylko leżeć i pachnieć 😍 i pewnie cię podkarmi przez te dnii 😍😍

Tak mieszkam w NL, też tak myślę, tymbardziej że mówimy proste słowa do niego w dwóch językach, plus dzieci na placach zabaw w holenderskim.. Ale chciałabym chociaż żeby mówił podstawy.. Wiadomo jak to mama martwię się..

Ogląda tv, ale nie dużo, dużo czytamy oglądamy książeczki, bawimy się w kuchnie typu daj mamie marchewkę, salate, wszystko podaje bez problemu, wszystko rozumie, angażuje go w prawdziwej kuchni do pomocy, stawia sobie krzesełko i mi pomaga, no ale jest taki uparty do mowy że szok.. Sam pod nosem coś tam sobie gada niewyraźnie jak się bawi , ale jak ja próbuje z nim ćwiczyć to jest tylko nieee🤷🏼‍♀️🤦‍♀️
To obstawiam ze rozkminia sobie te języki. Tez się martwiłam i liczyłam każde pojedyncze słowa które wypowiadali i sprawdzałam w normach a oni zawsze do tylu byli. Wtedy panikowalam bo niby specjaliści twierdzą ze wielojęzyczność niekoniecznie wpływa na opóźnienie mowy ale guzik prawda. U mnie i u wielu znajomych dzieci zaczynały mówić później.

Witam wszystkie Mamy [emoji3526][emoji1768] Czytam Was od kilku tygodni ale dopiero założyłam konto [emoji2957] to moja pierwsza ciąża, mam 28 lat [emoji846] byłam dzisiaj na wizycie u gina, chciałam USG bo nie widziałam dzidzi miesiąc, a miał nie robić bo jutro jadę na prenatalne, ale chciałam jechać spokojnie [emoji3526] Wszystko jest ok! Podobno " nie oficjalnie chłopak" [emoji39][emoji28] pozdrawiam Was serdecznie !! [emoji846][emoji846]Zobacz załącznik 1182686
Cześć 😊 Gratulacje ❤️❤️❤️

Ja tez w poniedziałek. Mam 36 lat a tu juz chyba wyjsciowo Pappa jest ok 1/200.Staram sie myśleć pozytywnie :)
Tez sie ogolnie staram, po prostu musze z gory przyjac ze wynik bedzie nienajlepszy tylko z powodu tych czynnikow towarzyszacych- wiek, choroby, leki. Zobacze co na to lekarz a przy duzych watpliwosciach zrobie test gen. Byle dotrwac do poniedzialku! Musze sobie jakies wieczory filmowe zaplanowac zeby szybko minelo😉

Hejka,ja juz tez po prenatalnych,3 godziny w szpitalu,4 razy naklucia do krwi i wkoncu z dloni,krew na pappa wzieta,dziecko ma wszystko w normie,miesci sie w widelkach,ma nos,serducho mocno bije,przeziernosc karku 2.2 do 3 jest norma chyba ,wiec ok chociaz wolalabym mniejsze,nadrobilo jeden dzien jestem 12+1(czyli 4 dni roznicy z om),płci nie znam,ale wroze sobie dziewczynke;)musze wstawic fotke na fb grupe:)Ogolnie panie przemile i cudowne,jestem wykonczona psychicznie ale zadowolona.zjadlam 3 plastry sera...bez razowego
Super wiadomość!!

Ser bez razowego się nie liczy!! :p

Witam wszystkie Mamy [emoji3526][emoji1768] Czytam Was od kilku tygodni ale dopiero założyłam konto [emoji2957] to moja pierwsza ciąża, mam 28 lat [emoji846] byłam dzisiaj na wizycie u gina, chciałam USG bo nie widziałam dzidzi miesiąc, a miał nie robić bo jutro jadę na prenatalne, ale chciałam jechać spokojnie [emoji3526] Wszystko jest ok! Podobno " nie oficjalnie chłopak" [emoji39][emoji28] pozdrawiam Was serdecznie !! [emoji846][emoji846]Zobacz załącznik 1182686
Super, gratulacje ❤🥰

reklama
Ja też byłam u btafiterki i moj rozmiar biustu to uwaga... Byl 65F albo 65G zależy od stanika, ale przytyłam trochę i noszę teraz 70F 🤣
Ja pierdykam, nice 😅 Wszystkie moje przyjaciółki mają obfite biusty i jak jesteśmy gdzieś nad wodą, to tak im strasznie zazdroszczę tych obfitych, falujących przy poruszaniu się piersi. Ja przy nich ze swoimi rodzynkami czuję się jak chłopiec 😂🙈

Do góry