reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

To Moja pierwsza ciaza i boje sie wszystkiego. Dzis mialam potworny koszmar,ale nie będę tu straszyc nikogo....po przebudzeniu polecialam do kibelka sprawdzić czy nic nie leci....Okropność skad takie rzeczy sie biorą😁
Ja nie pamiętam żebym w pierwszej ciąży śniła jakieś koszmary. Za to w tej.....masakra a właściwie "Teksańska masakra piłą mechaniczną" to się przy moich snach chowa. Co ta moja podświadomość tworzy...ech....

reklama
To Moja pierwsza ciaza i boje sie wszystkiego. Dzis mialam potworny koszmar,ale nie będę tu straszyc nikogo....po przebudzeniu polecialam do kibelka sprawdzić czy nic nie leci....Okropność skad takie rzeczy sie biorą😁
Ja nie będę o złych snach mówić, bo mi rzadko coś się śni, a jak już mam sny to w 99% prorocze i u mnie nie spełniają się one na odwrót...ale to taki mój urok, moja mama ma to samo...w poprzedniej ciąży jak zrobiłam test to śniło jej się, że trzyma na rękach śliczną dziewczynke, która zwiastowala mojego synka, a teraz śniło jej się, że trzyma chłopca, więc jestem pewna już, że będzie córeczka u nas 😁😁😁😍

Ja cały czas słodzę sobie herbatkę miodkiem 🙂 Gdybyśmy miały przejmować się wszystkimi zaleceniami żywieniowymi dla ciężarnych to chyba byśmy z głodu padły 😅 Herbatki nie bo hibiskus, jajka, lody, desery nie bo salmonella, mięso i ryby nie bo listeria, warzywa i owoce jak nie domyjesz to jeszcze może toksoplazmoza, nabiał też tak sobie itd...
Pfff...ja tam lody jem na potęgę i nie mam zamiaru słuchać tych bzdur 😝😝😝 jak dla mnie to wymyślają je osoby, które nie mają co robić i lubią bardzo siać panikę i zamęt 😡 wszystko z umiarem i będzie dobrze 😉

Pfff...ja tam lody jem na potęgę i nie mam zamiaru słuchać tych bzdur 😝😝😝 jak dla mnie to wymyślają je osoby, które nie mają co robić i lubią bardzo siać panikę i zamęt 😡 wszystko z umiarem i będzie dobrze 😉
O jaaa o połowie z tych rzeczy nawet nie słyszałam😜 w pierwszej ciazy bardziej sie pilnowalam, a w drugiej myśle, ze bardziej rozsądkowo podchodzę do tematu, sery pleśniowe jem, ale czytam ich skład, większość jest z serów pasteryzowanych i wiele wiele innych pokarmów, których w 1 ciazy bym nie jadła. Patrząc aż tak skrajnie to człowiek bałby sie jajek dotykać, bo nie zawsze sie uda dobrze rece pozniej umyc😂

Też tak mam, że czasem zapominam o tym, że jestem w ciąży. Przy każdym dziecku stopniowo mniej to przeżywałam. Teraz chciałam się bardziej ciążą cieszyć, bo nie wiem, czy kiedyś zdecydujemy się na piąte dziecko i całkiem możliwe, że to ostatni raz jak noszę dziecko pod sercem. Ale póki co życie pędzi i jakoś nie ma czasu na cackanie się z sobą.

Jestem już 😁 także tak: usg wszystko oki, termin przesunął się z 11 na 7 kwietnia, według om 12+2, według usg 12+5. 6,29 cm 😍 serce 156 min. Kosc nosowa widoczna,, NT- 1.89 mm. Ale nie powiedział kto tam mieszka 😇. Kogo obstawiacie? 🤔😉
Ja myślę, że to chłopiec, chociaż po zdjęciu ciężko ocenić, bo nie widać wyrostka płciowego, a po tym podobno lekarze określają płeć dziecka we wczesnym etapie ciąży 😊 jak jest skierowany do góry to chłopak, a jak jest równolegle do ciała to dziewczynka, nawet mamaginekolog kiedyś o tym pisała 😉

Hej dziewczyny ja po, prenatalnych :) dzidziuś ma 7cm z OM 6.04 ale z USG 5.04. Ale masakra musiałam, wyjść gabinetu iść zjeść coś słodkiego II napełnić pęcherz i wrócić bo, maluch się obrócić niechcial, płci nie powiedział. NT 1,7mm wszystko prawidłowo, nosek jest :) wyniki z krwi 1:19035 . Kolejne badania prenatalne 30.11 to będzie 22tc

Załączniki

• IMG_20200928_143519.jpg
    IMG_20200928_143519.jpg
    314,2 KB · Wyświetleń: 60
  • IMG_20200928_143248.jpg
    IMG_20200928_143248.jpg
    427,1 KB · Wyświetleń: 69
Hej dziewczyny ja po, prenatalnych :) dzidziuś ma 7cm z OM 6.04 ale z USG 5.04. Ale masakra musiałam, wyjść gabinetu iść zjeść coś słodkiego II napełnić pęcherz i wrócić bo, maluch się obrócić niechcial, płci nie powiedział. NT 1,7mm wszystko prawidłowo, nosek jest :) wyniki z krwi 1:19035 . Kolejne badania prenatalne 30.11 to będzie 22tc
Cudowne wieści. Dzisiaj... 😍
Ach jutro czas na nas

Też tak mam, że czasem zapominam o tym, że jestem w ciąży. Przy każdym dziecku stopniowo mniej to przeżywałam. Teraz chciałam się bardziej ciążą cieszyć, bo nie wiem, czy kiedyś zdecydujemy się na piąte dziecko i całkiem możliwe, że to ostatni raz jak noszę dziecko pod sercem. Ale póki co życie pędzi i jakoś nie ma czasu na cackanie się z sobą.
Ja też zapominam. Momentami nie czuję się jak w ciąży. Cieszę się że jestem w ciąży jednak troche inaczej ją przežywam nic pierwszą. W pierwszej od momentu zobaczenia serduszka na usg już kochałam synka. Teraz mam wrażenie że to radość tylko. Može dlatego że mam w domu syneczka mamusinego... Nie wiem. Zmieni się to napewno i będę kochać dwöjkę dzieci ale mam wrażenie że to do mnie bardzo wolno dociera. Ma któraś tak w kolejnej ciąży?

reklama
Zgadzam się w 100% 😊 Mówi się, że internet jest pełen hejtu. Teraz mogę stwierdzić, że jeszcze więcej niż hejtu jest w nim straszaków dla ciężarnych.
P.S. Ja dosłownie zwariowałam na punkcie lodów 😄

Do góry