reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
a ja też coś takiego czuję od dwóch dni i tez myślałam, że mi się wydaje, ale pamiętam, że z synem czułam to samo i to były ruchy dziecka 😊😊😍 pani doktor ostatnio mi powiedziała, że niedługo powinnam zacząć czuć ruchy i tak jak to powiedziała, tak wieczorem poczułam pierwsze ruchy 😊😊😊😍🤗
ojej ale super 😍Ja juz tak nie moge sie doczekac az poczuje ruchy dzidzi.

Dziudziu gratuluję i cieszę się razem z Tobą :-)

Kwiatek cześć :-)

U mnie średnio. Twardnieje mi brzuch od jakiegoś czasu, w nocy mnie to budzi. Położna kazała się oszczędzać, tym bardziej jak usłyszała gdzie pracuję. Ja naprawdę próbuję robić minimum, ale też nie chce dziewczyn zostawiać ze wszystkim samych. U mnie dwie są starsze maja 55 i 62 lata i jedna młoda.

Z lepszych wieści, to miałam mieć dzisiaj wyniki z krwi z prenatalnych. Jeśli by dzwonili, to znaczy, że ryzyko jest wysokie, jeśli nie dzwonili to luz. No i nie dzwonili. Wiec dzieciątko zdrowe ;-)

Z gorszych wieści, to dzwonili w sprawie mamy. We wtorek była na badaniu, dzisiaj juz byl telefon. Umówili ją do lekarza na wtorek. Nic więcej nie wiem, bo nie chcieli powiedzieć. Cały weekend w niepewności. Myślę, że jakby nic nie było złego, to by nie umawiali tak szybko wizyty i by nie dzwonili, bo oni tak robią. Ech :-(

Zmykam :-(

Mnie dziewczyny coś rozkłada 😩wczorajsza klima w aucie dała chyba się we znaki, gardło trochę boli i z nosa katar 😣🤒już lipa z cytryną i miodem i herbatka z miodem i malinami poszla w ruch więc obu szybko poszło tak jak i przyszło 🙂

Dziudziu gratuluję i cieszę się razem z Tobą :-)

Kwiatek cześć :-)

U mnie średnio. Twardnieje mi brzuch od jakiegoś czasu, w nocy mnie to budzi. Położna kazała się oszczędzać, tym bardziej jak usłyszała gdzie pracuję. Ja naprawdę próbuję robić minimum, ale też nie chce dziewczyn zostawiać ze wszystkim samych. U mnie dwie są starsze maja 55 i 62 lata i jedna młoda.

Z lepszych wieści, to miałam mieć dzisiaj wyniki z krwi z prenatalnych. Jeśli by dzwonili, to znaczy, że ryzyko jest wysokie, jeśli nie dzwonili to luz. No i nie dzwonili. Wiec dzieciątko zdrowe ;-)

Z gorszych wieści, to dzwonili w sprawie mamy. We wtorek była na badaniu, dzisiaj juz byl telefon. Umówili ją do lekarza na wtorek. Nic więcej nie wiem, bo nie chcieli powiedzieć. Cały weekend w niepewności. Myślę, że jakby nic nie było złego, to by nie umawiali tak szybko wizyty i by nie dzwonili, bo oni tak robią. Ech :-(

Zmykam :-(
Gratuluję dobrych wieści odnośnie dzidzi 😍 a co do mamy współczuję tej niepewności ale może jednak jest wszystko dobrze , z drugiej strony jeśli jest coś niepokojące to dobrze że szybko działają , głowa do góry 🤗

Odebrałam wyniki Pappa Dzidzia ❤ zdrowa i wyniki z krwi przesuneły ryzyko np.1:177 do 1:2597 albo 1:1334 do 1:20000!
Termin porodu 30.03.2021 r. ale i tak tu z Wami najlepiej❤🥰😍🧸!
Jakie cudowne wieści! ❤😘🥰
Siedz tu i nigdzie się nie ruszaj!

@magnolia1505
Gratuluje 🥰😘
Co do mamy, nie zadręczaj się, absolutnie żadnych czarnych wizji. Może faktycznie coś tam jest, a zadzwonili, bo trzeba zacząć leczenie, żeby pozbyć się tego. To wcale nie musi być rak i trzeba wierzyć, że nie jest!

reklama
Hejo, próbuje dzielnie Was codziennie nadrabiać, ale piszecie tak dużo, że zanim doczytam i chce coś odpisać to juz jest 50 stron więcej :D

U mnie wszystko dobrze, wczoraj miałam wizyte. Mój mały ludzik ma już 6cm i terminu narazie nie chce podawac, bo mam nieregularne cykle, ale mniej więcej wychodzi mu na 4 kwietnia z usg, a 2kwietnia z miesiączki. Moja dzidzia była na poprzednim usg tydzień w plecy, a teraz pięknie nadrobiła ;)
Zdarzyło mi się już dwa razy, że z bólu blizny pi cesarce nie mogłam dojść do łóżka, bo tak bolało, ale lekarz mówił, że wszysyko z blizną w porządku i niestety taki ból, rozciąganie itd będzie normalne. :(

Zazdroszcze niektórym z Was już, że znacie płeć. Ja po cichu liczę na syna, co by parka była, ale wiadomo ważne, ze zdrowe. Za tydzień mam prenatalne w czwartek, mam nadzieje, ze to juz nie będzie za pozno - 13 + 6 to będzie.

Nie wiem kiedy znowu turaj coś napisze, także życze spokojnych wizyt i jak najmniej dolegliwości. :) (Czytam Was cały czas, gorzej z odpisywaniem)

Do góry