reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

Hej Dziewczyny,
Wlasnie dzwonili do mnie ze szpitala gdzie mialam usg genetyczne i pappa z wynikami pappa !
Wszystko w normie[emoji1] wszystko dobrze [emoji3]
Od poniedzialku jak na szpilkach siedzialam. Teraz ulge juz poczulam :-)

U nas corka urodzila sie 3200. Byla mniejsza niz sobie wyobrazalam :-) ciuszki na 3 mce (polskie 56) za duze byly, topila sie w nich. Polecialam kupilam mniejsze (newborn - 48). Byly na dwa tygodnie. Szybko rosla. Tych najmniejszych doslownie pare sztuk starczy.

uwo9yx8danzxt9q9.png

reklama
Hej
Pisałam do lekarza o tych moich bólach. Powiedział, że tak może być. Mam unikać zaparć, a jak nie przejdzie to zrobić badanie ogólne moczu. Tylko, że ja nie mam zaparć a mocz robiłam kilka dni temu i był super...nadal mam złe przeczucia ale nie chce wyjść na panikare.

Gratuluję udanych wizyt. Piękne macie dzieciaczki

Hej Dziewczyny,
Wlasnie dzwonili do mnie ze szpitala gdzie mialam usg genetyczne i pappa z wynikami pappa !

U nas corka urodzila sie 3200. Byla mniejsza niz sobie wyobrazalam :-) ciuszki na 3 mce (polskie 56) za duze byly, topila sie w nich. Polecialam kupilam mniejsze (newborn - 48). Byly na dwa tygodnie. Szybko rosla. Tych najmniejszych doslownie pare sztuk starczy.

uwo9yx8danzxt9q9.png
wlasnie o tym pisalam. Zeby nie za duzo tych malenkich. Jakos krotko w nich sie ubiera. Nie pisze o tym zeby calkiem zrezygnowac.

Jestem po wizycie. Było tylko ekspresowe USG żeby zobaczyć serduszko. Szczegółowe zrobi mi w poniedziałek bo idę na trzy dni do szpitala ze względu na te cukry.
Co do wagi dziecka to moja miała 50 cm i 2930 i ubranka 56 nosiła ponad 2 miesiące.

oar83e3kwb829h8w.png

zem3df9hb2pkv46d.png

Dziękuję za kciuki. ZADZIAŁAŁY!! Wszystko ok i na swoim miejscu. Maleństwo ma 63mm :) I uwaga: stopy długości 6mm....

:D a niedawno na pierwszym USG nasze maleństwa miały w całości 4-6mm

U mnie dziś z mocą...hmmm szkoda gadać. Cały dzień leżę, będę miała dupę jak naleśnik jak jeszcze z miesiąc tak będzie... ledwo psa do ogródka wypuściłam. Dziś lekkie zawroty głowy mam...ale może to właśnie od tego leżenia! Błędne koło :sad:

Kochana to chyba ta jesień co nadchodzi nam też nie sprzyja :)
Ja dziś obiecałam sobie że w końcu usiądę i popiszę z Wami, poczytam, doczytam ...a już mi się oczy zamykają. Na siusiu mi się nie chce wstać z kanapy :D

Pewnie ale nie kazde dziecko rodzi sie 4kg i nie potrzebuje od razu ubranek na 62 czy 68 wiec lepiej miec kilka tych 50-56. A maluchy z waga 2.5-3kg to nie rzadkość, roznica 1kg czy 1.5kg na takim malenstwie jest ogromna

Mój syn miał 3450 wagi i 54cm
A ja nakupiłam głównie 50cm :/
Teraz nie kupię mniejszych niż 54cm :D i tak jak piszecie kilka ...choć w szpitalu miałam na zmianę 6szt, przez różne perypetie nie wystarczyło.

Hej
Pisałam do lekarza o tych moich bólach. Powiedział, że tak może być. Mam unikać zaparć, a jak nie przejdzie to zrobić badanie ogólne moczu. Tylko, że ja nie mam zaparć a mocz robiłam kilka dni temu i był super...nadal mam złe przeczucia ale nie chce wyjść na panikare.

Gratuluję udanych wizyt. Piękne macie dzieciaczki

Kochana spokojnie, nerwy nie pomogą.
Ja miałam ciągłe rwania i bóle w pachwinie też troszkę z nimi strachu..mimo dobrych badań.
Teraz obserwując siebie odkryłam że to problemy jelitowe. Nietypowy ból inny niż przy zaparciach a jednak mający z nimi związek. Nawet przy badaniu jak próbowałam go zlokalizować okazało się że ewidentnie miejsce jelita grubego, choć promieniujący do macicy i okolice jajnika.
Wszystko będzie dobrze :), trzymam mocno kciuki

Mnie tez brzuch boli ciagnie momentami , jak psikam to wgle potrafi byc masakra.. Oatatnio poruszylam to na wizycie i to normalne.. A czasami bol promieniuje i sie wydaje ze to cos nie tak a to podobno jelita.. Jezeli ból nie jest mega silny i nie towarzyszy mu krwawienie to jest normalne.. Także na pewno wszystko bedzie dobrze!;)

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Hej Dziewczyny,

uwo9yx8danzxt9q9.png

Cudowna informacja. Oby tylko takie się tu pojawiały.

Super ze wszystko u Was oki[emoji5] mnie dzis boli brzuch. Tak kluje i troche swiruje. Boje sie ale mysle ze przez wczorajszy stres. Nie mam plamien ani skurczy wiec musi byc ok. No i straszne mdlosci dzis mam...

Moja corka urodzila sie 3880 i 58 dluga a i tak nosila 56 przez ponad dwa miesiace

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
doczytałam :D !!!
Tak jak pisze SałatkaOwocowa przy tych bólach brzucha jak nie ma skurczy i plamienia nie należy wpadać w panikę, to tez po raz kolejny dziś usłyszałam na wizycie.
Już wchodzimy powoli w 2 trymestr :), będzie nam dokuczać coraz więcej rzeczy :D ;). Kręgosłup lub tak jak ja miałam całe skopane żebra pod koniec ciąży. Założenie butów będzie wyzwaniem :), podniesienie z kanapy będzie wymagać nowych technik, sen z wielkim brzuchem i piersiami kiedy nasz maluch właśnie ma ochotę na fikołki będzie średnio możliwy ...
No właśnie sen :/
Jak czytam że spicia jak zabite całą noc to wam zazdroszczę, ja po 15.00 mam spadek energii, o 20 tak jak teraz już mam oczy na zapałki o 21.00 będę rośliną, brakuje mi już wtedy tylko cieknącej śliny...tylko że jak zgaszę światło i chce spać to zaczyna się męczarnia.
Przewracam się z boku na bok, pomijając już moje problemy z oddychaniem, wszystko mnie drażni, skóra swędzi, nogi mrowią, mam ochotę kopać i wierzgać. Jak już zasnę budzę się kilka razy w nocy w podobnym nastroju i na siusiu. Dziś jak się obudziłam o 4.30 męczyłam się i zasypiałam budziłam się aż wstałam o 6.30 bo już nie było sensu walczyć. Potem jak dziś cały dzień chodzę i ziewam.
Dziś już czuje że będzie podobnie...to jak syndrom niespokojnych nóg ale całego ciała :sad:
Chciała bym żeby wróciło przykładanie głowy do poduszki i odlot w 5 sekund.

Czytałam i zauważyłam że jak piszę z tel.. to tak mi słownik zmienia że dawno takich baboli nie widziałam :D wstyd !!!

Do góry