reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2017

Hej Dziewczyny,
Wlasnie dzwonili do mnie ze szpitala gdzie mialam usg genetyczne i pappa z wynikami pappa !
Wszystko w normie[emoji1] wszystko dobrze [emoji3]
Od poniedzialku jak na szpilkach siedzialam. Teraz ulge juz poczulam :-)

U nas corka urodzila sie 3200. Byla mniejsza niz sobie wyobrazalam :-) ciuszki na 3 mce (polskie 56) za duze byly, topila sie w nich. Polecialam kupilam mniejsze (newborn - 48). Byly na dwa tygodnie. Szybko rosla. Tych najmniejszych doslownie pare sztuk starczy.

uwo9yx8danzxt9q9.png

reklama
Hej
Pisałam do lekarza o tych moich bólach. Powiedział, że tak może być. Mam unikać zaparć, a jak nie przejdzie to zrobić badanie ogólne moczu. Tylko, że ja nie mam zaparć a mocz robiłam kilka dni temu i był super...nadal mam złe przeczucia ale nie chce wyjść na panikare.

Gratuluję udanych wizyt. Piękne macie dzieciaczki

Hej Dziewczyny,
Wlasnie dzwonili do mnie ze szpitala gdzie mialam usg genetyczne i pappa z wynikami pappa !

U nas corka urodzila sie 3200. Byla mniejsza niz sobie wyobrazalam :-) ciuszki na 3 mce (polskie 56) za duze byly, topila sie w nich. Polecialam kupilam mniejsze (newborn - 48). Byly na dwa tygodnie. Szybko rosla. Tych najmniejszych doslownie pare sztuk starczy.

uwo9yx8danzxt9q9.png
wlasnie o tym pisalam. Zeby nie za duzo tych malenkich. Jakos krotko w nich sie ubiera. Nie pisze o tym zeby calkiem zrezygnowac.

Jestem po wizycie. Było tylko ekspresowe USG żeby zobaczyć serduszko. Szczegółowe zrobi mi w poniedziałek bo idę na trzy dni do szpitala ze względu na te cukry.
Co do wagi dziecka to moja miała 50 cm i 2930 i ubranka 56 nosiła ponad 2 miesiące.

oar83e3kwb829h8w.png

zem3df9hb2pkv46d.png

Dziękuję za kciuki. ZADZIAŁAŁY!! Wszystko ok i na swoim miejscu. Maleństwo ma 63mm :) I uwaga: stopy długości 6mm....

:D a niedawno na pierwszym USG nasze maleństwa miały w całości 4-6mm

U mnie dziś z mocą...hmmm szkoda gadać. Cały dzień leżę, będę miała dupę jak naleśnik jak jeszcze z miesiąc tak będzie... ledwo psa do ogródka wypuściłam. Dziś lekkie zawroty głowy mam...ale może to właśnie od tego leżenia! Błędne koło :sad:

Kochana to chyba ta jesień co nadchodzi nam też nie sprzyja :)
Ja dziś obiecałam sobie że w końcu usiądę i popiszę z Wami, poczytam, doczytam ...a już mi się oczy zamykają. Na siusiu mi się nie chce wstać z kanapy :D

Pewnie ale nie kazde dziecko rodzi sie 4kg i nie potrzebuje od razu ubranek na 62 czy 68 wiec lepiej miec kilka tych 50-56. A maluchy z waga 2.5-3kg to nie rzadkość, roznica 1kg czy 1.5kg na takim malenstwie jest ogromna

Mój syn miał 3450 wagi i 54cm
A ja nakupiłam głównie 50cm :/
Teraz nie kupię mniejszych niż 54cm :D i tak jak piszecie kilka ...choć w szpitalu miałam na zmianę 6szt, przez różne perypetie nie wystarczyło.

Hej
Pisałam do lekarza o tych moich bólach. Powiedział, że tak może być. Mam unikać zaparć, a jak nie przejdzie to zrobić badanie ogólne moczu. Tylko, że ja nie mam zaparć a mocz robiłam kilka dni temu i był super...nadal mam złe przeczucia ale nie chce wyjść na panikare.

Gratuluję udanych wizyt. Piękne macie dzieciaczki

Kochana spokojnie, nerwy nie pomogą.
Ja miałam ciągłe rwania i bóle w pachwinie też troszkę z nimi strachu..mimo dobrych badań.
Teraz obserwując siebie odkryłam że to problemy jelitowe. Nietypowy ból inny niż przy zaparciach a jednak mający z nimi związek. Nawet przy badaniu jak próbowałam go zlokalizować okazało się że ewidentnie miejsce jelita grubego, choć promieniujący do macicy i okolice jajnika.
Wszystko będzie dobrze :), trzymam mocno kciuki

Mnie tez brzuch boli ciagnie momentami , jak psikam to wgle potrafi byc masakra.. Oatatnio poruszylam to na wizycie i to normalne.. A czasami bol promieniuje i sie wydaje ze to cos nie tak a to podobno jelita.. Jezeli ból nie jest mega silny i nie towarzyszy mu krwawienie to jest normalne.. Także na pewno wszystko bedzie dobrze!;)

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Hej Dziewczyny,

uwo9yx8danzxt9q9.png

Cudowna informacja. Oby tylko takie się tu pojawiały.

Super ze wszystko u Was oki[emoji5] mnie dzis boli brzuch. Tak kluje i troche swiruje. Boje sie ale mysle ze przez wczorajszy stres. Nie mam plamien ani skurczy wiec musi byc ok. No i straszne mdlosci dzis mam...

Moja corka urodzila sie 3880 i 58 dluga a i tak nosila 56 przez ponad dwa miesiace

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
doczytałam :D !!!
Tak jak pisze SałatkaOwocowa przy tych bólach brzucha jak nie ma skurczy i plamienia nie należy wpadać w panikę, to tez po raz kolejny dziś usłyszałam na wizycie.
Już wchodzimy powoli w 2 trymestr :), będzie nam dokuczać coraz więcej rzeczy :D ;). Kręgosłup lub tak jak ja miałam całe skopane żebra pod koniec ciąży. Założenie butów będzie wyzwaniem :), podniesienie z kanapy będzie wymagać nowych technik, sen z wielkim brzuchem i piersiami kiedy nasz maluch właśnie ma ochotę na fikołki będzie średnio możliwy ...
No właśnie sen :/
Jak czytam że spicia jak zabite całą noc to wam zazdroszczę, ja po 15.00 mam spadek energii, o 20 tak jak teraz już mam oczy na zapałki o 21.00 będę rośliną, brakuje mi już wtedy tylko cieknącej śliny...tylko że jak zgaszę światło i chce spać to zaczyna się męczarnia.
Przewracam się z boku na bok, pomijając już moje problemy z oddychaniem, wszystko mnie drażni, skóra swędzi, nogi mrowią, mam ochotę kopać i wierzgać. Jak już zasnę budzę się kilka razy w nocy w podobnym nastroju i na siusiu. Dziś jak się obudziłam o 4.30 męczyłam się i zasypiałam budziłam się aż wstałam o 6.30 bo już nie było sensu walczyć. Potem jak dziś cały dzień chodzę i ziewam.
Dziś już czuje że będzie podobnie...to jak syndrom niespokojnych nóg ale całego ciała :sad:
Chciała bym żeby wróciło przykładanie głowy do poduszki i odlot w 5 sekund.

Czytałam i zauważyłam że jak piszę z tel.. to tak mi słownik zmienia że dawno takich baboli nie widziałam :D wstyd !!!

Do góry