reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Teraz ja mam pytanie czy któraś z Was używała pas biodrowy Hipseat ?
po pierwszej ciąży mam problem z kręgosłupem i tak się zastanawiam nad kupnem
1473864236773.jpg

Załączniki

• 1473864236773.jpg
    1473864236773.jpg
    4,2 KB · Wyświetleń: 333
  • Przechwytywanie.JPG
    Przechwytywanie.JPG
    25,5 KB · Wyświetleń: 71
Ostatnia edycja:
reklama
Widzę ze na tapecie temat wózków.. ja juz nie jestem w temacie bo ostatni wózek dziecięcy kupowałam 8 lat temu od tego czasu dużo się zmieniło ja wtedy kupiłam to była nowośc tako jumper 3 in 1 był super tylko stelaż ciężki. Po 1.5 roku używała tez go córka miałam uniwersalny kolor granatowy w żółte koła. Od tego czasu dużo się zmieniło. Moja siostra kupiła w tamtym roku bugaboo dla syna i mówiła ze nie ma lepszego i wyślę mi go. Także ten problem mam z głowy. Dla mnie najważniejsze to waga stelażu, mechanizm składania żeby był mega prosty oraz wizualnie musi mi się podobać :)

Od razu zadzwoniłam do pracodawcy, wysyłają mnie na urlop bo nie pozwola mi pracowac w takich warunkach jakie mamy.. Lekarz moj załamał rece, chce dac zwolnienie na nowo i kaze sie odwoływać od decyzji.. Na razie muszs ochłonąć bo nie moge sie denerwowac..

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Współczuję Ci bardzo i jestem przerażona! Sama chciałam iść najpóźniej za miesiąc na l4 (złe samopoczucie, ból głowy i kręgosłupa + godzinny dojazd komunikacją miejską oczywiście na stojąco), ale jak mają mnie wzywać na komisje, posądzać niemal o "oszustwo" bo mogę pracować, to nie wiem czy jednak się nie męczyć aż brzuch naprawdę urośnie... ehh

Powiedzcie mi jeszcze w takim razie czy jeśli przedstawię pracodawcy zaświadczenie o ciąży to będę mogła mieć wpływ na to, na jakich zmianach pracuje (poranna/popołudniowa)? Czy to już za duże wymagania? :)

Hej:-) Rzadko się odzywam bo pracuje, a jak mam wolne to głównie śpię. Nadal męczą mnie mdłości i jestem całkiem bez sił.

Jeśli chodzi o wózek to podoba mi się bardzo roan bass w kolorze ocean ale fotelik to kupimy maxi cosi pebble pewnie.

Milkchocolate jestem wstrząśnięta, oburzona i nie wiem co jeszcze, absolutnie się odwołuj! Kto dał kretynowi prawo wykonywania zawodu, skoro wysyła CIĘŻARNĄ kobietę na rezonans, który jest w uproszczeniu serią zdjęć RTG...! Fuck! Nawet weterynarze nie wykonują tego badania u ciężarnych zwierząt o ile nie trzeba ratować ich życia! Ja poszłabym na zwolnienie, masz na papierze zalecenia tamtego palanta, weź opinię swojego lekarza i odwołuj się z tymi dokumentami, a ja jeszcze do psychiatry bym poszła dostać papier, że ta kontrola wywołała u mnie traumę i depresję i to mi szkodzi! Ja rozumiem, że czasem dziewczyny za szybko uciekają na l4 ale do groma, jak są podstawy to się idzie na zwolnienie i koniec!

Echh, zdenerwowałam się zupełnie jakby to mnie spotkało ale naprawdę nie da się przejść obojętnie.
Co do wózka to ja jeszcze nie wiem, bratowa obiecała pomóc wybrać i kupić taki wow, czadowy, terenowy i w ogóle magia i miecz, z używek, tu w Norwegii są podobno bajeczne więc na nią się zdam ale to dopiero później, na razie w dalszym ciągu nic nie kupuję, czekam na kolejne badanie :)

reklama
ja wózek mam upatrzony Bebetto murano, a jak będę w Polsce to go sobie obejrzę na żywo w sklepie, na razie wybrałam ten, który mi się wizualnie podoba

Ostatnia edycja:
Do góry