reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2017

reklama
Niunius33 trzymam kciuki.

Dziewczyny ale się, że tak powiem brzydko obzarlam. Jestem u mamy i nagotowala mi rosołu z makaronem własnej roboty. Mniam. Trzy miseczki zjadłam. I winogron z działki. Jestem już gruba chyba....
Ważę nie całe 60 kg ale brzusio już mam a to dopiero 7 tydz. Dziś była u mnie kuzynka w 12 tyg. Ciąży i ona nic nie ma.plaska normalnie. Ale tłumacze sobie ze to jej pierwsze a moje drugie więc mam prawo... Dziś troszkę lepiej u mnie. Mniej plamien i mniej brzusio boli czyli luteine działa. No i leżenie :-)
Wczoraj powiedzieliśmy corci 5 l. Ze mam w brzuszku dzidziusia. Ale ona szczęśliwa. Już wymyśliła imiona. Chłopiec Pinokio a dziewczynka gwiazdeczka. Heh. Rozdzielila obowiązki. Tata zmienia pieluchy, Mama myje gary,ona wozi dziecko w wózku dla lalek bo jest dobrze sklejony i się nie rozpadnie. Kochana moja. Nawet zadzwoniła z placu zabaw do mnie zapytać czy już urodziłam dzidzia i czy ma wracać już. Heh.

Niunius33 trzymam kciuki.

Dziewczyny ale się, że tak powiem brzydko obzarlam. Jestem u mamy i nagotowala mi rosołu z makaronem własnej roboty. Mniam. Trzy miseczki zjadłam. I winogron z działki. Jestem już gruba chyba....
Ważę nie całe 60 kg ale brzusio już mam a to dopiero 7 tydz. Dziś była u mnie kuzynka w 12 tyg. Ciąży i ona nic nie ma.plaska normalnie. Ale tłumacze sobie ze to jej pierwsze a moje drugie więc mam prawo... Dziś troszkę lepiej u mnie. Mniej plamien i mniej brzusio boli czyli luteine działa. No i leżenie :-)
Wczoraj powiedzieliśmy corci 5 l. Ze mam w brzuszku dzidziusia. Ale ona szczęśliwa. Już wymyśliła imiona. Chłopiec Pinokio a dziewczynka gwiazdeczka. Heh. Rozdzielila obowiązki. Tata zmienia pieluchy, Mama myje gary,ona wozi dziecko w wózku dla lalek bo jest dobrze sklejony i się nie rozpadnie. Kochana moja. Nawet zadzwoniła z placu zabaw do mnie zapytać czy już urodziłam dzidzia i czy ma wracać już. Heh.

ojej ale słodka reakcja ;)) rozbawilas mnie tym :D

Hej, dlugo mnie nie bylo ale nadrobilam :-)
Fajnie ze nas tak duzo :-)
Ja juz zaczelam byc przerazona ze ciagle glodna jestem !
Musze co 2 godz jesc bo inaczej ssie mnie i niedobrze mi od razu. Do tego mam problemy z zoladkiem, tylko zjem cos ciezko strawnego od razu bol brzucha...
Mam nadzieje ze to minie troche w 2 trymestrze.
Juz niedlugo, u mnie jutro 10tydz.
Przyszly moje wyniki krwi - wszystko super !

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie wg OM też jutro 10tc, piona [emoji16]

w57vskjog7p17owg.png

niunius33 będzie dobrze, trzymam kciuki

W końcu mam meldunek i umówiłam się do położnej (13.09) i na usg (27.09). W następnym tyg jadę do polskiego, żeby sprawdzić co z krwiakiem to też mi zrobi usg więc nie jest źle:-)

Nie zazdroszczę Wam tych mdłości i wymiotów mnie na szczęście nic nie męczy. Za to dziwnie mnie ćmi podbrzusze tak trochę miesiączkowo ale to może po duphastonie? Wczoraj jajnik mnie tak bolał, że wzięłam nospe,
Ja też mam krwiaczki i gin powiedział, że wchłoną się same ok 16tc [emoji50]

w57vskjog7p17owg.png

niunius33, będzie dobrze. Koleżanka krwawiła całą ciążę i ma zdrowe dziecko.

Ja nie szukam wózka. Rodzę na początku kwietnia, więc gondolę używać bedę najwyżej do sierpnia bo potem to dziecko ciekawskie i chce siedzieć. Tak przynajmniej było z córką. Jak zaczęła chodzić to już do spacerówki nie specjalnie sie pchała, wolała iść i prowadzić. W związku z tym nie będę inwestowała, spróbuję pożyczyć lub odkupić od znajomych albo na olx.

Ja także czerpię z bloga sroki- do smarowania brzucha Pflegelotion fur mama (mleczko z rossmanna- trochę mi zapach przeszkadza) a do higieny intymnej Facelle intim- też rossmannowe.

Muszę poszukać jakiegoś rankingu jakości witamin w ciąży, bo chyba jednak warto dla siebie brać...dziecko weźmie z nas co mu potrzeba, a my potem mamy braki
W sierpniu to chyba dziecko nie będzie siedziało.. Mam corke z kwietnia u.r. pod koniec wrzesnia wkladalam ją do spacerówki, ale tylko dlatego, że było już ciasno w gondoli, a siedzieć nie chciała i też nie umiała. Wydaje mi się, że 5 miesieczniaki nie są gotowe na siedzenie w spacerowce [emoji12] [emoji12] [emoji12]

Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom

Americangirl mam podobnie z tym żołądkiem, nie dość, że jem co dwie godziny to zawsze coś lekkiego bo po ciezkostrawnym mam taki boool jakbym była po jakiejś pijackiej bibie. Ja jutro 9t zaczynam.

Kamilao34 cudna ta Twoja córcia moja jeszcze nie kuma czaczy [emoji13]
Opowiadam jej, że mama ma dzidzie w brzuchu, a ona mnie głaszcze po brzuchu i woła dzidzia, dzidzia [emoji6]

reklama
Kamilao szok!, no taka świetna reakcja! One jednak zaskakują nawet bardzo :) a ja wlasnie zjadlam porcyjke bigosu babci hihi dzisiaj na obiadek bialy barszcz wykonania mamy, takze dzisiaj na wypasie! Moze... Nie obudzi mnie dzisiaj głód po takiej dawce? [emoji14]

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Do góry