reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kwietniowe mamy 2017

ja jeszcze nie zaczęłam... ale chętnie sie dowiem czego używacie szczegolnie jak macie do polecenia sprawdzone osobiscie badz przez Wasze znajome specyfiki ;)
ja pierwszą ciążę używałam Eris Pharmaceris M Foliacti 150ml. 0 rozstępów a urodziłam 11 dni po terminie więc już byłam mega napięta i oooogromna w brzuszku

reklama
A używacie cos na piersi? Mimo ze nie mialam nigdy rozstępów to wolałabym jednak na wszelki wypadek tego uniknąć. A piersi mi rosna w zastraszajacym tempie

A używacie cos na piersi? Mimo ze nie mialam nigdy rozstępów to wolałabym jednak na wszelki wypadek tego uniknąć. A piersi mi rosna w zastraszajacym tempie

Ja na piersi stosuję tą samą oliwkę co na całe ciało :) ale mi jakoś strasznie piersi nie rosną póki co :) Może dlatego, że ja ogólnie mam dość duże i może to już wystarczy :) hehe :)

Ponoc te opaski akupresorowe sa swietne...
Co szkodzi sprobowac, jesli jest fatalnie?
Link do: Sea-Band, opaska przeciw mdłościom, akupresurowa dla dorosłych, 2 szt - Portal Dbam o Zdrowie

SC20160907-132225.png
SC20160907-132225.png

Załączniki

• SC20160907-132225.png
    SC20160907-132225.png
    52,5 KB · Wyświetleń: 258
Mustela ma slaby sklad.

Ja uzywalam tego, co mi dawalo realne dlugie nawilzenie. Po doswiadczeniach z poprzedniej ciazy, gdy brzuch mi urosl gigantyczny, bede uzywac 2 na zmiane:
rano pharmaceris, a na wieczor Palmers.
Tez nie lubie zapachu Palmersa, ale jak dla mnie jest rewelacyjny, gdy chodzi o nawilzanie. Mam problemy z suchymi dlonmi zima. Zaden emolient mi tak nie pomogl jak Palmers (ten sam co na brzuch stosowalam :p ). No tylko ten kakaowy zapach...

Ja wczoraj o 23 dostałam ataku głodu i oczywiście zjadłam a później miałam wyrzuty sumienia. Dziewczyny, macie jakieś pomysły co jeść w nocy żeby nie było zbyt ciężko i bez wyrzutów sumienia? :)

Jeśli chodzi o testy PAPPA to ja ich raczej robić nie będę. W statystykę nie wierzę i dla mnie to takie trochę wróżenie z fusów. co innego test Nifty ale ten z kolei kosztuje ponad 2 tys. Ogólnie dla mnie najważniejsze będzie usg w 13 tygodniu bo to dokładne badania i na tym będę się opierać.

Ja wcinan banana :)

A ja cała noc spędziłam w szpitalu bo tak mnie wymioty rozlozyly z maluszkiem wszystko dobrze tylko mnie musieli troche podreperowac dostałam dwie kroplowki jedna z jedzonkiem druga z elektrolitami i torecan. Najgorsze ze lekarz powiedzial ze moge tak czuć sie nawet do 16 tygodnia..ech.
Dobrze że z maluszkiem okej, a Tobie bardzo współczuje takich wymiotów :(

A co do stronki Sroki, to zawsze patrzcie z którego roku sa informacje i porownujcie sklady na etykietach, bo one sie zmieniaja, raz w lepsza, raz w gorsza strone.
Np recenzja Palmersa pare lat temu byla srednia, a w 2014 r. zmienil sklad, usuwając te slabe składniki.

Ja wcinan banana :)
Kurde, a ja wczoraj miałam tak wilczy apetyt, że zjadłam właśnie banana, za chwilę wielkiego pomidora a i tak głodna byłam i zjadłam sałatkę (taką zrobioną wcześniej z majonezem:/) no i miałam wyrzuty sumienia :/ ostatnio mam wieczorami takie napady wilczego głodu a wstrzymać ciężko bo mam drgawki i od razu mi słabo... :(

reklama
No ale dlaczego masz wyzuty jak zjesz? Jesz też dla maluszka i nie ograniczaj sobie jak masz na coś ochote :) ja wczoraj zjadłam na kolacje 5 kromek chleba gdzie nigdy w zyciu tyle nie jadlam :) :)

do smarowania brzucha i piersi używam masła SHEA

Do góry