reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2017

ja jeszcze nie zaczęłam... ale chętnie sie dowiem czego używacie szczegolnie jak macie do polecenia sprawdzone osobiscie badz przez Wasze znajome specyfiki ;)
ja pierwszą ciążę używałam Eris Pharmaceris M Foliacti 150ml. 0 rozstępów a urodziłam 11 dni po terminie więc już byłam mega napięta i oooogromna w brzuszku

reklama
A używacie cos na piersi? Mimo ze nie mialam nigdy rozstępów to wolałabym jednak na wszelki wypadek tego uniknąć. A piersi mi rosna w zastraszajacym tempie

A używacie cos na piersi? Mimo ze nie mialam nigdy rozstępów to wolałabym jednak na wszelki wypadek tego uniknąć. A piersi mi rosna w zastraszajacym tempie

Ja na piersi stosuję tą samą oliwkę co na całe ciało :) ale mi jakoś strasznie piersi nie rosną póki co :) Może dlatego, że ja ogólnie mam dość duże i może to już wystarczy :) hehe :)

Ponoc te opaski akupresorowe sa swietne...
Co szkodzi sprobowac, jesli jest fatalnie?
Link do: Sea-Band, opaska przeciw mdłościom, akupresurowa dla dorosłych, 2 szt - Portal Dbam o Zdrowie

SC20160907-132225.png
SC20160907-132225.png

Załączniki

• SC20160907-132225.png
    SC20160907-132225.png
    52,5 KB · Wyświetleń: 253
Mustela ma slaby sklad.

Ja uzywalam tego, co mi dawalo realne dlugie nawilzenie. Po doswiadczeniach z poprzedniej ciazy, gdy brzuch mi urosl gigantyczny, bede uzywac 2 na zmiane:
rano pharmaceris, a na wieczor Palmers.
Tez nie lubie zapachu Palmersa, ale jak dla mnie jest rewelacyjny, gdy chodzi o nawilzanie. Mam problemy z suchymi dlonmi zima. Zaden emolient mi tak nie pomogl jak Palmers (ten sam co na brzuch stosowalam :p ). No tylko ten kakaowy zapach...

Ja wczoraj o 23 dostałam ataku głodu i oczywiście zjadłam a później miałam wyrzuty sumienia. Dziewczyny, macie jakieś pomysły co jeść w nocy żeby nie było zbyt ciężko i bez wyrzutów sumienia? :)

Jeśli chodzi o testy PAPPA to ja ich raczej robić nie będę. W statystykę nie wierzę i dla mnie to takie trochę wróżenie z fusów. co innego test Nifty ale ten z kolei kosztuje ponad 2 tys. Ogólnie dla mnie najważniejsze będzie usg w 13 tygodniu bo to dokładne badania i na tym będę się opierać.

Ja wcinan banana :)

A ja cała noc spędziłam w szpitalu bo tak mnie wymioty rozlozyly z maluszkiem wszystko dobrze tylko mnie musieli troche podreperowac dostałam dwie kroplowki jedna z jedzonkiem druga z elektrolitami i torecan. Najgorsze ze lekarz powiedzial ze moge tak czuć sie nawet do 16 tygodnia..ech.
Dobrze że z maluszkiem okej, a Tobie bardzo współczuje takich wymiotów :(

A co do stronki Sroki, to zawsze patrzcie z którego roku sa informacje i porownujcie sklady na etykietach, bo one sie zmieniaja, raz w lepsza, raz w gorsza strone.
Np recenzja Palmersa pare lat temu byla srednia, a w 2014 r. zmienil sklad, usuwając te slabe składniki.

Ja wcinan banana :)
Kurde, a ja wczoraj miałam tak wilczy apetyt, że zjadłam właśnie banana, za chwilę wielkiego pomidora a i tak głodna byłam i zjadłam sałatkę (taką zrobioną wcześniej z majonezem:/) no i miałam wyrzuty sumienia :/ ostatnio mam wieczorami takie napady wilczego głodu a wstrzymać ciężko bo mam drgawki i od razu mi słabo... :(

reklama
No ale dlaczego masz wyzuty jak zjesz? Jesz też dla maluszka i nie ograniczaj sobie jak masz na coś ochote :) ja wczoraj zjadłam na kolacje 5 kromek chleba gdzie nigdy w zyciu tyle nie jadlam :) :)

do smarowania brzucha i piersi używam masła SHEA

Do góry