reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

MamaNS mam dpkladnie takiw zdanie jak Ty
Jak mnie jakis temat nie interesuje albo nie dotyczy to poprostu sie nie wypowiadam [emoji5]
Ja właśnie dziś dowiedziałam się że oficjalnie zdałam technikum z wszystkimi kwalifikacjami. Prędzej zaczynałam studia kierunek mi nie odpowiadał przerwała. Teraz trafiłam w swój konik i od października zaczynam studia inżynierskie :) Pracować chce jak najdłużej się uda bo jak narazie czuje się na prawdę dobrze, w przeciwieństwie do ciąży z synem która prawie całą musiałam leżeć i zwolnienie od 3 miesiąca ciąży. Gotować kocham ale niestety nie mam w ogóle na to czasu i siły w tygodniu :) Więc na spokojnie jest o czym pisać. Na razie musimy się jakoś poznać. Masz jakieś ciekawe przepisy? :)

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi moj gin niby basenu zabronil ale tak szczerze to kompletnie go nie rozumiem i niech tylko mi ogolnie pozwoli na aktywnosc to na pewno na basen wroce bo plywac zawsze lubilam no tylko na pewno o polowe mniej bym plywala niz przed ciaza bo jednak ja duzo plywalam jak juz poszlam.
Ja z praca to jedno ze lubie a dwa no mowiac wprost - pracuje w szpitalu wiec im dluzej bede pracowac tym dluzej bede pod stalym zabezpieczeniem :D

No to ok, postarajmy sie na nowo, kazdy swoje racje przedstawil, mozna pokojowo dyskusje zakonczyc ;)

Dzis szykuje mi sie wycieczka do drogerii bo jest teraz promocja chodząca po różnych drogeriaxh i wreszcie dotarła do mojej - do kremu marek sylveco biolaven i vianek dodaja za 1zl plynmicelarny. Lubie te firme, bo to polskie i bardzo dobre sklady ma. Jezeli bedzie dalej promocja na bielende serum do piersi to wezme tez i pewnie wykorzystam moja karte ze zniżka i wezme cos do włosów.
no i obiad musze zrobic ale to mi maz ulatwil bo chce zapiekanke ziemniaczana z sosem pomidorowym z pietruszka marchewka i soczewica. Generalnie niedawno wprowadzilismy soczewice do diety dosc czesto i to swietny zapychacz dodatkowy no i fajne zrodlo bialka ponoc bardzo dobrze przyswajalnego.
na weekend za to mamy fajne plany, bo ja co prawda zaproponowalam wlasnie rowerek po plaskim ale maz kreci nosem, moze sluszniebo moze to dziwne ale ja lubie rower ale srednio umiem jezdzic xD jak nie jest plasko to wywrotki mam czesto. Takze jako alternatywa wpadla wycieczka do puszczy niepolomickiej i tam zamierzamy caly dzien pochodzic z czego sie coesze bo mi strasznie ruchu brakuje. Nie moge sie doczekac dwoch rzeczy obecnie - jedno to usg w srode i licze juz na serduszko a drugie to wizyta w czwartek i licze ze dostane zaswiadczenie ze moge wrocic na fitness.
heh, ja sie w polowie lipca zapisalam na silownie, a 29 poczelismy :rolleyes2: teraz musze przeanalizowac co tam sie nadaje dla mnie z zajec, bo crossfit to juz raczej odpada...
aal -- kiedy masz ten egzamin?

No to ok, postarajmy sie na nowo, kazdy swoje racje przedstawil, mozna pokojowo dyskusje zakonczyc ;)

Dzis szykuje mi sie wycieczka do drogerii bo jest teraz promocja chodząca po różnych drogeriaxh i wreszcie dotarła do mojej - do kremu marek sylveco biolaven i vianek dodaja za 1zl plynmicelarny. Lubie te firme, bo to polskie i bardzo dobre sklady ma. Jezeli bedzie dalej promocja na bielende serum do piersi to wezme tez i pewnie wykorzystam moja karte ze zniżka i wezme cos do włosów.
no i obiad musze zrobic ale to mi maz ulatwil bo chce zapiekanke ziemniaczana z sosem pomidorowym z pietruszka marchewka i soczewica. Generalnie niedawno wprowadzilismy soczewice do diety dosc czesto i to swietny zapychacz dodatkowy no i fajne zrodlo bialka ponoc bardzo dobrze przyswajalnego.
na weekend za to mamy fajne plany, bo ja co prawda zaproponowalam wlasnie rowerek po plaskim ale maz kreci nosem, moze sluszniebo moze to dziwne ale ja lubie rower ale srednio umiem jezdzic xD jak nie jest plasko to wywrotki mam czesto. Takze jako alternatywa wpadla wycieczka do puszczy niepolomickiej i tam zamierzamy caly dzien pochodzic z czego sie coesze bo mi strasznie ruchu brakuje. Nie moge sie doczekac dwoch rzeczy obecnie - jedno to usg w srode i licze juz na serduszko a drugie to wizyta w czwartek i licze ze dostane zaswiadczenie ze moge wrocic na fitness.
W jakiej drogerii ta promocja na sylveco? Uwielbiam ich firme. Chociaż wolę kosmetyki do twarzy i ciala. Mialam kiedys szampon z owsem ale średnio mi podpasowal bo dużo po potrzebowalam żeby mieć uczucie dobrze umytej glowy[emoji14]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi moj gin niby basenu zabronil ale tak szczerze to kompletnie go nie rozumiem i niech tylko mi ogolnie pozwoli na aktywnosc to na pewno na basen wroce bo plywac zawsze lubilam no tylko na pewno o polowe mniej bym plywala niz przed ciaza bo jednak ja duzo plywalam jak juz poszlam.
Ja z praca to jedno ze lubie a dwa no mowiac wprost - pracuje w szpitalu wiec im dluzej bede pracowac tym dluzej bede pod stalym zabezpieczeniem :D
A dlaczego zabronil?

Aal co do herbatki to akurat podałaś przyklad taki, ze na tez Nir wierze ze jedna kilka zaszkodzą, tak samo jak jedzenie innych rzeczy.. Ja jem wszystko co przed ciąża, jedynie bardziej systematycznie i statam aie wzbogacać dania witaminami.. Ale są inne tematy, gdzie porady są dla mnie istotne;)
A i tu sie mylisz :,jestem na l4,tylko dlatego ze mam zerwama lekatke, tak sie zlozyli ze jestem w ciazy ale przy lekatce zapierdzielanie w pracy jest niemozliwe bo cholernie boli.. Nie leze calymj dniami, bo nie chodze do pracy. Normalnie prowadze dom, gotuje obiadki, salatli robie kombinuje rozne śniadania bo to lubię;) na basem chodze również pomimo nogi , bo mam problemy z kręgosłupem i dobrze mi to robi.. A i przepisow chętnie bym tez skorzystała, bo powoli brakuje mi pomysłów ma cos nowego;)
Temat z herbatka pominęłam, nigdy jej nie pilam nie bede pić bo nie lubię herbaty i tyle. Bylo kilka innych tematow, ktore mnie nie interesowały to nie poruszalam ich dalej. Takze na moje to normalnie chyba hormony daja swe znaki, wyluzuj xD

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Ja basen też bardzo lubię. Często jeździmy do rodziców do Poznania to wtedy termy maltanskie obowiazkowo. Tym bardziej ze z karta multi sport mam za darmo godzinę. Co do pecherza to kobiety w ciąży bardziej podatne? Ja tam zadych problemów nigdy nie miałam a na basenach tez jest teraz bardziej hignienicznie niż kiedyś.

Słyszałam żeby tylko z jacuzzi zrezygnować no tam woda faktycznie może byc bardziej zanieczyszczona no i za ciepła

heh, ja sie w polowie lipca zapisalam na silownie, a 29 poczelismy :rolleyes2: teraz musze przeanalizowac co tam sie nadaje dla mnie z zajec, bo crossfit to juz raczej odpada...
aal -- kiedy masz ten egzamin?
17.09 wiec coraz mniej czasu a materialu pierdyliard :< ale walcze! Kazdego dnia, bo ja dosc sumienna osoba jestem ale nie az tak lotna jak bym chciala :/
mi trenerka powiedziala ze jak przyniose zaswiadczenie to moge chodzic napilates, zdrowy kregoslup, bpu ale z modyfikacjami pode mnie i jezeli bede sie dobrze czuc to step dla poczatkujacych. Jak pogadasz ze swoim trenerem to na pewno ci dopasuje cwiczenia!

W jakiej drogerii ta promocja na sylveco? Uwielbiam ich firme. Chociaż wolę kosmetyki do twarzy i ciala. Mialam kiedys szampon z owsem ale średnio mi podpasowal bo dużo po potrzebowalam żeby mieć uczucie dobrze umytej glowy[emoji14]

Na razie widzialam w 3 drogeriach ale tylko osiedlowych. W sieciowkach tego nie ma chyba.
A dlaczego zabronil?
bo infekcje. Ale rok wczesniej mojej ciezarnej przyjaciolce na to pozwolil wiec... wiec raczwj bede chodzic. zastanowie sie nad rezygnacja jak cos "zlapie". A infekcje czestsze sa stad ze sie ph pochwy zmienia przy ciazy na bardziej zasadowe i jestesmy mniej chronione. Ale na pewno zaczne chodzic dopoki nic mi nie bedzie.

reklama
W necie przeczytalam ze mozna profilaktycznie brac probiotyki kiedy chodzi sie na basen. Wtedy mamy duzo własnych donrych bakterii ktore nas chronia.

Do góry